Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΑκτοπλοΐαΣύρος: συνεχείς συναντήσεις με ακτοπλόους ενόψει της 23ης Οκτωβρίου

Σύρος: συνεχείς συναντήσεις με ακτοπλόους ενόψει της 23ης Οκτωβρίου

|

Η Δημοτική Αρχή Σύρου – Ερμούπολης συνεχίζει τις συναντήσεις με τους πλοιοκτήτες ενόψει της διευρυμένης ακτοπλοϊκής σύσκεψης στις 23 Οκτωβρίου, τις δύο τελευταίες ημέρες είδε τους εκπροσώπους Blue Star Ferries και Fast Ferries και ακολουθούν οι εκπρόσωποι της SeaJets και Hellenic Seaways

Και οι συναντήσεις καλά κρατούν… Ενόψει της 23ης Οκτωβρίου και την διευρυμένη ακτοπλοϊκή σύσκεψη που αναμένεται να πραγματοποιηθεί για πρώτη φορά στην Ερμούπολη της Σύρου, η Δημοτική Αρχή του νησιού έχει σηκώσει μανίκια και πηγαίνει από τη μία συνάντηση στην άλλη με πλοιοκτήτες και εκπροσώπους… Η πρώτη συνάντηση έγινε με την Golden Star Ferries (άσχετα εάν το πρώτο ζητούμενο, η τροποποίηση του δρομολογίου με Σύρο) και χθες είχαμε την επαφή με τους εκπροσώπους της Blue Star Ferries και τον πρόεδρο του Συνδέσμου Επιχειρήσεων Επιβατηγού Ναυτιλίας, σήμερα με τους αντίστοιχους της Fast Ferries, και αναμένεται αύριο με Seajets, και τέλος με αυτούς της Hellenic Seaways.

Με τους εκπροσώπους της Blue Star ζητήθηκε ο ανασχεδιασμός για τη βελτίωση της ακτοπλοϊκής σύνδεσης της Σύρου με τον Πειραιά, τη Ραφήνα και τα νησιά των Κυκλάδων για τη νέα δρομολογιακή περίοδο ενώ παρουσίασαν την αύξηση μεγαλύτερη των 20.000 επισκεπτών σε σχέση με το 2016. Και σήμερα; με τους παράγοντες της Fast Ferries σε προσπάθεια βελτίωσης της συνεργασίας με την Ραφήνα… Κι όπως σημειώνει ο Γιώργος Μαραγκός – Δήμαρχος Ερμούπολης – Σύρου – «Η νέα δρομολογιακή περίοδος ξεκινάει την 1η Νοεμβρίου 2017 και θα βρει το νησί μας ενισχυμένο στον ακτοπλοϊκό χάρτη των Κυκλάδων. Με σχέδιο, επιχειρήματα και συντονισμένες ενέργειες διεκδικούμε αποφασιστικά ότι περισσότερο μας αναλογεί».

Ας δούμε τι αναφέρει μέσω δελτίου η Δημοτική Αρχή της Ερμούπολης. Αρχικά για την συνάντηση με τους εκπροσώπους της Blue Star Ferries χθες το μεσημέρι…

«Πολύωρη σύσκεψη πραγματοποιήθηκε χθες, Δευτέρα 2 Οκτωβρίου 2017, στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου Σύρου – Ερμούπολης, στην οποία συμμετείχαν ο  Πρόεδρος του Συνδέσμου Επιχειρήσεων Επιβατηγού Ναυτιλίας (Σ.Ε.Ε.Ν.) και Αντιπρόεδρος της Attica Group κ. Μ. Σακέλλης, ο Επιτελικός Διευθυντής της Blues Star Ferries κ. Δ. Θεοδωράτος, ο Πρόεδρος της Τουριστικής Επιτροπής του Δήμου κ. Δ. Σαγκινέτος, ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου κ. Ιω. Ρούσσος, ο Διευθυντής του ΕΟΤ Κυκλάδων, καθώς και εκπρόσωποι επαγγελματικών συλλόγων του νησιού, κατόπιν πρόσκλησης του Δημάρχου Σύρου – Ερμούπολης κ. Γ. Μαραγκού, με σκοπό την ενδυνάμωση της ακτοπλοϊκής σύνδεσης της Σύρου με τον Πειραιά, τη Ραφήνα και με τα νησιά του Αιγαίου, καθ’ όλη την διάρκεια του έτους.

