Τρίτη, 16 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΑκτοπλοΐαΣύρος: Ρεκόρ επισκεψιμότητας με περισσότερους από 9.500 επισκέπτες

Σύρος: Ρεκόρ επισκεψιμότητας με περισσότερους από 9.500 επισκέπτες

|

Για πρώτη χρονιά αναχώρηση έξι πλοίων τη Δευτέρα του Πάσχα για την εξυπηρέτηση των επισκεπτών με προορισμό τον Πειραιά – Ποια είναι η συνολική εικόνα για την Μεγάλη Εβδομάδα του Πάσχα όσον αφορά την Σύρο 

έο ρεκόρ επισκεψιμότητας κατέγραψε η πρωτεύουσα των Κυκλάδων αναφορικά με την πασχαλινή περίοδο, με τα στοιχεία των αφίξεων κατά το διάστημα της Μεγάλης Εβδομάδος να επιβεβαιώνουν την αρχική αισιόδοξη αίσθηση της άφιξης περισσότερων επισκεπτών στον τόπο, συγκριτικά με το περυσινό αντίστοιχο διάστημα.

Περισσότερες από 9.500 αφίξεις επιβατών καταγράφηκαν στη Σύρο μέσω των ακτοπλοϊκών δρομολογίων που είχαν προγραμματιστεί για την εξυπηρέτηση των επισκεπτών στο νησί, με τα συγκεκριμένα στοιχεία να εμπνέουν αισιοδοξία και να τεκμηριώνουν πως, το νησί αποτελεί έναν καθιερωμένο Πασχαλινό προορισμό.

Τόσο η εικόνα των προσεγγίσεων των πλοίων στο λιμάνι της Ερμούπολης καθ΄ όλη τη διάρκεια των προηγούμενων ημερών, όσο όμως και η εντυπωσιακή εικόνα των σταδιακών αναχωρήσεων των πλοίων τη Δευτέρα του Πάσχα, αποτελούν μία ιδιαιτέρως θετική εξέλιξη για το νησί, που αναδεικνύει πως, όταν η πρωτεύουσα των Κυκλάδων έχει την ακτοπλοϊκή εμπιστοσύνη των εταιρειών, τότε ανταποδίδει – με αριθμούς – τις δυνατότητες απόδοσής της.

Συγκεκριμένα, άξιο παρατήρησης αποτελεί το γεγονός ότι το μεγάλο κύμα αναχώρησης επισκεπτών του Πάσχα, καταγράφηκε τη Δευτέρα 9/4/2018 στη Σύρο, οπότε και δρομολογήθηκαν για πρώτη χρονιά έξι πλοία με λιμάνι προορισμού τον Πειραιά, τα οποία κι “έφυγαν” από τη Σύρο, “ασφυκτικά” γεμάτα.

Νέο ρεκόρ το Πάσχα του 2018. Περισσότεροι οι επισκέπτες κατά 500 άτομα

Συγκεκριμένα, τα απολογιστικά στοιχεία της επισκεψιμότητας για τη Σύρο την περίοδο του Πάσχα αποδεικνύουν το σταθερό ενδιαφέρον των επισκεπτών για τον τόπο, που χρόνο με τον χρόνο αυξάνεται.

Ειδικότερα, φέτος, από την Κυριακή των Βαΐων ως και το τέλος της Μεγάλης Εβδομάδος αφίχθησαν στο νησί 9.547 επισκέπτες έναντι 9.036 επισκεπτών την αντίστοιχη περυσινή περίοδο, με την αύξηση να μεταφράζεται σε 500 περίπου άτομα. Πιο αναλυτικά για τη φετινή Πασχαλινή περίοδο, από το λιμάνι του Πειραιά προς το λιμάνι της Σύρου αναχώρησαν 7.220 επιβάτες (921 ΙΧ, 196 δίκυκλα) και από τα νησιά προς την πρωτεύουσα των Κυκλάδων 1.139 επιβάτες (132 ΙΧ, 76 δίκυκλα).

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζουν ξεχωριστά και τα στοιχεία των αφίξεων με τα πλοία της Blue Star Ferries το βράδυ του Μ. Σαββάτου και της Κυριακής των Βαΐων, οπότε και αντιστοίχως μεταφέρθηκαν από τον Πειραιά προς τη Σύρο συνολικά 1.188 επιβάτες. Προς επιβεβαίωση του ισχυρισμού και της αναφοράς περί ανοδικής πορείας της επισκεψιμότητας την περίοδο του Πάσχα ακολουθούν αναλυτικά και τα στοιχεία των παρελθόντων ετών: Το 2016, 8.007 επισκέπτες και 974 οχήματα, το 2015, 5.218 επισκέπτες και 543 οχήματα, το 2014, 6440 επισκέπτες κι 620 οχήματα και το 2013, 6.287 επισκέπτες όπως επίσης 640 οχήματα.

