Νάξος - Καστράκι: Μίνι περιπέτεια για 46 επιβάτες όταν προσάραξε το "Αγιος Γεώργιος"

Λιμενικό Σώμα

Από τις περιπέτειες που σίγουρα δεν θα ξεχάσει κανείς από τους 46 επιβάτες του "Αγιος Γεώργιος", τουριστικού ακάφους... 

Χθες Πέμπτη και τουριστικό σκάφος ενώ βρίσκονταν στη περιοχή Καστρακίου αντιμετώπισε πρόβλημα, προφανώς γυρίζοντας από ολοήμερη εκδρομή στα γύρω νησιά της Νάξου έχοντας ξεκινήσει από τη Πάρο και δη το Πίσω Λιβάδι.  Για άγνωστους έως τώρα λόγους το σκάφος προσάραξε στο Καστράκι έχοντας ενημερώσει τις αρμόδιες υπηρεσίες του Λιμενικού Σώματος... 

Ενεργοποίηση μηχανισμού διάσωσης και έρευνας, τέσσερα σκάφη (δύο του λιμενικού) και οχήματα ξηράς έφτασαν στη περιοχή. Βρήκαν τους 25 επιβάτες στην ξηρά ενώ οι υπόλοιποι που βρίσκονταν εντός του σκάφους μετακινήθηκαν σε άλλο σκάφος του ίδιου ιδιοκτήτη. Ολοι καλά στην υγεία τους. Μεταφέρθηκαν στην Αγία Αννα αργά το βράδυ κι από εκεί προς το Λιβάδι Πάρου, στον αρχικό τους προορισμό.. 

Το σκάφος παραμένει στο Καστράκι, έχει πραγματοποιηθεί στεγανοποίηση και θα ξεκινήσει απάντληση υδάτων τις πρωινές ώρες και προσπάθεια αποκόλλησης ... 

Η ανακοίνωση του Λιμενικού Σώματος - Ακτοφυλακής 

Ενημερώθηκε απογευματινές ώρες χθες, η Λιμενική Αρχή Νάξου για προσάραξη του Ε/Γ-Τ/Ρ “ΑΓΙΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ” Ν.Π. 5136 με ικανό αριθμό επιβαινόντων, στην θαλάσσια περιοχή Καστράκι ν. Νάξου.

Στο σημείο έσπευσαν δύο περιπολικά σκάφη Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., δύο οχήματα Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ, το Ε/Γ-Τ/Ρ ¨ΑΡΓΟΚΟΙΛΙΩΤΙΣΣΑ¨ Ν. Νάξου 165, καθώς και το Ε/Γ-Τ/Ρ ¨ΧΑΠΙΝΕΣ¨ Ν. Νάξου 54.

Στελέχη Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. που μετέβησαν στην περιοχή, εντόπισαν είκοσι πέντε (25) εκ των επιβατών, να έχουν βγει ήδη στη στεριά λόγω του μικρού βάθους της θάλασσας στη περιοχή, ενώ με μέριμνα του ιδιοκτήτη, στο σημείο έσπευσε έτερο Ε/Γ-Τ/Ρ σκάφος ιδιοκτησίας του, ονόματι ¨ΦΙΛΙΠΠΟΣ¨ Ν.Π. 12856, το οποίο παρέλαβε τους υπόλοιπους είκοσι ένα (21) επιβάτες, που είχαν παραμείνει επί του προσαραγμένου σκάφους. Όλοι οι επιβαίνοντες, σαράντα έξι (46) συνολικά και δύο άτομα πλήρωμα, είναι καλά στην υγεία τους.

Οι είκοσι πέντε επιβάτες, επιβιβάστηκαν σε τουριστικό λεωφορείο και μεταφέρθηκαν στον λιμένα Αγίας Άννας ν. Νάξου, από όπου τους παρέβαλε το ¨ΦΙΛΙΠΠΟΣ¨ και μαζί με τους υπόλοιπους είκοσι ένα, μεταφέρθηκαν στον αρχικό τους προορισμό, το Πίσω Λιβάδι ν. Πάρου.

Επί του σκάφους “ΑΓΙΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ”, πραγματοποιήθηκε στεγανοποίηση στο δημιουργηθέν ρήγμα, ενώ πρώτες πρωινές ώρες επρόκειτο να πραγματοποιηθεί απάντληση υδάτων καθώς και προσπάθεια αποκόλλησης και απομάκρυνσης του από τη παραλία, σε ασφαλές σημείο.

Προανάκριση διενεργείται, από το Λιμεναρχείο Νάξου, ενώ από το περιστατικό δε παρατηρήθηκε θαλάσσια ρύπανση.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News