Μύκονος: "Καουμπόηδες" στη θάλασσα παίζουν με τις ζωές ανθρώπων

Μαγκιές… κόντρες απλά και μόνο να εκτιναχθεί η αδρεναλίνη… Το ζούμε στην Αθήνα με τις περίφημες κόντρες είτε μηχανών είτε αυτοκινήτων… Όπου ο κίνδυνος είναι αυτός που πυροδοτεί τον ψυχισμό μας… Και μας κάνει να νιώθουμε «άνδρες». Όμως, το άσχημο είναι ότι αντίστοιχες εικόνες έχουμε και στα νησιά. Με ταχύπλοα να δίνουν τις ξεχωριστές αυτές παραστάσεις χωρίς να ενδιαφέρονται εάν θα προκαλέσουν κάποιο ατύχημα… Ένα από τα σενάρια που έχουν κυκλοφορήσει στο διαδίκτυο για την προσάραξη του Blue Star Patmos την 30η Αυγούστου ήταν κι αυτό «ταχύπλοο βγήκε με μεγάλη ταχύτητα από το λιμάνι της Ίου και ανάγκασε τον πλοίαρχο του βαρύ επιβατικού πλοίου σε απότομη κίνηση»… Αλήθεια ή όχι; Αυτό θα το εξετάσουν οι ειδικοί.

Όμως, σήμερα έχουμε μία απόδειξη αυτών των …δράσεων. Σύμφωνα με την ιστοσελίδα cyclades24.gr  ταχύπλοο με πολύ μεγάλη ταχύτητα πέρασε σχεδόν μπροστά από τη πλώρη του Tera Jet και με φόντο το λιμάνι της Μυκόνου… Με βάση τους κανονισμούς, το πλοίο της γραμμής έχει προτεραιότητα και η σύγκρουση αποφεύχθηκε την τελευταία στιγμή…. Και πλέον οι Λιμενικές αρχές στο «νησί των Ανέμων» έχουν τον πρώτο λόγο…

Μάλιστα φιλοξενούνται και δηλώσεις του Δημάρχου Μυκόνου Κωνσταντίνου Κουκά ο οποίος μιλώντας στην ιστοσελίδα ανέφερε ανάμεσα στα άλλα «Με τις ανθρώπινες ζωές δεν παίζουμε! Πρέπει όλοι οι χειριστές ταχύπλοων και γιοτ αναψυχής να είναι ιδιαίτερα προσεχτικοί και να τηρούν αυστηρά τους κανόνες ασφαλούς πλοήγησης. Δυστυχώς κάθε χρόνο καταγράφονται αρκετές παραβάσεις από το Λιμενικό Σώμα Μυκόνου με το οποίο είμαστε διαρκώς σε ανοιχτή επικοινωνία. Πιστεύω ότι μέχρι τώρα, οι εντατικοί έλεγχοι του Λιμενικού μας έχουν σώσει από τα χειρότερα. Και για το εν λόγω περιστατικό θα κινηθούν οι προβλεπόμενες διαδικασίες»