Λέσβος: "Κοκορομαχία" ανάμεσα σε σκάφη του Λιμενικού Σώματος και της Τουρκικής Ακτοφυλακής

Σοβαρό επεισόδιο έλαβε χώρα μεταξύ ελληνικών και τουρκικών σκαφών νωρίς το απόγευμα της Τετάρτης στα ελληνικά χωρικά ύδατα, ανοιχτά της Μυτιλήνης.

Σύμφωνα με τα όσα μεταδίδει το lesvosnews.gr, σκάφος του Λιμενικού Σώματος εντός χωρικών υδάτων περισυνέλλεξε μετανάστες που επέβαιναν σε φουσκωτό. Στη συνέχεια, οι άνδρες του Λιμενικού έδεσαν το μικρό σκάφος στην πρύμνη του πλοίου και άρχισαν να το ρυμουλκούν προς το λιμάνι της Μυτιλήνης.

Τότε εμφανίστηκαν δύο σκάφη της Τουρκικής Ακτοφυλακής, τα οποία μπήκαν στον Ελληνικό θαλάσσιο χώρο και άρχισαν να κάνουν επικίνδυνους ελιγμούς γύρω από το πλωτό σκάφος του Λιμενικού Σώματος, με αποτέλεσμα να κινδυνεύουν άμεσα όλοι οι επιβαίνοντες. Οι άνδρες του Λιμενικού Σώματος έδειξαν απόλυτη ψυχραιμία και ενημέρωσαν αμέσως την Λιμενική Αρχή Μυτιλήνης, συνεχίζοντας παράλληλα την πορεία τους προς το Λιμάνι της Μυτιλήνης. Τα σκάφη της Τουρκικής Ακτοφυλακής συνέχιζαν να παρενοχλούν το Ελληνικό σκάφος, φθάνοντας μέχρι και έξω από το λιμάνι της Μυτιλήνης.

Υψηλόβαθμοί αξιωματικοί του Λιμενικού μιλώντας στο Newpost, υποβάθμιζαν το περιστατικό, λέγοντας χαρακτηριστικά πως είναι συνηθισμένες οι εν λόγω εμπλοκές στο σημείο και δεν δίνουν περαιτέρω συνέχεια.