Μην κατηγορείτε άδικα τους πρόσφυγες

Πριν από μερικές ώρες, ο Πανναξιακός ΑΟΝ προχώρησε σε μία κίνηση καλής θέλησης κάνοντας έκκλησης προς του φίλους του συλλόγου και γενικότερα προς τους κατοίκους της Νάξου να συγκεντρώσουν είδη που θεωρούνται και είναι απαραίτητα για τους πρόσφυγες που …ξεβράζει η θάλασσα στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου…

Κίνηση που βρήκε έναν πολύ θερμό σύμμαχο. Τον Λευτέρη Ελευθερίου. Τον δικό μας Λευτέρη, τον Ναξιώτη ηθοποιό που έχει μέσα του όπου κι εάν πάει το «νησί της Αριάδνης», το δικό του νησί. Και με ανάρτησή του δίνει το στίγμα του για τους πρόσφυγες κρούοντας παράλληλα και τον κώδωνα κινδύνου.

Τι αναφέρει το σχόλιο;

«Μεγάλωσα στη Νάξο δίπλα στα προσφυγικά. Άνθρωποι που τους ξερίζωσε από την πατρίδα τους η μανία του πολέμου και η καταστροφή του '22 . Φίλοι μου αγαπημένοι. Οι μεγαλύτεροι είχαν και ιστορίες να διηγηθούν. Ο Νάξιος Ιάκωβος Καμπανέλλης ένας από αυτούς. Δυστυχώς δεν πέρασαν ούτε 100 χρόνια από τότε που γέμισε πτώματα το Αιγαίο από τους Σμυρνιούς πρόσφυγες. Πάσχιζαν να βρουν ένα νέο τόπο να ζήσουν σαν άνθρωποι. Μην κατηγορείτε άδικα τους πρόσφυγες. Πολλοί αγαπούν την πατρίδα τους και ονειρεύονται να ξαναγυρίσουν, οι βόμβες δεν τους αφήνουν. Η ιστορία επαναλαμβάνεται με άλλους πρωταγωνιστές στο βυθό της θάλασσας. Τα παιδάκια; τι φταίνε τα παιδάκια; Κοντά βροντά! Ποιός θα είναι επόμενος; ΕΙΡΗΝΗ!!!!»

Όσο για την ανακοίνωση του Πανναξιακού ΑΟΝ;

«Ο Πανναξιακός Α.Ο.Ν., ως ελάχιστο δείγμα αλληλεγγύης και συμπαράστασης στους πρόσφυγες που καθημερινά καταφθάνουν στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου, ανακοινώνει ότι από αύριο 11 Νοεμβρίου, διοργανώνει συλλογή ειδών πρώτης ανάγκης που θα αποσταλούν άμεσα, στα κέντρα υποδοχής προσφύγων στα νησιά Λέσβος, Κως, Χίος, Σάμος.

Στην προσπάθεια αυτή καλούμε όλους τους φίλους της ομάδας και όλους τους κατοίκους του νησιού να βοηθήσουν. Η συγκέντρωση των ειδών θα γίνεται στα γραφεία της ομάδας στο Κλειστό Γυμναστήριο Χώρας Νάξου, καθημερινά από 11.00 μέχρι 13.00 και από 19.00 μέχρι 21.00.

Τα είδη προς συγκέντρωση είναι τα εξής : κουβέρτες, υπνόσακοι, μπουφάν, υποδήματα, πάνες, κάλτσες, σερβιέτες, μωρομάντηλα, βρεφικό γάλα Νο 1 και Νο 2, κρουασάν, χυμοί, μπισκότα.»

Ελπίζουμε και ευχόμαστε να υπάρξει ανταπόκριση. Οι Ναξιώτες πάντα ήταν …συνεπείς σ’ αυτού του είδους τα ραντεβού.