Σύρος - Μητρόπολη: Τιμή στον πλοιοκτήτη Μάριο Ηλιόπουλο

Μϊα κόμη διάκριση για τον πλοιοκτήτη Μάριο Ηλιόπουλο... Αυτή τη φορά στη Σύρο, την πρωτεύσα των Κυκλάδων και δη από την Ιερά Μητρόπολη Σύρου και Νήσων.. Και όπως διαβάζουμε "Με εγκάρδια λόγια για τη σημαντική πράξη του, να συνδράμει με χαρά την Ιερά Μητρόπολη Σύρου στο έργο της όσον αφορά στη διάθεση φοιτητικών χορηγιών προς νέους και νέες των νησιών της, ευχαρίστησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Σύρου κ. Δωρόθεος Β΄, τον πλοιοκτήτη της εταιρείας SeaJets, Μάριο Ηλιόπουλο. Στο πλαίσιο μία εξαιρετικά λιτής εκδήλωσης που έλαβε χώρα στη Μητροπολιτική κατοικία, το απόγευμα της Τετάρτης, ο κκ. Δωρόθεος Β΄ προσέφερε έναν έπαινο στον κ. Ηλιόπουλο, ο οποίος επισκέφθηκε τη Σύρο, συνοδευόμενος από την κόρη του.

Σύμφωνα με όσα ανέφερε ο Μητροπολίτης, η ανταπόκριση του Μάριου Ηλιόπουλου προς την Ιερά Μητρόπολη Σύρου, η οποία επιτελεί ένα μεγάλο κοινωνικό και φιλανθρωπικό έργο, αποτελεί στάση αξιέπαινη, αφού μέσω της διάθεσης οικονομικών χορηγιών, έλαβαν βοήθεια για τις σπουδές τους περί τους 250 φοιτητές.

“Εσείς σπεύσατε να μας βοηθήσετε και ανταποκριθήκατε με τις οικονομικές χορηγίες τις οποίες καταθέσατε στο φιλόπτωχο ταμείο μας. Γι αυτό θέλουμε να σας ευχαριστήσουμε πάρα πολύ. Να σας ευχαριστήσουμε για τις πολλές εξυπηρετήσεις που μας παρέχουν τα πλοία σας χωρίς την οικονομική δυνατότητα των οποίων εγώ δεν θα μπορούσα να ανταποκριθώ στο ποιμαντικό μου έργο σε δώδεκα νησιά” πρόσθεσε ο κκ. Δωρόθεος Β΄ απευθυνόμενος προς τον κ. Ηλιόπουλο, σημειώνοντας εν συνεχεία πως, “Τόσο η δική σας καλοσύνη, όσο και των άλλων πλοιοκτητών όλων των εταιρειών, μου παρέχουν τη δυνατότητα να κάνω απρόσκοπτα το έργο μου και να επισκέπτομαι και τα δώδεκα νησιά της Μητρόπολης μεταφέροντας το μήνυμα της αγάπης”.

Ο Μητροπολίτης Σύρου αμέσως μετά προσέφερε τον έπαινο στον κ. Ηλιόπουλο, στον οποίο απαθανατίζονται και τα πλοία του, ενώ παράλληλα του δώρισε και ένα αντίγραφο της εικόνας του Αγίου Νικολάου, προστάτη και πολιούχου της Ερμούπολης και της Σύρου. Τέλος, με ευγενική διάθεση προσέφερε το μετάλλιο της Μητρόπολης, έναν σταυρό της Αγίας Μεθοδίας, προς την κόρη του κ. Ηλιόπουλου, ευχόμενος στην ίδια να προοδεύσει στη ζωή της όπως ο πατέρας της.

Σημειώνεται πως στη Μητροπολιτική κατοικία προσκλήθηκαν ο χωρικός Αντιπεριφερειάρχης Κυκλάδων Γιώργος Λεονταρίτης και ο πράκτορας, Κώστας Γαβιώτης.

Με πληροφορίες από την εφημερίδα "Κοινή Γνώμη" 

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News