Η συγκεκριμένη σύσκεψη αποτελεί μια εκ των προγραμματισμένων συναντήσεων με στελέχη ακτοπλοϊκών εταιρειών που δραστηριοποιούνται στο Αιγαίο, προκειμένου να επιτευχθεί η κατάλληλη προετοιμασία, στο πλαίσιο της επικείμενης διευρυμένης σύσκεψης για το ακτοπλοϊκό, την οποία διοργανώνει η ΠΕΔ Νοτίου Αιγαίου Παράρτημα Κυκλάδων σε συνεργασία με το Επιμελητήριο Κυκλάδων, με τη συμμετοχή της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Νησιωτικής Πολιτικής και Ναυτιλίας, υπηρεσιακών παραγόντων του Υπουργείου, των Λιμενικών Αρχών, των τοπικών Βουλευτών, των ακτοπλοϊκών εταιριών και των Δημάρχων των Κυκλάδων.

Στη σύσκεψη, ο κ. Μαραγκός παρουσίασε επίσημα στοιχεία, σχετικά με την σημαντική αύξηση της επισκεψιμότητας στο νησί την τελευταία τριετία, ενώ επισημάνθηκαν εκ μέρους όλων των παρισταμένων τα προβλήματα που παρουσιάστηκαν, ιδιαίτερα κατά την τελευταία τουριστική σεζόν, όπως το υψηλό κόστος των ακτοπλοϊκών εισιτηρίων, οι ταυτόχρονες αφίξεις και αναχωρήσεις των πλοίων στα λιμάνια των νησιών και η ελλειμματική διασύνδεση της Σύρου με τα νησιά των Κυκλάδων και ιδιαιτέρως με την Πάρο, τη Νάξο και τη Σαντορίνη, υποβάλλοντας παράλληλα τις προτάσεις τους για τη βελτίωση της ακτοπλοϊκής διασύνδεσης της Σύρου.  

Ο κ. Θεοδωράτος εξέφρασε την ικανοποίησή του, αναφορικά με την πληρότητα των πλοίων της εταιρείας από και προς το νησί της Σύρου, κατά τη φετινή τουριστική περίοδο, για την οποία τόνισε ότι κύλησε ομαλά, χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα, ενώ, μετά από προσεκτική καταγραφή των θεμάτων που τέθηκαν από τους παρισταμένους, δεσμεύτηκε για την αρτιότερη οργάνωση δρομολογίων της Blue Star Ferries.

Ο κ. Σακέλλης, από την πλευρά του, διαβεβαίωσε ότι υπάρχουν δυνατότητες να βρεθούν λύσεις στα προβλήματα που αντιμετωπίζει η Σύρος, μία εκ των οποίων είναι, κατά τη γνώμη του, η ύπαρξη και τρίτου πλοίου στη γραμμή που συνδέει το νησί με τα άλλα λιμάνια, στο πλαίσιο λειτουργίας των ενδοκυκλαδικών δρομολογίων.

Η σύσκεψη ολοκληρώθηκε σε εξαιρετικό κλίμα, με αμοιβαίες διαβεβαιώσεις για εποικοδομητική συνεργασία, ώστε ο καθένας, από τον τομέα ευθύνης του, να συμβάλλει στη βελτίωση της ακτοπλοϊκής διασύνδεσης της Σύρου, γεγονός που θα έχει θετικό αντίκτυπο στη βελτίωση της ποιότητας ζωής των κατοίκων αλλά και στην επιτυχή υλοποίηση του σχεδιασμού για την περαιτέρω αύξηση της τουριστικής κίνησης στο νησί την επερχόμενη τουριστική σεζόν».

