ΠΝΟ: Πάμε σε 24ωρη (στις 24/09) απεργία πλοίων;

Σε εγρήγορση βρίσκονται οι συνδικαλιστικές οργανώσεις ενόψει των ρυθμίσεων που περιλαμβάνει το πολυνομοσχέδιο της κυβέρνησης, ιδιαίτερα στον τομέα των εσωτερικών διαδικασιών των συνδικάτων (ηλεκτρονικές ψηφοφορίες, μητρώα, κλπ). Έτσι εκτός από το απογευματινό συλλαλητήριο της Τρίτης 17/9, ήδη έχουν δρομολογηθεί συσκέψεις, αλλά και απεργιακές αποφάσεις. Και μάλιστα μας επηρεάζει κι εμάς τους νησιώτες καθότι πάμε σε 24ωρη απεργία πλοίων την 24η Σεπτεμβρίου…

Όπως αναφέρει η πανελλήνια ένωση ναυτών εμπορικού ναυτικού – ΠΕΝΕΝ, «σε συνεδρίαση της Διοίκησης της ΠΝΟ αποφασίστηκε η συμμετοχή των Ναυτεργατών στην 24ωρη απεργία για τις 24/9/2019 η οποία εξελίσσεται πλέον σε Πανελλαδική Πανεργατική απεργία με την συμμετοχή των εργαζομένων στον ιδιωτικό και δημόσιο τομέα. Την σύγκληση της Ε.Ε της ΠΝΟ ζήτησε με αίτημά της η ΠΕΝΕΝ». Οπότε περιμένουμε να δούμε τι θα γίνει τις επόμενες ώρες…

Από εκεί και πέρα… 

Η Εκτελεστική Γραμματεία της ομοσπονδίας ενώσεων νοσοκομειακών γιατρών Ελλάδας – ΟΕΝΓΕ υπενθυμίζει με ανακοίνωσή της,  ότι συμμετέχει στο συλλαλητήριο την Τρίτη 17/09, στις 7:00 μμ., στα Προπύλαια και προκηρύσσει απεργία για τις 24/9. Στο στόχαστρο της ΟΕΝΓΕ βρίσκονται οι ρυθμίσεις που περιλαμβάνει το πολυνομοσχέδιο για τις ηλεκτρονικές ψηφοφορίες και τα μητρώα των συνδικάτων.

Aπόφαση για απεργία την Τρίτη στις 24 Σεπτέμβρη, έλαβε το Εργατικό Κέντρο Λάρισας.

Η ομοσπονδία εργατοϋπαλλήλων χημικής βιομηχανίας Ελλάδας (ΟΕΧΒΕ) αναφερόμενη στο πολυνομοσχέδιο αναφέρει μεταξύ άλλων ότι: «Παρά τις διακηρυγμένες και καταγεγραμμένες στο σχέδιο νόμου προθέσεις περί θωράκισης των Ελεύθερων Συλλογικών Διαπραγματεύσεων στην πράξη γίνεται το ακριβώς αντίθετο που οδηγεί μετά βεβαιότητας στην κατάργηση των κλαδικών και ομοιοεπαγγελματικών συμβάσεων. Η Διοίκηση της Ομοσπονδίας θα συνεδριάσει άμεσα για να αποφασίσει απεργιακές κινητοποιήσεις σε συντονισμό με τις άλλες Δευτεροβάθμιες Οργανώσεις, εάν η κυβέρνηση δεν αποσύρει τις άκρως βλαπτικές ενέργειες σε βάρος του κόσμου της εργασίας».

Το ΠΑΜΕ εκτός από το συλλαλητήριο της Τρίτης 17 Σεπτεμβρίου, καλεί και σε κινητοποίηση ενάντια σε πλειστηριασμό πρώτης κατοικίας την Τετάρτη 18 Σεπτεμβρίου στις 9πμ στην Μαυροκορδάτου 13, πυρόπληκτης οικογένειας από το Μαραθώνα.

Η Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. καλεί σε σύσκεψη την Τετάρτη 18 Σεπτεμβρίου 2019 και ώρα 10:30π.μ., στο ξενοδοχείο Titania Hotel Athens (Πανεπιστημίου 52) με θέμα: «Οι αλλαγές στον Συνδικαλιστικό Νόμο».

Tο εργατικό κέντρο Αθήνας – ΕΚΑ καλεί τα Διοικητικά Συμβούλια των Σωματείων Μελών του, σε Σύσκεψη την Πέμπτη 19/09/2019 και ώρα 17.00 στο κτίριο του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Αθήνας, Γ’ Σεπτεμβρίου 48 Β’, στην Αίθουσα του 2ου Ορόφου, με θέμα: «Προετοιμασία της 24ωρης Απεργίας που προκήρυξε το ΕΚΑ ενάντια στο αντεργατικό πολυνομοσχέδιο, την Τρίτη 24 Σεπτεμβρίου, στην πλατεία Κλαυθμώνος, στις 11 π.μ..

Στην σύσκεψη θα παρευρίσκεται και το νομικό επιτελείο του ΕΚΑ για τυχόν απορίες και διευκρινήσεις».

Το Δ.Σ. της διδασκαλικής ομοσπονδίας Ελλάδας – Δ.Ο.Ε. καλεί σε συνέντευξη τύπου που θα δώσει την Πέμπτη 19 Σεπτεμβρίου 2019, ώρα 11:00 στα γραφεία της, με θέμα: «Η Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση στη νέα σχολική χρονιά. Τα προβλήματα, οι παρεμβάσεις και οι πρωτοβουλίες της Δ.Ο.Ε. για την επίλυσή τους». 

Με πληροφορίες από την ert.gr