Μήλος: Σύλληψη πλοιάρχου "Sea Jet 2" για υπεράριθμους επιβάτες

Λίγο νωρίς και κυρίως άκομψο δεν είναι να παίζεις το παιχνίδι της γάτας με το ποντίκι; Ειδικά όταν ξέρεις ότι θα σε πιάσουν στο τέλος; Αλήθεια, τι σκέφτηκε ο πλοίαρχος του ταχύπλοου "Sea Jet 2" (φωτογραφία kaipoutheos.gr) χθες το πρωί όταν ενημερώθηκε από τη λιμενική Αρχή Σίφνου ότι πρέπει να επιστρέψει στο λιμάνι και να δώσει εξηγήσεις για το υπεράριθμο των επιβατών που μετέφερε; Ότι δεν θα τον πιάσουν στο επόμενο λιμάνι; Ότι, θα το έχουν ξεχάσει έως τότε; Και η δικαιολογία της άρνησης; Ότι δεν άκουσε καλά; Ή ότι δεν δούλευε ο.. ασύρματος; Αστεία… Οκ. Είσαι υπερφορτωμένος.. Το αποδέχεσαι και τελειώνει η υπόθεση, αλλά το να παίζεις κρυφτούλι μοιάζει ως αστείο..
Όπως καταλάβατε, το Σάββατο οι λιμενικοί σε Σίφνο – Μήλο έπαιξαν παιχνιδάκια με το ταχύπλοο Sea Jet 2. Αποτέλεσμα; Ο πλοίαρχος συνελήφθη στην Μήλο, έδωσε εξηγήσεις, έγινε η αλλαγή πλοιάρχου και το δρομολόγιο πραγματοποιήθηκε με πέντε περίπου ώρες καθυστέρηση…

Αναλυτικά το δελτίο ενημέρωσης από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Πειραιά αναφέρει:

"Στη σύλληψη του Πλοιάρχου του Ε/Γ-Τ/Χ ''ΣΗ ΤΖΕΤ 2'' Ν.Π.10571 προέβησαν, μεσημβρινές ώρες σήμερα, τα στελέχη της Λιμενικής Αρχής Μήλου, με τον κατάπλου του στο λιμένα προερχόμενο από Σίφνο (πλήρες δρομολόγιο Πειραιάς – Σίφνος – Μήλος – Φολέγανδρος – Ίος - Θήρα).

Συγκεκριμένα, κατά τη διάρκεια καταμέτρησης στο λιμένα Σίφνου, διαπιστώθηκε ότι ο ανωτέρω ως Πλοίαρχος μετέφερε τριακόσιους ενενήντα δύο (392) επιβάτες, αντί του μέγιστου επιτρεπομένου αριθμού των τριακοσίων ογδόντα πέντε (385), σύμφωνα με το Πιστοποιητικό Ασφάλειας του εν λόγω πλοίου. Στη συνέχεια, αφού είχε αποπλεύσει (την 10:40 αντί της προγραμματισμένης 09:20), δεν υπάκουσε στις επανειλημμένες κλήσεις για άμεσο επανακατάπλου, και συνέχισε το προγραμματισμένο δρομολόγιό του για λιμένα Μήλου.

Με τον κατάπλου του στο λιμένα Μήλου, ο ως άνω Πλοίαρχος συνελήφθη από στελέχη της οικείας Λιμενικής Αρχής, ενώ το ''ΣΗ ΤΖΕΤ 2'' κατόπιν αλλαγής Πλοιαρχίας απέπλευσε προς συνέχιση του δρομολογίου του (την 12:55 αντί της προγραμματισμένης 10:05). Προανάκριση διενεργείται από το Λιμενικό Σταθμό Σίφνου».