Σύρος: Ετοιμο το 2ο Ακτοπλοϊκό Συνέδριο Νοτίου Αιγαίου

Τη Δευτέρα 19 Νοεμβρίου στις 10 το πρωί στην αίθουσα συνεδριάσεων του Επιμελητηρίου Κυκλάδων, θα πραγματοποιηθεί το 2ο ακτοπλοϊκό συνέδριο Νοτίου Αιγαίου, υπό την παρουσία Υπουργών, Βουλευτών, αυτοδιοικητικών και ακτοοπλόων. Και όπως είναι λογικο, οι προσδοκίες είναι μεγάλες για τη νέα χρονιά... Βασικό θέμα συζήτησης, η βελτίωση της θαλάσσιας διασύνδεσης των νησιών και η κατάθεση προτάσεων που θα σχετίζονται με τη αναβάθμιση των ακτοπλοϊκών συγκοινωνιών. Κυρίως δε το χειμώνα... Η αλήθεια είναι ότι δεν περιμένουμε αποφάσεις, αλλά σίγουρα οι προτάσεις που θα πέσουν στο τραπέζι, θα δείξουν και πως θα κινηθούν οι ακτοπλοϊκές εταιρείες την επόμενη τουριστική περίοδο... 

Το πρόγραμμα του συνεδρίου έχει ως εξής:

10:00

Προσέλευση

10:15

Έναρξη Εργασιών

Χαιρετισμός Δημάρχου Σύρου – Ερμούπολης και Αντιπροέδρου Δ.Σ. Π.Ε.Δ. Νοτίου Αιγαίου κ. Γιώργου Μαραγκού

Χαιρετισμός Προέδρου Δ.Σ. Π.Ε.Δ. Νοτίου Αιγαίου και Δημάρχου Ρόδου κ. Φώτη Χατζηδιάκου

Χαιρετισμός εκπροσώπου Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου

10:45 – 11:10

Εισήγηση Αν. Υπουργού Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Νεκτάριου Σαντορινιού, με θέμα «ΑΚΤΟΠΛΟΪΑ, ΘΕΣΜΙΚΟ ΠΛΑΙΣΙΟ, ΠΡΟΚΛΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΕΠΙΛΟΓΕΣ»

11:10 – 11:30

Εισήγηση Προέδρου Συμβουλίου Ακτοπλοϊκών Συγκοινωνιών (Σ.Α.Σ.) και Γενικού Γραμματέα ΥΝΑΝΠ κ. Διονύσιου Τεμπονέρα, με θέμα «Η ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΤΗΣ ΘΑΛΑΣΣΙΑΣ ΕΠΙΒΑΤΙΚΗΣ ΜΕΤΑΦΟΡΑΣ ΩΣ ΔΕΙΚΤΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ»

11:30 – 11.50

Εισήγηση Προέδρου Συνδέσμου Επιχειρήσεων Επιβατηγού Ναυτιλίας (Σ.Ε.Ε.Ν.) κ. Μιχαήλ Σακέλλη, με θέμα «Η ΑΚΤΟΠΛΟΪΑ 2018 ΚΑΙ ΟΙ ΑΝΑΜΕΝΟΜΕΝΕΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ»

11:50 – 12:10

Εισήγηση εκπροσώπου της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας (Κ.Ε.Δ.Ε.) κ. Γεράσιμου Δαμουλάκη με θέμα «ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥ Κ.Ε.Δ.Ε. ΓΙΑ ΤΟ Σ.Α.Σ.»

12:10 – 13:10

Τοποθετήσεις εκπροσώπων Ναυτιλιακών Εταιρειών που δραστηριοποιούνται στο Νότιο Αιγαίο

13:10 – 15:00

Συζήτηση – Τοποθετήσεις βουλευτών, αιρετών και εκπροσώπων φορέων

15:00 -15:30

Συμπεράσματα εργασιών – Λήξη Συνεδρίου

16:00

Παράθεση γεύματος

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News