Σύρος: Προσάραξη ιστιοφόρου στον όρμο της Βάρης

Με τις καιρικές συνθήκες να μην είναι και οι καλύτερες δυνατές, καλό είναι οι άνθρωποι που ασχολούνται με την ιστιοπλοια να προσέχουν λίγο περισσότερο... Κι αυτό γιατί εύκολα μπορεί να υπάρξει πρόβλημα. Οπως στη περιπτωση ιστιοφόρου, το οποίο προσάραξε στην θαλάσσια περιοχή της Βάρης στη Σύρο και χρειάστηκε η συνδρομή ρυμουλκού, ταχύπλοου αλλά και επαγγελματία δύτη με την εποπτεία της Λιμενικής αρχής Σύρου ώστε να μπορέσει να αποκολληθεί και να αγκυροβολήσει με ασφάλεια στον όρμο... 

Αναλυτικά το δελτίο ενημέρωσης αναφέρει: 

"Μεσημβρινές ώρες σήμερα, ιστιοφόρο σκάφος 12 μέτρων, σημαίας ΗΠΑ, με δύο επιβαίνοντες υπηκόους Ισραήλ, προσάραξε στη θαλάσσια περιοχή της Βάρης.  Άμεσα η Λιμενική Αρχή Σύρου ενεργοποίησε το σχέδιο έκτακτης ανάγκης για περιστατικά έρευνας, διάσωσης. Στην περιοχή με συντονισμό του Λιμεναρχείου Σύρου, έσπευσαν το περιπολικό σκάφος ΠΛΣ 603, το ρυμουλκό ΛΕΩΝ Ι και ταχύπλοο σκάφος με επαγγελματία δύτη. 

Το προσαραχθέν σκάφος αποκολλήθηκε και αγκυροβόλησε ασφαλώς στον όρμο της Βάρης. Η Λιμενική Αρχή Σύρου προέβη στη σύλληψη του κυβερνήτη στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας. 

Παράλληλα, απαγορεύθηκε ο απόπλους του πλοίου μέχρι διαπίστωσης της αξιοπλοοίας του.  Ρύπανση της θάλασσας δεν σημειώθηκε και οι δύο επιβαίνοντες είναι καλά στην υγεία τους".