Σύρος: Υπόσχεση της Hellenic Seaways για σύνδεση Σύρου – Πειραιά με ταχύπλοο

Οι προγραμματισμένες συναντήσεις έφτασαν στο τέλος τους.. Ο κύκλος των επαφών με τις ακτοπλοϊκές εταιρείες που ξεκίνησαν στα τέλη Σεπτεμβρίου με στόχο την καλύτερη δυνατή προετοιμασία ενόψει της διευρυμένης σύσκεψης επί των ακτοπλοϊκών ζητημάτων στις Κυκλάδες που είναι προγραμματισμένη για την 23η Οκτωβρίου…  Και τελευταίοι στη λίστα, οι εκπρόσωποι της Hellenic Seaways… Τι συζήτησαν; Την διασύνδεση της Σύρου με τη Παροναξία δύο φορές την εβδομάδα καθόλη τη διάρκεια του χρόνου και την υπόσχεση από πλευράς ακτοπλοϊκής εταιρείας ότι το προσεχές καλοκαίρι θα μπει ταχύπλοο από τον Πειραιά προς τη Σύρο… Οψόμεθα…

Ας δούμε αναλυτικά τι αναφέρει το δελτίο Τύπου που φέρει την υπογραφή του Δημάρχου κου Μαραγκού…

«Σε συνέχεια προγραμματισμένων συναντήσεων με στελέχη ακτοπλοϊκών εταιρειών που δραστηριοποιούνται στο Αιγαίο, πραγματοποιήθηκε η τελευταία σύσκεψη, στην Αίθουσα Δημοτικού Συμβουλίου, στην οποία συμμετείχαν ο Γενικός Εμπορικός Διευθυντής της Hellenic Seaways κ. Βασίλειος Κάτσαρης, ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Κυκλάδων κ. Γιάννης Ρούσσος, ο Πρόεδρος της Τουριστικής Επιτροπής κ. Δομένικος Σαγκινέτος, καθώς και εκπρόσωποι επαγγελματικών συλλόγων και φορέων του νησιού, κατόπιν πρόσκλησης του Δημάρχου Σύρου – Ερμούπολης κ. Γιώργου Μαραγκού, με σκοπό τη βελτίωση της ακτοπλοϊκής διασύνδεσης της Σύρου.

Στη σύσκεψη, η οποία πραγματοποιήθηκε σε εξαιρετικό κλίμα, επισημάνθηκε από τους παρισταμένους η ανάγκη της διασύνδεσης της Σύρου με την Παροναξία για τουλάχιστον δύο φορές την εβδομάδα, καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους, ενώ υποβλήθηκαν οι προτάσεις τους για τις ημέρες και τις ώρες των ενδεχόμενων δρομολογίων που θα εξυπηρετούσαν καλύτερα το επιβατικό κοινό, καθώς και το ενδεχόμενο ύπαρξης συνδυαστικών δρομολογίων με ενιαίο εισιτήριο.

Η συζήτηση ολοκληρώθηκε με διαβεβαιώσεις από την πλευρά του κ. Κάτσαρη ότι η εταιρεία προτίθεται να ενισχύσει τη σύνδεση της Σύρου με τον Πειραιά μέσω ταχύπλοου, λαμβάνοντας σοβαρά υπόψη της και τις λοιπές προτάσεις που υποβλήθηκαν από τους παριστάμενους όσο και από τον Δήμο, ενώ συμφώνησαν για μια από κοινού συνεργασία στην προσπάθεια τουριστικής προβολής του νησιού μας στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και σε κάθε πρόσφορο προωθητικό μέσο.

Κατόπιν και της τελευταίας κατά σειρά σύσκεψης με στελέχη των ακτοπλοϊκών εταιρειών, υπενθυμίζεται η επικείμενη διευρυμένη σύσκεψη για τη βελτίωση της ακτοπλοϊκής διασύνδεσης των Κυκλάδων, η οποία θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 23 Οκτωβρίου 2017, μετά από πρωτοβουλία του Δημάρχου Σύρου - Ερμούπολης κ. Γιώργου Μαραγκού ως Προέδρου του Παραρτήματος Κυκλάδων της ΠΕΔ Νοτίου Αιγαίου, σε συνεργασία με το Επιμελητήριο Κυκλάδων, με τη συμμετοχή της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Νησιωτικής Πολιτικής και Ναυτιλίας, υπηρεσιακών παραγόντων του Υπουργείου, των Λιμενικών Αρχών, των τοπικών Βουλευτών, των ακτοπλοϊκών εταιριών και των Δημάρχων των Κυκλάδων».