Μεταφορικό Ισοδύναμο: Η ... σελίδα στο FB έφερε τις πρώτες καταθέσεις χρημάτων στους νησιώτες

Ποιος είπε ότι και ο Αγιος δεν θέλει φοβέρα ε; Το Μεταφορικό Ισοδύναμο έρχεται και πάλι στο προσκήνιο. Και δεν έρχεται μέσα από τις ερωτήσεις των βουλευτών (συμπολίτευσης ή αντιπολίτευσης) αλλά μέσω των πολιτών που έφτασαν στο... αμήν.

Βαρέθηκαν να ακούν υποσχέσεις και "θα"... Και τι έκαναν; Δημιούργησαν μία σελίδα στα social media... Τίτλος «Νησιώτες υπέρ του Μεταφορικού Ισοδύναμου» και σε σύντομο χρονικό διάστημα (ούτε δύο εβδομάδες) έφτασαν τις 9.000 μέλη και άρχισαν την πίεση. Και όπως νομίζει ότι τα ...βουνά δεν μετακινούνται, δεν έχει παρά να ρίξει μία ματιά στον τραπεζικό του λογαριασμό...  Οι πρώτες καταθέσεις έχουν γίνει...

Μετά από έξι μήνες απραξίας, το Μεταφορικό Ισοδύναμο ενεργοποιήθηκε... Και δειλά δειλά, άρχισαν να καταθέτονται χρήματα για το κόστος των μετακινήσεων εκατοντάδων νησιωτών που περίμεναν υπομονετικά να τα εισπράξουν από τον Δεκέμβριο της προηγούμενης χρονιάς.

Ας δούμε τι διαβάσαμε στη σελίδα naxostimes.gr όπου ο συριανός Χάρης Βεκρής είχε πρωταγωνιστικό ρόλο... Και είχε αναφέρει: "Το έναυσμα ήταν ένα δημοσίευμα σε τοπική ειδησεογραφική ιστοσελίδα,που αφορούσε σε μια συνάντηση κυβερνητικών παραγόντων για τη διεύρυνση του Μεταφορικού Ισοδύναμου. Με αυτό το «διεύρυνση» βγήκα κυριολεκτικά από τα ρούχα μου. Πώς είναι δυνατόν να συζητάμε τη διεύρυνση ενός μέτρου που έχει παγώσει για περισσότερο από έξι μήνες; Όταν από κει που το μέτρο δούλευε ρολόι, όλα δείχνουν πως πέφτει σε μαρασμό, είναι φυσικό όλοι μας στα νησιά, να υποθέτουμε πως οδεύει προς κατάργηση".

Από εκεί και πέρα... Όπως όλα δείχνουν, το Υπουργείο Ναυτιλίας & Νησιωτικής Πολιτικής προχώρησε από την αρχή της εβδομάδας, σε σταδιακή καταβολή των οφειλόμενων του μέτρου στους δικαιούχους τους, ενώ η διαδικασία αναμένεται να ολοκληρωθεί ως το τέλος του μήνα. Σε αυτή την ευχάριστη εξέλιξη, αποφασιστικής σημασίας υπήρξε η πίεση που ασκήθηκε από την ομάδα «Νησιώτες υπέρ του Μεταφορικού Ισοδύναμου» που δημιούργησε στις αρχές Ιουνίου, στο Facebook, ο συριανός Χάρης Βεκρής.

102670718_10219525336617855_5335228423998537728_o.jpg

Η ομάδα που έχει στόχο της τη στήριξη του Μεταφορικού Ισοδύναμου, μέσα σε λιγότερο από δύο βδομάδες έχει ξεπεράσει τα 8.500 μέλη, τα οποία προέρχονται από όλα τα νησιά Ελλάδας.

Και η συνέχεια έρχεται από τη σελίδα Cyclades24.gr "Με έξυπνα μουσικά βιντεάκια και μηνύματα που επιμελήθηκε ο Χάρης Βεκρής, το θέμα του Μεταφορικού Ισοδύναμου επανήλθε – μετά από καιρό – στη δημοσιότητα μέσω Facebook. Οι εξελίξεις δείχνουν να δικαιώνουν τη διαδικτυακή πρωτοβουλία των νησιωτών, όμως ανεξάρτητα από το θέμα της καταβολής των οφειλόμενων στους δικαιούχους τους, η ομάδα θα συνεχίσει να στηρίζει το μέτρο, ως ένα δυναμικό «παρατηρητήριο» της εφαρμογής του.

Με σύνθημα το ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΤΩΡΑ, η ομάδα «Νησιώτες υπέρ του Μεταφορικού Ισοδύναμου» ζητά από τα Περιφερειακά και τα Δημοτικά Συμβούλια των νησιωτικών περιοχών της χώρας, να στηρίξουν τη διατήρηση του Μεταφορικού Ισοδύναμου, με ψηφίσματα που θα στείλουν στο Υπουργείο Ναυτιλίας & Νησιωτικής Πολιτικής. ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΤΩΡΑ για τη διατήρηση του μεταφορικού ισοδύναμου.

Ήδη ο Δήμος Ανατολικής Σάμου έπειτα από πρόταση της δημοτικής παράταξης "Η Σάμος αλλάΖΕΙ", υιοθέτησε το συγκεκριμένο ψήφισμα, ενώ και η ΕΛΜΕ Χίου ζητάει και επίσημα την διατήρηση του Μεταφορικού Ισοδύναμου

Η Καθυστέρηση του ποσού επηρεάζει αρνητικά τις νησιωτικές οικογένειες και τους εργαζόμενους που διαμένουν και εργάζονται στα νησιά. Τα 7εκ ευρώ αποτελούν χρήματα που οι νησιώτες και οι υπόλοιποι δικαιούχοι έχουν ήδη πληρώσει για τα αεροπορικά και ακτοπλοΐα ταξίδια τους, ενώ η αναμενόμενη επιστροφή αποτελεί απαραίτητη ενίσχυση για τον οικογενειακό τους προϋπολογισμό.

Μπορείτε να γίνετε μέλη της ομάδας εδώ

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News