Νότιο Αιγαίο - "Πρέβελης": Εχασε την μία άγκυρα στη Κάρπαθο, συνεχίζει για Πειραιά

Αχ αυτή η Κάρπαθος.. Πριν από δύο εβδομάδες, το επιβατικό πλοίο «Πρέβελης» λόγω καιρού προσάραξε στα αβαθή του Διαφάνι με αποτέλεσμα για αρκετές ώρες να μείνει εκεί και να χρειαστεί βοήθεια για να αποκολληθεί…

Σήμερα; Κατά τη διάρκεια του απόπλου από το άλλο λιμάνι του νησιού, τα Πηγάδια, «είδε» την δεξιά άγκυρα να κόβεται με αποτέλεσμα να την χάσει… Όπως ήταν λογικό, από το Λιμεναρχείο Καρπάθου είχαμε απαγόρευση απόπλου μέχρι την αποκατάσταση της βλάβης και στη συνέχεια πήρε άδεια για να ταξιδέψει έως τον Πειραιά για ένα μεμονωμένο πλου … Μεταφέρει 21 επιβάτες και δεν υπήρξε αναφορά για τραυματισμό επιβατών ή μέλος του πληρώματος..

Αναλυτικά η ανακοίνωση από το Κεντρικό Λιμεναρχείο…  

«Ενημερώθηκε, μεσημβρινές ώρες την Πέμπτη 26/11, η Λιμενική Αρχή Καρπάθου από τον Πλοίαρχο του Ε/Γ-Ο/Γ «Πρέβελης» Ν.Ρεθ. 06, ότι κατά την διαδικασία άπαρσης αγκυρών κατά τον απόπλου του πλοίου από τον οικείο λιμένα, κόπηκε η δεξιά άγκυρα με αποτέλεσμα την απώλειά της.

Το πλοίο που εκτελούσε δρομολόγιο από Ρὀδο για Χάλκη, Διαφάνι, Κάρπαθο, Κάσο, Σητεία, Ανάφη, Θήρα, Μήλο, Πειραιά, προσέδεσε ασφαλώς στο λιμένα Πηγαδιών Καρπάθου όπου του απαγορεύτηκε ο απόπλους μέχρι την αποκατάσταση της βλάβης και την προσκόμιση βεβαιωτικού διατήρησης κλάσης και αξιοπλοΐας από τον παρακολουθούντα το πλοίο οργανισμό.

Κατόπιν προσκόμισης του ανωτέρω βεβαιωτικού, ήρθη ο απόπλους του πλοίου για έναν μεμονωμένο πλου μέχρι λιμένα Πειραιά και το πλοίο απέπλευσε προς συνέχιση του δρομολογίου του με 21 επιβάτες, 63 άτομα πλήρωμα, 8 ΙΧ και 14 Φ/Γ.

Από το περιστατικό δεν προκλήθηκε τραυματισμός ατόμων, ενώ η άγκυρα ανασύρθηκε με τη συνδρομή ιδιώτη δύτη»

 

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News