Σαντορίνη: Πρόσκρουση του "Olympus" στον Αθηνιό, συνεχίζει κανονικά το δρομολόγιό του

Αναστάτωση σήμερα το πρωί και λίγο μετά τις 7.30 στο λιμάνι του Αθηνιού στη Σαντορίνη, έπειτα από την ελαφρά πρόσκρουση του επιβατηγού οχηματαγωγού πλοίου OLYMPUS κατά τη διάρκεια χειρισμών πρόσδεσης, χωρίς όμως να αναφερθεί κάποιος τραυματισμός.  

Από την πρόσκρουση προκλήθηκαν εκδορές στην αριστερή πλευρά του πλοίου πάνω από την ίσαλο γραμμή.

Στο OLYMPUS -που εκτελεί το δρομολόγιο Πειραιά, Μήλο, Θήρα Ρέθυμνο- επιβαίνουν 50 επιβάτες, έξι ΙΧ, 13 φορτηγά και ένα δίκυκλο.

Το ευχάριστο είναι ότι το πλοίο κινείται και πάλι, άφησε πριν από λίγο (στις 10.00) το λιμάνι της Σαντορίνης και οδεύει προς το Ρέθυμνο... Κι αυτό γιατί επιθεωρήθηκε από τον παρακολουθούντα νηογνώμονα και πήρε το πράσινο φως για να ολοκληρώσει το δρομολόγιό του 

Ας δούμε τι αναφέρει το σχετικό δελτίο από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Πειραιά 

"Προσέκρουσε πρωινές ώρες σήμερα, το Ε/Γ-Ο/Γ “OLYMPUS” σημαίας Κύπρου, στη θέση “ΦΑΝΑΡΑΚΙ”, του λιμένα Αθηνιού ν. Θήρας, κατά τη διάρκεια χειρισμών πρόσδεσής του. Το ανωτέρω πλοίο, το οποίο εκτελούσε προγραμματισμένο δρομολόγιο από Ρέθυμνο προς Θήρα – Μήλο – Πειραιά,  προσέδεσε με ασφάλεια στον οικείο λιμένα.

Από το περιστατικό δεν αναφέρθηκε τραυματισμός και δεν παρατηρήθηκε θαλάσσια ρύπανση, ενώ διαπιστώθηκαν μικρές εκδορές στην αριστερή πλευρά του πλοίου σε ύψος 1,50 μ. άνω της ισάλου γραμμής και σε έκταση 2,00 μ.

Από τη Λιμενική Αρχή Θήρας απαγορεύτηκε αρχικά ο απόπλους του “OLYMPUS”, ενώ κατόπιν προσκόμισης βεβαιωτικού διατήρησης κλάσης από το νηογνώμονα που το παρακολουθεί, του επετράπη η συνέχιση προγραμματισμένου του δρομολογίου, με πενήντα έξι (56) επιβάτες, οκτώ (08) Ε.Ι.Χ. οχήματα, δεκαπέντε (15) Φ/Γ οχήματα και τρία (03) δίκυκλα".

 

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News