Σίκινος: Σύλληψη κυβερνήτη για παράνομη ναύλωση και για πρόκληση ναυαγίου

Όπως είχαμε αναφέρει και χθες με αφορμή την είδηση της προσάραξης του σκάφους «Ματινάκι» έξω από το λιμάνι της Σικίνου καλό είναι τα μέτρα ασφαλείας να είναι αυξημένα και οι έλεγχοι όλο και πιο αυστηροί καθότι ένα λάθος είναι αρκετό…  Και είναι άδικο δύο άνθρωποι (66χρονος και 51χρονη) να έχουν τραυματιστεί γιατί πολύ απλά το σκάφος είχε παράνομα ναυλωθεί…Και βέβαια δεν ήταν μόνο αυτή η παράνομη πράξη καθότι είχαμε και επιπλέον επιβάτες... 

Και όπως διαβάζουμε στο δελτίο ενημέρωσης από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Πειραιά "  Αναφορικά με την προσάραξη του Ε/Γ-Τ/Ρ «ΜΑΤΙΝΑΚΙ» Ν.Ε. 212, που έλαβε χώρα βραδινές ώρες χθες, πεντακόσια (500) μέτρα περίπου έξω από το λιμάνι της Σικίνου, γνωρίζεται ότι, από στελέχη της Λιμενικής Αρχής Ίου, συνελήφθη ο κυβερνήτης του εν λόγω σκάφους για πρόκληση ναυαγίου από αμέλεια καθώς επίσης και για παράνομη ναύλωση (παράβαση άρθρων 278 Π.Κ. & 94 πργ 8 1Α του Ν. 4504/2017 ΦΕΚ 184Α΄).

Ειδικότερα, κατόπιν διενεργηθέντα ελέγχου από στελέχη της οικείας Λιμενικής Αρχής διαπιστώθηκε ότι το ανωτέρω σκάφος, στο οποίο επέβαιναν ο ως άνω συλληφθείς και δέκα (10) επιβάτες, τελούσε υπό καθεστώς παράνομης ναύλωσης για το χρονικό διάστημα περίπου από τέλη Απριλίου έως αρχές Μαΐου, καθότι τόσο το ναυλοσύμφωνο όσο και η λίστα πληρώματος - επιβατών ήταν παραποιημένα ως προς τον αριθμό και την ταυτότητα των επιβαινόντων, τους λιμένες εκκίνησης και προορισμού, καθώς επίσης και ως προς το χρηματικό ποσό.

Σημειώνεται ότι στο ανωτέρω σκάφος επέβαιναν συνολικά έντεκα (11) άτομα, αντί του μέγιστου επιτρεπομένου αριθμού των έξι (06), σύμφωνα με το Πρωτόκολλο Γενικής Επιθεώρησης. Από το Λιμεναρχείο Ίου που διενεργεί την προανάκριση, απαγορεύτηκε ο απόπλους του σκάφους και κινήθηκε η διαδικασία επιβολής των προβλεπόμενων διοικητικών κυρώσεων".

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News