Μικρές Κυκλάδες: Βυθίστηκε πριν λίγο το "Κάλυμνος Σταρ"

Βυθίστηκε τελικά το τουριστικό σκάφος  «Κάλυμνος Σταρ » της ΑΝΕΚ μετά την πυρκαγιά που εκδηλώθηκε σήμερα  Κυριακή 1 Νοεμβρίου 2020 λίγο μετά τις 2.00 το μεσημέρι από άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία με τρεις επιβαίνοντες (δύο άνδρες, μια γυναίκα στη θαλάσσια περιοχή μεταξύ Νάξου και Σχοινούσας.

Οπως έχουμε αναφέρει και νωρίτερα, τα τρία άτομα (μέλη του πληρώματος) που επέβαιναν του σκάφους μετά την επέκταση της πυρκαγιάς βρέθηκαν στη θάλασσα κρατώντας ένα σωστικό μπαλόνι και περισυνελέγησαν από σκάφος που άμεσα ενεργοποιήθηκε καθότι η φωτιά ήταν ορατή σχεδόν σε όλα τα νησιά των Μικρών Κυκλάδων.. Παράλληλα, είχαμε και την εμφάνιση των σκαφών του λιμενικού σώματος... Οι τραυματίες μεταφέρθηκαν στο Περιφερειακό Πολυδύναμο Ιατρείο στο Κουφονήσι για τις πρώτες βοήθειες. Η γυναίκα υπέστη ελαφρά εγκαύματα. Όλοι είναι καλά στη υγεία τους και για προληπτικούς λόγους διακομίστηκαν στο Νοσοκομείο Σύρου.

Στο σημείο όπου βρισκόταν το φλεγόμενο σκάφος επιχείρησαν πλωτά σκάφη του λιμενικού και παραπλεόντα σκάφη, χωρίς όμως να καταφέρουν να το σώσουν με αποτέλεσμα να βυθιστεί.

Να σημειώσουμε ότι το «Κάλυμνος Σταρ » αναχώρησε σήμερα 1 Νοεμβρίου 2020 Κυριακή 11.00 το πρωί από το λιμάνι της Καλύμνου με προορισμό τον Πειραιά για την ετήσια συντήρηση.

Οι φωτογραφίες προέρχονται από την ιστοσελίδα Kalymnos- news.gr και όπως διαβάζουμε "μας τις έστειλε φίλος από τα Κουφονήσια που συμμετείχε με το σκάφος στην κατάσβεση της φωτιάς".

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News