Σύρος: Ποδαρικό στο λιμάνι για το 2018 με το "Αρτεμις"

Αλήθεια, τι πιο όμορφη στιγμή για έναν καπετάνιο και τους ναύτες του… Να βλέπουν ότι τους σέβονται, τους αγαπούν, τους εκτιμούν για τη δουλειά που κάνουν… Που χρονιάρες μέρες αντί να κάθονται στο σπίτι είναι στη θάλασσα… Και η αναγνώριση; Μία απλή πλακέτα… Τυπικό ναι, αλλά με πόσο χαρά την παίρνουν στα χέρια τους. Γιατί πολύ απλά νιώθουν ότι κάποιος αναγνωρίζει το κόπο τους.. Και μπορεί ο Ναξιώτης Στέλιος Περιστεράκης, ο καπετάνιος του «Αρτεμις»  να έχει μία ντουζίνα αντίστοιχες πλακέτες, αλλά για κάθε μία έχει και μία ιστορία… 
Όπως η τελευταία. Αυτή που έλαβε το βράδυ της Δευτέρας 1ης Ιανουαρίου όταν το “Αρτεμις” που ενώνει καθημερινά τους Κυκλαδίτες έκανε τη πρώτη προσέγγιση για το 2018 στο λιμάνι της Ερμούπολης. Όταν λίγο μετά τις οκτώ το βράδυ έκανε «ποδαρικό» και όπως ήταν λογικό το υποδέχτηκαν οι εκπρόσωποι της Λιμενικής Αρχής και του Λιμενικού Ταμείου Σύρου.

Στο πλοίο της Hellenic Seaways καλωσόρισε τους εκπροσώπους των τοπικών φορέων ο αγαπημένος καπετάνιος των Κυκλαδιτών, Στέλιος Περιστεράκης από κοινού με το πλήρωμα αλλά και μέλη της οικογένειάς του, ανταλλάσσοντας ευχές για την υποδοχή του νέου έτους. Να σημειώσουμε εδώ ότι στο πλευρό του Περιστεράκη είναι και ο δεύτερος καπετάνιος, ο Γιάννης Σιγάλης (Σαντορινιός με σύζυγό από τη Σίφνο) που μοιράζονται τις αμέτρητες ώρες στο τιμόνι του πλοίου, το οποίο κινείται καθόλη διάρκεια της χρονιάς στα ενδοκυκλαδικά νερά...  

Εμφανώς συγκινημένος, ο κ. Περιστεράκης δέχθηκε τα συμβολικά δώρα που του προσέφεραν τόσο ο Λιμενάρχης Σύρου, Ιάκωβος Γκύζης, όσο και ο πρόεδρος του Λιμενικού Ταμείου Σύρου, Δημήτρης Κοσμάς, οι οποίοι και αναγνώρισαν στο πρόσωπό του τον καθημερινό αγώνα των μελών του πληρώματος να εξυπηρετούν τους νησιώτες απρόσκοπτα και κόντρα στις αντιξοότητες και τον καιρό.

Πρέπει να σημειωθεί πως, αμέσως μετά την άφιξη του πλοίου οι κκ Γκύζης και Κοσμάς συνοδευόμενοι και από το προσωπικό του Λιμενικού Σώματος Σύρου μετέβησαν στο σαλόνι του πλοίου όπου κι έλαβε χώρα μία σύντομη “γιορτή”, κατά τη διάρκεια της οποίας, τονίσθηκε ιδιαιτέρως η συνεργασία όλων των πλευρών για την ακτοπλοϊκή εξυπηρέτηση των κατοίκων και των επισκεπτών των νησιών.

Μετά το συγκινητικό μήνυμα του καπετάνιου, ακολούθησε λιτό κέρασμα ενώ υπογραμμίζεται πως στο «Αρτεμις» μετέβη και ο υπολιμενάρχης, Γιάννης Βαμβακούσης.

Φωτογραφίες και βίντεο από την εφημερίδα "Κοινή Γνώμη" 

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News