Αμοιβαίο όφελος από την ακτοπλοϊκή εμπιστοσύνη

Κρίνεται αναγκαίο να τονισθεί ιδιαίτερα, το γεγονός πως η ακτοπλοϊκή εμπιστοσύνη των εταιρειών απέναντι στη Σύρο, με βάση τα στοιχεία, ενισχύεται ολοένα και περισσότερο την περίοδο του Πάσχα και μάλιστα χρόνο με τον χρόνο, δεδομένο που είναι χρήσιμο για να λειτουργήσει θετικά σαν συμπέρασμα προς πάσα πλευρά και ως προς την προσεχή καλοκαιρινή περίοδο και όχι μόνον, προκειμένου να υπάρχει αμοιβαίο όφελος.

Συγκεκριμένα, τη Δευτέρα του Πάσχα η Σύρος “γνώρισε” τη σημασία του να μην είναι ακτοπλοϊκά απομονωμένη, αφού δρομολογήθηκαν για πρώτη φορά, έξι διαδοχικές αναχωρήσεις πλοίων με προορισμό τον Πειραιά, με την εικόνα των επιβατών και των οχημάτων να τεκμηριώνει πως η Σύρος ανταποδίδει το όφελος προς τις ακτοπλοϊκές εταιρείες, όταν απολαμβάνει την τακτική σύνδεσή της με το μεγάλο λιμάνι της χώρας, αφού τα πλοία αναχώρησαν “γεμάτα”. Ειδικότερα, τα πλοία που εξυπηρέτησαν το επιβατικό κοινό από την πρωτεύουσα των Κυκλάδων προς το λιμάνι του Πειραιά τη Δευτέρα (9/4) είχαν ως ακολούθως: Nissos Samos (15.55), Blue Star Paros (16.00), Superfast XII (17.00), Champion Jet (19.00), Highspeed 4 (19.30) και Nissos Mykonos 20.00.

Επιπλέον, το νησί της Σύρου πρέπει να σημειωθεί πως θα εξυπηρετήσει τους επισκέπτες του, παρομοίως και την Τρίτη του Πάσχα (10/4), μετά από τη δρομολόγηση τεσσάρων πλοίων με προορισμό το λιμάνι του Πειραιά. Τα προγραμματισμένα δρομολόγια έχουν ως εξής: Blue Star Paros (16.00), Blue Star 1 (16.10), Nissos Rodos (16.45) και Chapmion Jet 1 (19.00).

Με πληροφορίες από την εφημερίδα Κοινή Γνώμη 


Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Τελευταία νέα
Δημοφιλή

Ολυμπιακή Φλόγα: Ερχεται (19/04) στη Νάξο, απαγόρευση στάθμευσης στη χερσαία ζώνη

Μέσω ανακοίνωσης του Λιμεναρχείου Νάξου έχουμε την πρώτη εικόνα για την έλευση της Ολυμπιακής Φλόγας στη Νάξο - Απαγορεύσεις

Σύρος – Γ. Λεονταρίτης: “Προτάσεις για την απόδοση τιμής στον Δημήτριο Βικέλα”

Οι προτάσεις που κατέθεσε ο Χωρικός Αντιπεριφερειάρχης Κυκλάδων Γιώργος Λεονταρίτης σχετικά με την ουσιαστική απόδοση φόρου τιμής στον Δημήτριο Βικέλα.

Β. Αιγαίο – Χίος: Με εντυπωσιακή μανούβρα το “αντίο” του Blue Star Delos (video)

Αυτό ήταν το τελευταίο ταξίδι του Blue Star Delos στην άγονη γραμμή του βορειανατολικού Αιγαίου - έρχεται Κυκλάδες (video)

Πάρος: Τι συμβαίνει σε προστατευόμενο υγρότοπο, στη περιοχή Ελος Μώλου;

Συνήγορος του Πολίτη: Παράνομες δραστηριότητες σε προστατευόμενο υγρότοπο στην Πάρο

ΜΜΕ: Την Τρίτη 16 Απριλίου η απεργία των δημοσιογράφων

Απεργία των Δημοσιογράφων αύριο Τρίτη 16 Απριλίου - Γιατί απεργούν

Τι δουλειά έχει στη Σαουδική Αραβία ο Μητσοτάκης;

