Σαντορίνη: Ξεκίνησαν οι πρώτοι έλεγχοι ασφαλείας για επιβάτες κρουαζιέρας

Ε κάποια στιγμή δεν θα γίνονταν κι αυτό το βήμα; Αλλωστε, καθημερινά, διαβάζουμε για την ανάγκη ασφάλειας στα λιμάνια. Και όχι μόνο στην Ευρώπη αλλά και στην Ελλάδα. Και η Σαντορίνη ενεργοποίησε τις διαδικασίες για την εφαρμογή του κώδικα ασφάλειας λιμένων ISPS... Και τα πρώτα δείγματα είναι εξαιρετικά...  

Αναλυτικά η ανακοίνωση από το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο μέσω ανάρτησης στα social media αναφέρει:" Είμαστε στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσουμε ότι εδώ και λίγες ημέρες έχει ξεκινησει η εφαρμογή των μέτρων του διεθνούς κώδικα ασφαλείας λιμένων ISPS (International Ship and Port Facility Security Code).

Τα μέχρι τώρα πρώτα αποτελέσματα και εντυπώσεις είναι θετικά και από πλευράς επισκεπτών αλλά και από τους επαγγελματίες. Επίσης πραγματοποιήθηκε ξενάγηση στους υπευθύνους ασφαλείας των κρουαζιερόπλοιων κατά την οποία παρουσιάστηκε αναλυτικά ο τρόπος εφαρμογής του κώδικα στις λιμενικές εγκαταστάσεις της Σαντορίνης.

Στο προσεχές διάστημα αναμένεται η πλήρης εφαρμογή του και η συμμόρφωση με τους διεθνείς όρους ασφάλειας για την απρόσκοπτη λειτουργία της κρουαζιέρας".

Και ελπίζουμε ότι σύντομα όλα τα λιμάνια στο Νότιο Αιγαίο θα έχουν πληρη εναρμόνιση με τον κώδικο ασφάλειας ... 

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News