Σίφνος: Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η επιχείρηση διάσωσης ιστιοφόρου

Μία ακόμη περίπτωση ακυβέρνητου ιστιοπλοϊκού στα νερά των Κυκλάδων. Με τον «Ζορμπά» να εμφανίζεται δυναμικά και με τους ανέμους να κινούνται με μεγάλη ένταση είχαμε SOS από ακυβέρνητο ιστιοφόρο ανάμεσα σε Σίφνο – Σέριφο λόγω βλάβης πηδαλίου.. Το ευχάριστο είναι ότι άμεσα έσπευσε σε βοήθεια το επιβατικό πλοίο «Αδαμάντιος Κοραής» και το μικρότερο ιδιωτικό σκάφος «Μοσχούλα» και η μίνι περιπέτεια ολοκληρώθηκε με επιτυχία…
Ας δούμε πως περιγράφει το περιστατικό η ιστοσελίδα kaipoutheos.gr που διαθέτει και τις φωτογραφίες: « Ιστιοφόρο έμεινε ακυβέρνητο ανάμεσα Σίφνο και Σέριφο λόγω βλάβης πηδάλιου. Αμέσως έσπευσε για βοήθεια το «ΑΔΑΜΑΝΤΙΟΣ ΚΟΡΑΗΣ» και το καΐκι «ΜΟΣΧΟΥΛΑ». Με συντονισμένες ενέργειες των 3 καπετάνιοι (οι 2 από την Σίφνο) το ιστιοφόρο ρυμουλκείται αυτή την ώρα για Σέριφο από το «ΜΟΣΧΟΥΛΑ».

Άλλο ένα μπράβο στο «ΑΔΑΜΑΝΤΙΟΣ ΚΟΡΑΗΣ» τους καπετάνιους του Δημήτρη Συνοδινό και Νίκο Χατζάκη και σε όλο το πλήρωμα, τέλος καλό όλα καλά. Το πλήρωμα του ιστιοφόρου ένας άνδρας και τρεις γυναίκες είναι καλά στην υγεία τους. Το πλοίο φέτος έχει κάνει τρεις διασώσεις. Επίσης, ένα μεγάλο μπράβο στον Σιφνιο καπετάνιο ιδιοκτήτη του ΜΟΣΧΟΥΛΑ Γιώργο Φύσσα».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News