Μικρές Κυκλάδες: Βύθιση ιστιοπλοϊκού σκάφους, παρέμβαση "Αικατερίνη Π"

Ατύχημα συνέβη σήμερα το μεσημέρι ανοιχτά της Ηρακλειάς.. 

Ιστιοφόρο (με ελληνική σημαία) με οκτώ επιβαίνοντες - γερμανοί - εξέπεμψε SOS όταν για άγνωστη έως τώρα αιτία χτύπησε σε κάποια ξέρα έξω από την Ηρακλειά, νότια της Νάξου.. 

Αποτέλεσμα; Το σκάφος να αρχίσει να βυθίζεται αλλά οι επιβάτες δεν αντιμετώπισαν κάποιο πρόβλημα γιατί είχαμε την παρέμβαση του επιβατικού πλοίου "Αικατερίνη Π" το οποιο έκανε το δρομολόγιο Νάξος - Κουφονήσι.. Το εντυπωσιακό; Με σχεδία μεταφέρθηκαν στο επιβατικό πλοίο... 

Οι επιβάτες του ιστιοπλοϊκού μεταφέρθηκαν στο Κουφονήσι, ενώ βρίσκεται καθοδόν και το σκάφος του Λιμενικού Σώματος από τη Νάξο για να τους παραλάβει . Και οι οποιοι όταν έφτασαν στη Νάξο αρνήθηκαν ιατρική περίθαλψη (!!!) 

Αναλυτικά το δελτιο ενημέρωσης από το Κεντρικό Λιμενάρχειο 

Ενημερώθηκε, μεσημβρινές ώρες σήμερα, η Λιμενική Αρχή Νάξου, ότι το Ι/Φ σκάφος “JACKIE O”, το οποίο βρισκόταν στη θαλάσσια περιοχή 5 ν.μ. νοτιοδυτικά ν. Νάξου με οκτώ (08) αλλοδαπούς επιβαίνοντες, παρουσίασε εισροή υδάτων.

Υπό τον συντονισμό του Ενιαίου Κέντρου Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ, άμεσα για το σημείο απέπλευσαν δύο (02) περιπολικά σκάφη Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. και ένα Ε/Γ-Τ/Ρ. Οι επιβαίνοντες του εν λόγω Ι/Φ σκάφους εντοπίστηκαν, καλά στην υγεία τους, επάνω σε σχεδία η οποία είχε ριφθεί από το σκάφος και περισυνελέγησαν από το Ε/Γ-Ο/Γ “ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ Π.” Ν.Π. 10668. Στην συνέχεια, αποβιβάστηκαν στον λιμένα ν. Κουφονησίου, από όπου μετεπιβιβάστηκαν σε περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. και μεταφέρθηκαν με ασφάλεια στον λιμένα ν. Νάξου, ενώ δήλωσαν ότι δεν επιθυμούσαν ιατρική περίθαλψη.

Από το συμβάν δεν αναφέρθηκε τραυματισμός και δεν παρατηρήθηκε θαλάσσια ρύπανση, ενώ από το Λιμεναρχείο Νάξου, που διενεργεί την προανάκριση, τέθηκαν σε ετοιμότητα εξοπλισμός, προσωπικό και απορροφητικά υλικά, για προληπτικούς λόγους.

(ευχαριστούμε τα στελέχη του Λιμεναρχείου Νάξου για την πρώτη πληροφόρηση) 
 

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News