Νήσος Χίος… Δύο μέρες (μέσω Παροναξίας) στα Δωδεκάνησα και μία στο Βόρειο Αιγαίο

Νέα δεδομένα έχουν δημιουργηθεί στην Ακτοπλοΐα μετά την εξαγορά – συγχώνευση της Hellenic Seaways από την Attica Group…Και στις 26 Ιουνίου  θα μπει και η …βούλα καθότι έχουμε την γενική συνέλευση των μετόχων. Όχι ότι θα αλλάξει κάτι, αλλά πάντα χρειάζεται μία επιβεβαίωση από τους μετόχους, έχοντας μάλιστα περάσει τον βασικό σκόπελο που δεν ήταν άλλος από την Επιτροπή Ανταγωνισμού και την Ευρωπαϊκή Ένωση…

Και ίσως και η Νάξος να έχει ένα μικρό κέρδος.. Τι εννοούμε; Ένα από τα πλοία που θα περάσει με ..ναύλωση αρχικά στην Superfast (της Attica Group) δεν είναι άλλο από το «Νήσος Χίος» Ένα από τα ωραιότερα πλοία που κυκλοφορούν στο Αιγαίο… Και έως την 12η Ιουνίου καλύπτει μέσω της δρομολόγησης από την Hellenic Seaways τη γραμμή Πειραιάς- Πάρος- Νάξος- Ίος- Σαντορίνη και υποτίθεται ότι θα έφευγε από την πρωινή ζώνη και θα πήγαινε στην βραδινή… Όμως, αντ' αυτού πηγαίνει σε δύο … αποστολές.. Η πρώτη; Κάθε Σάββατο από τις 16 Ιουνίου στο Βόρειο Αιγαίο όπου θα καλύπτει την γραμμή Πειραιά – Χίος – Μυτιλήνη με ώρα αναχώρησης στις 13:00 και θα φθάνει στη Χίο στις 19:15 και στις 22.15 στη Μυτιλήνη και στη συνέχεια θα παίρνει το δρόμο της επιστροφής ώστε το πρωί της Κυριακής να είναι πάλι πίσω..

Και μέσω Παροναξίας στο Νότιο Αιγαίο

Αυτό είναι το ένα … δρομολόγιο. Υπάρχουν όμως και δύο ακόμη δρομολόγια που αυτή τη φορά αφορούν άμεσα και τη Νάξο… Από τις 15/6/2018 κάθε Τρίτη (19/06) και Πέμπτη (21/06) θα φεύγει από τον Πειραιά με προορισμό την Πάρο – Νάξο – Φούρνους – Πάτμο – Λειψούς – Λέρο – Κάλυμνο – Κω – Σύμη – Ρόδο και επιστροφή την επομένη (!!!) Την Τρίτη θα αναχωρεί στις 3 το μεσημέρι και την Πέμπτη στις 2 το μεσημέρι από τον Πειραιά

Και όπως αναφέρει ο δήμαρχος Λειψών κος Φώτης Μάγγος «Το δεύτερο εβδομαδιαίο δρομολόγιο ήταν ο πρώτος και σπουδαιότερος σε ιεράρχηση στόχος που θέσαμε από την έναρξη της δημοτικής περιόδου που διανύουμε και έγινε πραγματικότητα χάρη στις επίμονες, συντονισμένες και πάνω απ όλα άοκνες προσπάθειες μας στην κατεύθυνση της άρσης της απομόνωσης και της ανάπτυξης του νησιού μας.

Πολλοί θεώρησαν ακατόρθωτο κάτι τέτοιο όμως εμείς το πιστέψαμε και τελικά το καταφέραμε εκμεταλλευόμενοι τις συγκυρίες, κάτι που ενισχύει το αίσθημα της χαράς και της δικαίωσης γι αυτήν την ευχάριστη και πολύ ελπιδοφόρα για το μέλλον του νησιού μας  εξέλιξη.

Η συμβολή του Υφυπουργού Ναυτιλίας Νεκτάριου Σαντορινιού και του Υπουργού Παναγιώτη Κουρουμπλή υπήρξε καταλυτική.

Οι κάτοικοι των Λειψών τους ευχαριστούν ολόψυχα όπως επίσης ευχαριστούν και τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου της ATTICA GROUP που με αυτή τη γενναία απόφαση έδειξαν για μια ακόμη φορά το ανθρώπινο πρόσωπό τους, αφουγκράστηκαν την τεράστια ανάγκη των ακριτών για συχνότερη συγκοινωνία και απέδειξαν μ’ αυτόν το τρόπο το υψηλό επίπεδο κοινωνικής εταιρικής ευθύνης που κατέχουν».

 

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News