ΠΝΟ: Ακόμη 24 ώρες η απεργία των πλοίων

Αυτό που φοβόντουσαν όλοι γίνεται πραγματικότητα... Και οι πρώτες πληροφορίες αναφέρουν ότι η Εκτελεστική Επιτροπή της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας (ΠΝΟ) κρατώντας σκληρή γραμμή επέλεξε να δώσει παράταση στην απεργία πλοίων για 24 ώρες ακόμη. Κάτι που σημαίνει ότι τα πλοία αναμένεται να αναχωρήσουν από τα κεντρικά λιμάνια της Χώρας την Παρασκευή 20 Απριλίου, στις 6 το πρωί... 

Η ΠΝΟ ζητά την κατάργηση του νόμου 4150/2013 για τις ειδικές συνθέσεις των πληρωμάτων, στις γραμμές Πάτρας Ιταλίας, αλλά αντιδρά και στο σχέδιο υπουργικής απόφασης για τις ενδομεταφορές από πλοία με σημαία τρίτου κράτους μεταξύ ελληνικών λιμένων. Πολλές ακτοπλοϊκές εταιρείες έχουν ήδη ανακοινώσει αλλαγές των δρομολογίων λόγω της απεργίας, ενώ στην κινητοποίηση των ναυτικών συμμετέχει και η Πανελλήνια Ένωση Πληρωμάτων Ρυμουλκών & Ναυαγοσωστικών (Π.Ε.Π.Ρ.Ν.).

Να σημειώσουμε ότι σήμερα βρέθηκε στην Αθήνα αντιπροσωπεία αγροτών που συναντήθηκαν με τους δημάρχους του νησιού που βρίσκονται στην πρωτεύουσα εξαιτίας της ΚΕΔΕ με πρόθεση να διευθετηθεί το ζήτημα ενώ θα επιδιώξουν και δια ζώσης συνάντηση με τον Υπουργός Ναυτιλίας. Οι αγρότες, δηλώνουν οργισμένοι καθώς βλέπουν για μία ακόμα φορά τα προϊόντα τους να μένουν στοιβαγμένα στις αποθήκες με κίνδυνο, όπως λένε, να σαπίσουν σε περίπτωση που η απεργία συνεχιστεί.

Μάλιστα, ο περιφερειάρχης Κρήτης, Σταύρος Αρναουτάκης δεσμεύτηκε κατά την χθεσινή τους συνάντηση να μιλήσει με τον κ. Κουρουμπλή προκειμένου να οριστεί το «ραντεβού» με τους αγρότες.

Αξίζει να σημειωθεί πως οι αγρότες θα ζητήσουν την στήριξη του Υπουργείου και των κοινοβουλευτικών εκπροσώπων του νησιού για την δρομολόγηση πλοίου ασφαλείας, στην περίπτωση που παραταθεί η απεργία της ΠΝΟ. Η πρότασή τους είναι να υπάρχει ένα πλοίο από το λιμάνι του Ηρακλείου κι ένα από τη Σούδα και το αντίστροφο από τον Πειραιά σε καθημερινή βάση.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News