Μύκονος: Δεμένο στο λιμάνι το "Aqua Blue" λόγω βλάβης

Αργά χθες το βράδυ (08/10), το "Aqua Blue" έφτασε στο λιμάνι της Μυκόνου. Προέρχονταν από Τήνο - Ανδρο και Ραφήνα (σ.σ. το απογευματινό δρομολόγιο) αλλά όταν έφτασε στο "Νησί των Ανέμων" διαπιστώθηκε ότι υπάρχει μηχανικό πρόβλημα με αποτέλεσμα να μην μπορεί η δεξιά κύρια μηχανή να δίνει ενέργεια. Τι είχε ως συνέπεια; Να παραμένει έως και τώρα, δεμένο στο λιμάνι της Μυκόνου (σ.σ. οι επιβάτες του χθεσινού δρομολογίου μετακινήθηκαν με μέρινμαν της πλοιοκτήτριας εταιρείας) και ζητούμενο είναι ο χρόνος αποκατάστασης του προβλήματος...  

Αναλυτικά το δελτίο ενημέρωσης αναφέρει:  "Ενημερώθηκε, πρωινές ώρες σήμερα, η Λιμενική Αρχή Μυκόνου από τον Πλοίαρχο του Ε/Γ-Ο/Γ ''ΑΚΟΥΑ ΜΠΛΟΥ'' Ν.Π. 12393, το οποίο βρισκόταν προσδεδεμένο στον οικείο λιμένα, για βλάβη στη δεξιά κύρια μηχανή, με αποτέλεσμα την αδυναμία εκκίνησης αυτής.

Το ''ΑΚΟΥΑ ΜΠΛΟΥ'' είχε προγραμματισμένα δρομολόγια από το λιμένα Μυκόνου προς τους λιμένες Τήνου, Άνδρου και Ραφήνας, τα οποία δεν εκτελέστηκαν, ενώ οι επιβάτες του προωθήθηκαν στους προορισμούς τους με έτερο πλοίο, με μέριμνα της πλοιοκτήτριας εταιρείας.

Από το Λιμεναρχείο Μυκόνου απαγορεύτηκε ο απόπλους του ανωτέρω πλοίου, μέχρι αποκατάστασης της βλάβης και προσκόμισης πιστοποιητικού αξιοπλοΐας από το νηογνώμονα που το παρακολουθεί".

Φωτογραφία: Ιστοσελίδα irafina.gr