Και το σχετικό δελτίο για την σημερινή συνάντηση με τους εκπροσώπους της Fast Ferries

«Σε συνέχεια προγραμματισμένων συναντήσεων με στελέχη ακτοπλοϊκών εταιρειών που δραστηριοποιούνται στο Αιγαίο, πραγματοποιήθηκε σύσκεψη, σήμερα Τρίτη 3 Οκτωβρίου 2017, στην Αίθουσα Δημοτικού Συμβουλίου, στην οποία συμμετείχαν ο Πρόεδρος της Fast Ferries κ. Θεολόγος Παναγιωτάκης, ο Εμπορικός Διευθυντής της Fast Ferries κ. Δημήτριος Τζούμας, ο Διευθυντής του ΕΟΤ Κυκλάδων, καθώς και εκπρόσωποι επαγγελματικών συλλόγων και φορέων του νησιού, κατόπιν πρόσκλησης του Δημάρχου Σύρου – Ερμούπολης κ. Γιώργου Μαραγκού, με σκοπό τη βελτίωση της ακτοπλοϊκής διασύνδεσης της Σύρου.

Στη σύσκεψη, η οποία πραγματοποιήθηκε σε εξαιρετικό κλίμα, επισημάνθηκε από τους παρισταμένους ότι προέχει η διασύνδεση της Σύρου με τη Ραφήνα και ο καλύτερος προγραμματισμός και συγχρονισμός των δρομολογίων κορμού και ενδοκυκλαδικής διασύνδεσης, καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους, ενώ υποβλήθηκαν οι προτάσεις τους για τις ημέρες και τις ώρες των ενδεχόμενων δρομολογίων που θα εξυπηρετούσαν καλύτερα το επιβατικό κοινό.

Η συζήτηση ολοκληρώθηκε με διαβεβαιώσεις από την πλευρά των εκπροσώπων της εταιρείας ότι θα επεξεργαστούν πληροφορίες και στοιχεία που συνέλεξαν τόσο από τους παριστάμενους όσο και από τον Δήμο, αναφορικά με την επισκεψιμότητα της Σύρου την τελευταία τριετία, ώστε να προχωρήσουν εντός του επόμενου διαστήματος και προ της διευρυμένης ακτοπλοϊκής σύσκεψης που θα πραγματοποιηθεί στη Σύρο την 23η Οκτωβρίου 2017, στην υποβολή των δικών τους προτάσεων».


Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Τελευταία νέα
Δημοφιλή

Εκτακτο – Ολυμπιακή φλόγα: Λόγω καιρικών συνθηκών αλλάζει η ώρα άφιξης στη Νάξο

Λόγω καιρικών συνθηκών αλλάζει η ώρα άφιξης της Ολυμπιακής φλόγας στις Κυκλάδες - Μία ώρα νωρίτερα η τελετή, πως διαμορφώνεται το πρόγραμμα στη Νάξο

Tourism Awards: Βραβείο για τις καινοτόμες εμπειρίες ψηφιακής περιήγησης του NAXOS AR

Η MOPTIL συνδέει τον πολιτισμό με τον τουρισμό μέσω της τεχνολογίας και διακρίθηκε με δυο βραβεία για εμπειρίες ψηφιακής περιήγησης σε αρχαιολογικούς χώρους: Gold στην κατηγορία Digital Innovation - Καινοτόμο Concept για την εφαρμογή NAXOS AR και Silver στην κατηγορία Travel Services - Applications για την εφαρμογή DIGIPAST.

“Καλάθι του Νονού”: Ξεκινάει στις 22 Απριλίου, τι περιλαμβάνει

Το "Καλάθι του Νονού" είναι πραγματικότητα - Ποια προϊόντα περιλαμβάνει και πότε έρχεται το "Καλάθι του Πάσχα"

National Geographic για Σίφνο: Ο κορυφαίος γαστρονομικός προορισμός

Ως το καλύτερο νησί της Ελλάδας για γαστρονομικές απολαύσεις και παραδοσιακά πανηγύρια προβάλλεται η Σίφνος και στον κατάλογο που δημοσίευσε το ισπανικό Conde Nast Traveler

Ολυμπιακή Φλόγα – Νάξος: Κίνηση οχημάτων από και προς το λιμάνι μέσω Περιφερειακού δρόμου

Ενημέρωση από το Λιμεναρχείο Νάξου για την κίνηση οχημάτων από και προς το λιμάνι της Νάξου - Που θα δέσει ο Σκοπελίτης

Golden Star Ferries: Το “Andros Queen” πιάνει φέτος και Πάρο

GOLDEN NEWS: ΝΕΟ ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ ΠΡΟΣ ΠΑΡΟ ΜΕ ΤΟ ANDROS QUEEN!