Συνοδεία του CEO της ΔΕΗ, Γιώργου Στάσση

Σαντορίνη: Υποδέχεται (19/04) την Ολυμπιακή φλόγα, ποιο είναι το πρόγραμμα

Ανακοινώθηκε το πρόγραμμα για την υποδοχή της Ολυμπιακής Φλόγας στη Σαντορίνη

Πάρος: Στην τελική ευθεία για την υποδοχή της Ολυμπιακής φλόγας

Ολοκληρώθηκαν όλες οι συναντήσεις στη Πάρο για την υποδοχή της Ολυμπιακής Φλόγας... Ποιο είναι το πρόγραμμα

Κυκλάδες: Ακτοπλοϊκή “βασίλισσα” του χειμώνα η Σύρος (!!!)

Η Σύρος είχε τη μεγαλύτερη διακίνηση επισκεπτών το πρώτο τρίμηνο του 2024 ... Ποιο λιμάνι δέχτηκε τα περισσότερα πλοία...

Πάρος: Εναλλάξ διανυκτέρευση των “Θεολόγος Π” και “Andros Queen” στο λιμάνι της Παροικιάς

Εναλλάξ διανυκτέρευση των "Θεολόγος Π" και "Andros Queen" στο λιμάνι της Παροικιάς την καλοκαιρινή περίοδο

Princess Cruises: Ακύρωση επισκέψεων του “Sun Princess” στη Σαντορίνη

Το Sun Princess ακύρωσε τα δρομολόγια στη Σαντορίνη λόγω συνωστισμού κρουαζιερόπλοιων - Επιλέγει Χανιά

Φόρτωμας σε Πιερρακάκη: “Να είναι πανέτοιμα τα σχολεία των Κυκλάδων τη νέα χρονιά”

Συνάντηση εργασίας Φίλιππου Φόρτωμα με τον Υπουργό Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού Κυριάκο Πιερρακάκη

Attica Group: Απέκτησε τρία ξενοδοχεία στις Κυκλάδες, εξετάζει κι άλλες εξαγορές ακινήτων

Τρίτο ξενοδοχείο στις Κυκλάδες απέκτησε η Attica Group - Εξετάζει περαιτέρω εξαγορές μονάδων σε νησιά που εξυπηρετεί με τον στόλο της

ΠΕΔ Νοτίου Αιγαίου: Με εισήγηση Δημήτρη Λιανού, προσφυγή στη Δικαιοσύνη για τους αιγιαλούς

Στη Δικαιοσύνη προσφεύγει η ΠΕΔ για τον αιγιαλό και την παραλία - Ποια ήταν η πρόταση Δημάρχου Νάξου και Μικρών Κυκλάδων, Δημήτρη Λιανού

Blue Star Ferries: Παράταση μίας ακόμη εβδομάδας για το “Blue Star 1”

Μία ακόμη εβδομάδα θα μείνει στη γραμμή της Παροναξίας το Blue Star 1....

Cycladic Identity – Ιος: Ολοκληρώθηκε το πρώτο πρόγραμμa με τίτλο “Το βλέμμα της Νεότητας στις Κυκλάδες”

Το πρόγραμμα παρουσιάστηκε την Κυριακή 31 Μαρτίου στους κατοίκους του νησιού

Αμοργός: Το νησί που… κόβει την ανάσα!!

Εκεί γυρίστηκε η ταινία του 1988 «Le Grand Bleu» (The Big Blue) με τον Jean Reno. Η ταινία έγινε μια από τις πιο επιτυχημένες εμπορικά ταινίες της Γαλλίας.

Νάξος – Ομάδα Πολιτικής Προστασίας: Κυκλοφόρησε ένα …διαφορετικό ημερολόγιο

Η Εθελοντική Ομάδα Πολιτικής Προστασίας Νάξου κυκλοφόρησε ένα ημερολόγιο (2024) με έμφαση στην ορθή διαχείριση του νερού

Κυκλάδες: Πως διαμορφώνεται ο δικαστικός χάρτης, ποια ειρηνοδικεία καταργούνται

Ολες οι προτεινόμενες αλλαγές μέσω του Δικαστικού Χάρτη που είναι σε διαβούλευση για τις Κυκλάδες - Οι οργανικές θέσεις και τα ειρηνοδικεία που καταργούνται...

Σαντορίνη: Διακοπή στο δίκτυο ηλεκτροδότησης

Τη Δευτέρα 15 Απριλίου στους Μπαξέδες και το Πορί