Στη Κρήτη έφτασαν σήμερα (10/12) 260 πρόσφυγες από το Βόρειο Αιγαίο

Σε πλήρη εξέλιξη φαίνεται πως είναι σχέδιο αποσυμφόρησης της Λέσβου από πρόσφυγες και μετανάστες. Μόλις το τελευταίο 24ωρο, Παρασκευή και Σαββάτο αναχώρησαν από το νησί 408 άτομα. Την Παρασκευή το βράδυ με το πλοίο της γραμμής από τη Λέσβο αναχώρησαν 152 με προορισμό το λιμάνι του Πειραιά. Όμως, το μεγαλύτερο μέρος πήρε το δρόμο για την Κρήτη και δη το Ηράκλειο με το «Νήσος Σάμος», πλοίο που έχει ναυλώσει το υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής…

Και σήμερα τις πρώτες πρωινές ώρες, αποβιβάστηκαν στο λιμάνι του Ηρακλείου, οικογένειες προσφύγων και θα εγκατασταθούν στην Κρήτη - στο Ηράκλειο, τα Χανιά και τη Σητεία.

Οι 262 πρόσφυγες, 262 στον αριθμό, έφθασαν στην Κρήτη με το πλοίο «Νήσος Σάμος» και στο λιμάνι του Ηρακλείου, βρέθηκαν στελέχη της Ύπατης Αρμοστείας και της Αναπτυξιακής Ηρακλείου για να τους υποδεχτούν, να τους κατατοπίσουν και να απαντήσουν σε τυχόν απορίες τους.

Από τους συνολικά 262 πρόσφυγες, στη Σητεία θα εγκατασταθούν 18 οικογένειες με συνολικά 69 άτομα - Σύροι, Αφγανοί και Κούρδοι από το Ιράκ. Στο Ηράκλειο θα μείνουν 30 οικογένειες και 5 στα Χανιά. Η άφιξη των προσφύγων στο νησί, έρχεται σε συνέχεια της προσπάθειας αποσυμφόρησης της Λέσβου, ενώ αντίστοιχες μετακινήσεις έχουν προηγηθεί και θα ακολουθήσουν, προς διάφορες περιοχές της επικράτειας, προκειμένου στη Λέσβο, στα τέλη Δεκεμβρίου να μείνουν περί τους 3.500 πρόσφυγες και μετανάστες, τόσοι όσοι μπορούν να παραμείνουν με ασφάλεια στις υπάρχουσες υποδομές.

Σημειώνεται ότι μέχρι την Πέμπτη, στη Λέσβο, σύμφωνα με επίσημα στοιχεία του υπουργείου Μεταναστευτικής Πολιτικής, βρίσκονταν 8.322 πρόσφυγες και μετανάστες.

Με πληροφορίες και φωτογραφίες από την ιστοσελίδα cretalive.gr

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News