ΟΜ ΣΥΡΙΖΑ Θήρας: "Κυβέρνηση και Υπουργός Ναυτιλίας εμπαίζουν τον Σαντορινιό λαό"

".... Απορίας άξιο είναι γιατί ο Υπουργός Ναυτιλίας ακύρωσε τον διαγωνισμό ανέλκυσης δύο μέρες πριν το άνοιγμα των προσφορών; Μήπως δεν περίμενε ο Υπουργός της Ν.Δ. ότι θα υπήρχαν ενδιαφερόμενες εταιρείες να αναλάβουν την ανέλκυση του ναυαγίου με οικονομικές προφορές χαμηλότερου κόστους από αυτό που προέβλεπε ο διαγωνισμός; Αυτή είναι η πρόταση σωτηρίας της Σαντορίνης από την διυπουργική της κυβέρνησης της Ν.Δ.;...."  Αυτό αναφέρει , ανάμεσα στα άλλα το Δελτίο Τύπου της Συντονιστικής Επιτροπής της Οργάνωσης Μελών ΣΥΡΙΖΑ Θήρας, με θέμα "Κυβερνητικός εμπαιγμός με την εντολή ακύρωσης του διαγωνισμού ανέλκυσης του Sea Diamond". 

Αναλυτικά το δελτίο αναφέρει: 

"Η κυβέρνηση της ΝΔ και ο Υπουργός Ναυτιλίας κος Πλακιωτάκης εμπαίζει τον Σαντορινιό λαό και δεν εφαρμόζει την δικαστική απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας που εκδόθηκε από τον Οκτώβριο του 2019 για την αυτοτελή υποχρέωση του Υπουργείου να προχωρήσει άμεσα στην ανέλκυση του ναυάγιου του SEA DIAMOND.

Μόλις δύο μέρες πριν την λήξη της διαγωνιστικής διαδικασίας και το άνοιγμα των προσφορών για την ανέλκυση του ναυαγίου, ο Υπουργός Ναυτιλίας κ. Πλακιωτάκης με έγγραφο στις 16/01/2020 ακύρωσε τον διαγωνισμό και ζήτησε από την υφιστάμενη υπηρεσία του Δημόσια Αρχή Λιμένων (Δ.Α.Λ.) να αναστείλει κάθε ενέργεια της για την ανέλκυση του ναυαγίου. Με την δικαιολογία το ανυπόστατο επιχείρημα ότι η Δ.Α.Λ. είναι αναρμόδια να προκηρύξει διαγωνισμό ανέλκυσης του ναυάγιου του SEA DIAMOND και ότι την αρμοδιότητα έχει το Λιμενικό Ταμείο Θήρας. Παρά το γεγονός ότι από τον Οκτώβριο του 2018 το Λιμενικό Ταμείο Θήρας έχει δηλώσει εγγράφως ότι αδυνατεί να εκτελέσει περαιτέρω ενέργειες έπειτα από τους επανειλημμένους άκαρπους διαγωνισμούς ανέλκυσης.

Η πραγματογνωμοσύνη σχετικά με την ρύπανση που διέταξε το Αστικό Εφετείο Πειραιά (08/08/2020) είναι καταπέλτης και ζητάει την άμεση ανέλκυση του ναυαγίου λόγω της περιβαλλοντολογικής επικινδυνότητα της παραμονής του ναυαγίου στην καλδέρα του νησιού μας.

Απορίας άξιο είναι γιατί ο Υπουργός Ναυτιλίας ακύρωσε τον διαγωνισμό ανέλκυσης δύο μέρες πριν το άνοιγμα των προσφορών; Μήπως δεν περίμενε ο Υπουργός της Ν.Δ. ότι θα υπήρχαν ενδιαφερόμενες εταιρείες να αναλάβουν την ανέλκυση του ναυαγίου με οικονομικές προφορές χαμηλότερου κόστους από αυτό που προέβλεπε ο διαγωνισμός; Αυτή είναι η πρόταση σωτηρίας της Σαντορίνης από την διυπουργική της κυβέρνησης της Ν.Δ.;

Η Οργάνωση Μελών Σύριζα Θήρας συμπαραστέκεται στην Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα Θηραίων Πολιτών για την ανέλκυση του SEA DIAMOND και καλεί όλους τους Σαντορινιούς πολίτες και τον Δήμο Θήρας στον κοινό αγώνα".

logo_thiras.jpg

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News