Σέριφος: Επέστρεψε το "Αδαμάντιος Κοραής" για να αποβιβάσει ασθενή

Για μία ακόμη φορά γίναμε μάρτυρες της έννοιας «νησιωτικότητα»… Ασθενής που είχε επιβιβαστεί από την Μήλο (συνοδεία γιατρού) με προορισμό τον Πειραιά μέσω Σερίφου - Κύθνου στο «Αδαμάντιος Κοραής» λόγω επιδείνωσης της κατάστασής της κρίθηκε επιβεβλημένη η άμεση μεταφοράς της με ελικόπτερο στην Σύρο. Και η ακτοπλοϊκή εταιρεία ΖΑΝΤΕ άναψε το «πράσινο» φως ώστε το «Αδαμάντιος Κοραής» να επιστρέψει στο κοντινότερο λιμάνι, τη Σέριφο (σ,σ, ήταν καθοδόν προς την Κύθνο) ώστε να αποβιβαστεί η ασθενής και να μεταφερθεί μέσω ασθενοφόρου στο ελικοδρόμιο του νησιού κι από εκεί στην Σύρο…

Ας δούμε τι αναφέρει η ιστοσελίδα kaipoutheos.gr που μας έδωσε την είδηση αλλά και το βίντεο που ακολουθεί…

« Το «Αδαμάντιος Κοραής» είχε φύγει από Σέριφο για Κύθνο και Πειραιά. Ασθενής ηλικιωμένη που είχε μπει  συνοδεία γιατρού από την Μήλο επιδεινώθηκε η κατάσταση της. Κρίθηκε σκόπιμο η επιστροφή στην Σέριφο (σ.σ. το κοντινότερο εκείνη τη στιγμη λιμάνι) για παραλαβή της από ελικόπτερο προς το νοσοκομείο της Σύρου. Ο πλοίαρχος και το πλήρωμα χωρίς δεύτερη σκέψη(όπως θα έκανε ο κάθε Έλληνας πλοίαρχος σε όλα τα πλοία) έκαναν επιτόπου στροφή και αποβίβασαν την ασθενή στο λιμάνι της Σερίφου, όπου περίμενε ασθενοφόρο όπως θα δείτε και στο παρακάτω βίντεο. Σεβόμενοι τα προσωπικά δεδομένα θα δείξουμε μόνο την διαδικασία και όχι την ασθενή.

Να επισημάνουμε ότι κανένας επιβάτης δεν διαμαρτυρήθηκε και το πλοίο όταν φτάσει Πειραιά επιστρέφει πάλι αμέσως λόγω εκτάκτου δρομολογίου. Για ακόμη μια φορά μπράβο στους πλοιάρχους Μιχάλη Λυγνό και Δημήτρη Συνοδινό αλλά και σε όλο το πλήρωμα».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News