Νάξος: Πρωινό εγερτήριο με το ...Naxos Jet και αυξημένη κίνηση στα λιμάνια

Αυτο πάλι.... Να ακούς για περίπου πέντε λεπτά μία κόρνα να σε ... ξυπνά... Λίγο πριν τις επτά το πρωί και όλοι οι κάτοικοι της Νάξου στο πόδι... Ο ήχος συνεχόμενος... Διαπεραστικός. Λές να έγινε .. .πόλεμος; Λέτε να έχουμε σεισμό; Η απάντηση; Ο ηχος από την κόρνα του Naxos Jet, του ταχύπλοου της Sea Jets το οποίο διανυκτερεύει στο νησί πριν πάρει το δρόμο για Πάρο - Μύκονο - Τήνο - Ανδρο και Ραφήνα... Και ήταν παρατεταμένος και για αρκετά μεγάλο χρονικό διάστημα... 

Α και να σημειώσουμε ότι το σκάφος επιστρέφει ύστερα από μία ημέρα όπου λόγω ενός ζητήματος χθες είχε ανεκτέλεστο δρομολόγιο από Νάξο (ώρα αναχώρησης στις 15:00) για την Ραφήνα κενό επιβατών... 

Από εκεί και πέρα, αυξημένη αναμένεται σήμερα η κίνηση από τα λιμάνια του Πειραιά, της Ραφήνας και του Λαυρίου, ενόψει της εξόδου των αδειούχων για τον Δεκαπενταύγουστο.

Τα κατά τόπους λιμεναρχεία καλούν τους επιβάτες που πρόκειται να ταξιδέψουν, να είναι τουλάχιστον μία ώρα νωρίτερα στην αποβάθρα του πλοίου, λόγω αυξημένης κίνησης στους περιμετρικούς δρόμους.

Για σήμερα από το λιμάνι του Πειραιά έχουν προγραμματισθεί 28 δρομολόγια, από τη Ραφήνα 10 δρομολόγια για τις Κυκλάδες και 4 για Μαρμάρι και από το Λαύριο 6.

Χθες από το λιμάνι του Πειραιά πραγματοποιήθηκαν 25 δρομολόγια ενώ αναχώρησαν για διάφορους προορισμούς του Αιγαίου 24.196 επιβάτες και 4.243 ΙΧ.

Από τη Ραφήνα πραγματοποιήθηκαν 13 δρομολόγια, ενώ αναχώρησαν 5.636 επιβάτες με 1.121 οχήματα. Από το Λαύριο, έγιναν 6 δρομολόγια, ενώ αναχώρησαν 1.389 επιβάτες με 402 οχήματα.