Σύρος - Caldera Vista: Πρόσκρουση, τραυματισμός ναυτικού και σύλληψη πλοιάρχου

Caldera Vista

Μία βόλτα στο marine traffic και παρατηρεί ότι το Caldera Vista, το ταχύπλοο που καλύπει τα ενδοκυκλαδικά δρομολόγια είναι δεμένο στο λιμάνι της Σύρου. Ο λόγος; Οπως μας ενημερώνει το Κεντρικό Λιμεναρχείο χθες το απόγευμα το ταχύπλοο (προερχόμενο από την Τήνο) κατά τη διαδικασία της πρόσδεσης, σημειώθηκε πρόσκρουση. Αποτέλεσμα; Με βάση πάντα την ενημέρωση, είχαμε ζημιά στον αριστερό προσκρουστήρα του συστήματος υδροπρόωσης, ενώ παράλληλα προκλήθηκε τραυματισμός σε μέλος του πληρώματος (μηχανοδηγό). Αμεσα μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο όπου και παραμένει, ενώ είχαμε απαγόρευση απόπλου έως την αποκατάσταση της ζημίας... Με βάση το Νόμο, ο πλοίαρχος συνελήφθη ενώ οι επιβάτες (31) μεταφέρθηκαν στους προορισμούς τους όπως ορίζεται από όλους τους κανονισμούς... 

Η ανακοίνωση από το Κεντρικό Λιμεναρχείο αναφέρει: 

Ενημερώθηκε, απογευματινές ώρες χθες (24/09), το Λιμεναρχείο Σύρου, ότι το Ε/Γ-Ο/Γ-Τ/Χ ''CALDERA VISTA' σημαίας Κύπρου, το οποίο εκτελούσε προγραμματισμένο δρομολόγιο προερχόμενο από τους λιμένες Καρύστου - Άνδρου - Τήνου με 31 επιβάτες, 1 Ε.Ι.Χ. και 1 δίκυκλο, κατά τη διαδικασία πρόσδεσης στον οικείο λιμένα, προσέκρουσε σε αυτόν με το αριστερό πρυμναίο τμήμα.

Από την πρόσκρουση διαπιστώθηκαν ζημιές στον αριστερό προσκρουστήρα του συστήματος υδροπρόωσης, ενώ παράλληλα προκλήθηκε ο τραυματισμός 31χρονου ημεδαπού, μέλους πληρώματος του εν λόγω πλοίου (Μηχανοδηγός Β'), ο οποίος παρελήφθη από ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ και μεταφέρθηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Σύρου, όπου παραμένει νοσηλευόμενος.

Από το Λιμεναρχείο Σύρου, που διενεργεί την προανάκριση, συνελήφθη ο πλοίαρχος του "CALDERA VISTA", ενώ απαγορεύτηκε ο απόπλους του πλοίου, μέχρι την αποκατάσταση των ζημιών και την προσκόμιση βεβαιωτικού διατήρησης κλάσης από τον νηογνώμονα που παρακολουθεί το πλοίο.

Από το περιστατικό δεν παρατηρήθηκε θαλάσσια ρύπανση, ενώ οι επιβάτες προωθήθηκαν στους προορισμούς τους με μέριμνα της πλοιοκτήτριας εταιρείας.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News