Παροναξία - Βρούτσης: Τη Δεύτερα (27/06) στο ΣΑΣ η γραμμή Πίσω Λιβάδι - Νάξος (video)

Η ανεξέλεγκτη ανάπτυξη είναι ο πιο επικίνδυνος εχθρός για τη νησιωτικότητα. Μόνο η βιώσιμη ανάπτυξη που λαμβάνει υπόψη τη φέρουσα ικανότητα του κάθε νησιού, αποτελεί προοπτική για τα νησιά μας.

Στις 27 Ιουνίου εισάγεται στο Σ.Α.Σ. η δημοπράτηση της γραμμής Πίσω Λιβάδι – Νάξου για τους νεφροπαθείς Πάρου – Αντιπάρου, με ανταπόκριση 5 ημέρες την εβδομάδα!”

Γιάννης Πλακιωτάκης για τη σύνδεση Πίσω Λιβάδι (Πάρος) – Χώρα Νάξου:  “Ξεκινώ από το θέμα που έθεσε ο κοινοβουλευτικός μας εκπρόσωπος κ. Βρούτσης για ένα πολύ σημαντικό ζήτημα κοινωνικής φύσεως. Για την αντιμετώπιση του τεράστιου κοινωνικού ζητήματος των νεφροπαθών θα εισαχθεί στο επόμενο ΣΑΣ -το οποίο, κύριε Βρούτση, είναι την επόμενη Δευτέρα 27 Ιουνίου- η δρομολόγηση επιβατικού πλοίου με πέντε δρομολόγια την εβδομάδα και για όλο τον χρόνο από το Πίσω Λιβάδι της Πάρου. Αυτό ήταν μια συγκεκριμένη δέσμευση μετά από αίτημα και του αγαπητού συναδέλφου, η οποία γίνεται πράξη”.

Ομιλία στη Βουλή, του Κοινοβουλευτικού Εκπροσώπου και Βουλευτή Κυκλάδων Ν.Δ. Γιάννη Βρούτση, στο νομοσχέδιο του υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής με θέμα: "Κύρωση Κώδικα νομοθεσίας θαλάσσιων ενδομεταφορών και δικαιωμάτων επιβατών". 

Εμείς να σημειώσουμε ότι την 14η Μαϊου είχαμε διαβάσει  

Με αφορμή την πρόοδο του αιτήματος για την ακτοπλοϊκή σύνδεση Πίσω Λιβάδι Πάρος – Χώρα Νάξου, ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος και Βουλευτής Κυκλάδων κ. Γιάννης Βρούτσης προέβη στην ακόλουθη δήλωση:

«Για άλλη μια φορά, η κυβέρνηση αποδεικνύει ότι διαθέτει αντανακλαστικά, ευαισθησία και προπάντων συνέπεια. H Πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, αναγνωρίζοντας την κοινωνική ανάγκη των μετακινήσεων των νησιωτών, εντάσσει για πρώτη φορά τη γραμμή Πίσω Λιβάδι Πάρος – Χώρα Νάξου στην προκήρυξη των άγονων γραμμών δρομολογιακής περιόδου 2022-2023.

Σύμφωνα με την Διεύθυνση Θαλασσίων Συγκοινωνιών, η προκήρυξη θα λάβει χώρα τον Ιούνιο και θα προβλέπει την εκτέλεση 5 ή 6 δρομολογίων την εβδομάδα.

Η υλοποίηση της σύνδεσης Πίσω Λιβάδι Πάρος – Χώρα Νάξου σε μόνιμη βάση θα αποτελεί “γέφυρα” ζωής, ειδικά για τους νεφροπαθείς της Πάρου και Αντιπάρου, με το Νοσοκομείο της Νάξου.

Ευχαριστώ θερμά τον Υπουργό κ. Γιάννη Πλακιωτάκη, για την ταχύτητα και την συνέπεια που επέδειξε για την επίτευξη αυτού του τόσο σημαντικού στόχου, που θα προσφέρει μεγάλη ανακούφιση σε ευαίσθητες κοινωνικές ομάδες των δυο νησιών μας». 

 

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News