Σύρος: Παρέμβαση δημοτικής Αρχής και ... δύο πλοία από τις 3 Ιουνίου

Δευτέρα 25 Μαϊου, ημερά απελευθέρωσης των μετακινήσεων από την ηπειρωτική Ελλάδα προς τα νησιά και η Σύρος ήταν ένα από τα νησιά των Κυκλάδων που δεν είχε προσέγγιση πλοίου. Αποτέλεσμα; Να έχουμε μία σχετική γκρίνια. Και με δεδομένο ότι δεν υπάρχει πλοίο και το Σαββατοκύριο αλλά και την φημολογία που αναπτύχθηκε ότι όλο τον Ιούνιο θα έχει πέντε δρομολόγια την εβδομάδα, ο Δήμος Σύρου πήρε θέση.. Οπως διαβάζουμε στο σχετικό δελτίο Ενημέρωσης, ο Δήμαρχος, Νίκος Λειβαδάρας, επικοινώνησε με ακτοπλοϊκές εταιρείες και ανακοινώνει ότι από τις 3 Ιουνίου θα υπάρχει καθημερινή διπλή προσέγγιση πλοίου στο νησί, ενώ και την Δευτέρα του Αγίου Πνεύματος θα υπάρξει έξτρα δρομολόγηση του Blue Star 2 

Αναλυτικά το δελτίο ενημέρωσης από το Δήμο Σύρου - Ερμούπολης

"Λόγω της έντονης ανησυχίας που έχει δημιουργηθεί στην τοπική μας κοινωνία σχετικά με δημοσιεύματα που αναφέρουν ότι η Σύρος για τον μήνα Ιούνιο μένει χωρίς πλοίο για δύο ημέρες της βδομάδας, και συγκεκριμένα τη Δευτέρα και το Σάββατο, ενημερώνουμε ότι τα ακτοπλοϊκά δρομολόγια που έχουν ανακοινωθεί ισχύουν μέχρι τις 31/05/2020 και είναι διαμορφωμένα κατ΄ αυτό τον τρόπο λόγω της καραντίνας των προηγούμενων μηνών.

Μετά από συνεχή επικοινωνία και συζητήσεις του Δημάρχου Σύρου – Ερμούπολης κ. Νικόλαου Λειβαδάρα, αναφορικά με τη διαμόρφωση της ακτοπλοϊκής διασύνδεσης του νησιού μας για τους θερινούς μήνες, τόσο με τη Διεύθυνση Θαλάσσιων Συγκοινωνιών όσο και με την ακτοπλοϊκή εταιρεία Blue Star Ferries, ανακοινώνουμε ότι από την Τετάρτη 3 Ιουνίου 2020 επιστρέφουμε στην κανονικότητα με καθημερινή (πρωινή και απογευματινή) ακτοπλοϊκή διασύνδεση της Σύρου, ενώ τη Δευτέρα του Αγίου Πνεύματος, εκτός του τακτικού δρομολογίου, η ακτοπλοϊκή συγκοινωνία θα ενισχυθεί επιπλέον με το Blue Star 2 για τη διευκόλυνση της επιστροφής των επισκεπτών, όπως γίνεται κάθε χρόνο".

Φωτογραφία: Christina Drakaki - Ellinikiaktoploia.net 

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News