Ευρώπη: Νησιά των Κυκλάδων μεταξύ των επτά πιο απειλούμενων μνημείων και τόπων

Κυκλάδες: μεταξύ των 7 πιο απειλούμενων μνημείων & τόπων στην Ευρώπη

Πάει… Τούμπα ο (φανατικός Παναθηναϊκός)! Ανδρουλάκης

Τι θα κάνει στη Θεσσαλονίκη ο Νίκος Ανδρουλάκης;

Ολυμπιακή Φλόγα – Νάξος: Επίσκεψη από την πρωταθλήτρια Στίβου, Ολγα Βασδέκη

Οι Ολγα Βασδέκη, Βασίλης Σοφικίτης και Lennart Neubauer θα είναι τρείς από τους οκτώ λαμπαδηδρόμος της αυριανής δράσης από το Δήμο Νάξου και Μικρών Κυκλάδων

Ολυμπιακή Φλόγα: Στη Σαντορίνη ταξιδεύει ο Γιώργος Λεονταρίτης

"Στη Σαντορίνη ο Γιώργος Λεονταρίτης για την υποδοχή της Ολυμπιακής Φλόγας"

Princess Cruises: Ακύρωση επισκέψεων του “Sun Princess” στη Σαντορίνη

Το Sun Princess ακύρωσε τα δρομολόγια στη Σαντορίνη λόγω συνωστισμού κρουαζιερόπλοιων - Επιλέγει Χανιά

ΠΕΔ Νοτίου Αιγαίου: Με εισήγηση Δημήτρη Λιανού, προσφυγή στη Δικαιοσύνη για τους αιγιαλούς

Στη Δικαιοσύνη προσφεύγει η ΠΕΔ για τον αιγιαλό και την παραλία - Ποια ήταν η πρόταση Δημάρχου Νάξου και Μικρών Κυκλάδων, Δημήτρη Λιανού

Blue Star Ferries: Παράταση μίας ακόμη εβδομάδας για το “Blue Star 1”

Μία ακόμη εβδομάδα θα μείνει στη γραμμή της Παροναξίας το Blue Star 1....

Φόρτωμας σε Πιερρακάκη: “Να είναι πανέτοιμα τα σχολεία των Κυκλάδων τη νέα χρονιά”

Συνάντηση εργασίας Φίλιππου Φόρτωμα με τον Υπουργό Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού Κυριάκο Πιερρακάκη

Attica Group: Απέκτησε τρία ξενοδοχεία στις Κυκλάδες, εξετάζει κι άλλες εξαγορές ακινήτων

Τρίτο ξενοδοχείο στις Κυκλάδες απέκτησε η Attica Group - Εξετάζει περαιτέρω εξαγορές μονάδων σε νησιά που εξυπηρετεί με τον στόλο της

Ολυμπιακή Φλόγα – Νάξος: Επίσκεψη από την πρωταθλήτρια Στίβου, Ολγα Βασδέκη

Οι Ολγα Βασδέκη, Βασίλης Σοφικίτης και Lennart Neubauer θα είναι τρείς από τους οκτώ λαμπαδηδρόμος της αυριανής δράσης από το Δήμο Νάξου και Μικρών Κυκλάδων

Cycladic Identity – Ιος: Ολοκληρώθηκε το πρώτο πρόγραμμa με τίτλο “Το βλέμμα της Νεότητας στις Κυκλάδες”

Το πρόγραμμα παρουσιάστηκε την Κυριακή 31 Μαρτίου στους κατοίκους του νησιού

Αμοργός: Το νησί που… κόβει την ανάσα!!

Εκεί γυρίστηκε η ταινία του 1988 «Le Grand Bleu» (The Big Blue) με τον Jean Reno. Η ταινία έγινε μια από τις πιο επιτυχημένες εμπορικά ταινίες της Γαλλίας.

Express Skopelitis: Μια μέρα σαν όλες τις άλλες….

To Express Skopelitis συνεχίζει το δρομολόγιό του...

Κυκλάδες: Πως διαμορφώνεται ο δικαστικός χάρτης, ποια ειρηνοδικεία καταργούνται

Ολες οι προτεινόμενες αλλαγές μέσω του Δικαστικού Χάρτη που είναι σε διαβούλευση για τις Κυκλάδες - Οι οργανικές θέσεις και τα ειρηνοδικεία που καταργούνται...