Νάξος: Παραμένει στο λιμάνι το SuperSpeed λόγω βλάβης

Οσοι βρεθούν σήμερα στο λιμάνι της Νάξου θα δουν το SuperSpeed, το ταχύπλοο της Golden Star Ferries δεμένο στο λιμάνι... Εχει μείνει από χθες το βράδυ όταν και αντιμετώπισε πρόβλημα σε μία από τις μηχανές του κι ενώ ταξίδευε το βράδυ από τη Νάξο προς το Κουφονήσι και Αμοργό ώστε να ολοκληρώσει το δρομολόγιό του. Ομως, όταν έφυγε από τη Νάξο γύρω στις 22:30 με κατεύθυνση το Κουφονήσι, αντοπίστηκε το πρόβλημα και επέστρεψε στο λιμάνι της Νάξου (23:30) ενώ οι 28 επιβάτες αναμένεται σήμερα να μετακινηθούν στους προορισμούς με μέριμνα της πλοιοκτήτριας εταιρείας... 

Αναλυτικά το δελτίο Ενημέρωσης από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Πειραιά αναφέρει

"Ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή Νάξου, βραδινές ώρες χθες, από τον Πλοίαρχο του Ε/Γ-Τ/Χ''SUPERSPEED'' Ν.Π. 12507, ότι μετά τον απόπλου του από Νάξο για Κουφονήσι και Κατάπολα, διαπιστώθηκε απότομη πτώση πίεσης λαδιού στη Νο2 αριστερή κύρια μηχανή, και επιστρέφει στο λιμένα Νάξου.

Με τον κατάπλου του πλοίου στο λιμένα Νάξου, διενεργήθηκε επιθεώρηση από το Τοπικό Κλιμάκιο Επιθεώρησης Πλοίων και διαπιστώθηκε απώλεια λαδιών από ρήγμα στην ελαιολεκάνη (κάρτερ) εξαιτίας θραύση διωστήρα (μπιέλας), ενώ στη συνέχεια από το Λιμεναρχείο Νάξου απαγορεύτηκε ο απόπλους του, μέχρι προσκόμισης βεβαιωτικού διατήρησης κλάσης από τον παρακολουθούντα νηογνώμονα.

Το ''SUPERSPEED'' εκτελούσε προγραμματισμένο δρομολόγιο από Ραφήνα για Σύρο – Μύκονο – Πάρο – Νάξο – Κουφονήσι - Κατάπολα, με είκοσι οχτώ επιβάτες (28) οι οποίοι με μέριμνα της πλοιοκτήτριας εταιρείας φιλοξενήθηκαν σε τοπικά καταλύματα και πρόκειται να προωθηθούν στους προορισμούς τους με έτερα πλοία.

Στη συνέχεια, κατόπιν προσκόμισης βεβαιωτικού διατήρησης κλάσης νηογνώμονα, επετράπη στο πλοίο ο απόπλους του".

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News