Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΑθλητικά4ο Santorini Experience: 6.000 επισκέπτες από 45 χώρες

4ο Santorini Experience: 6.000 επισκέπτες από 45 χώρες

|

Σημείο παγκόσμιας αναφοράς το 4ο Santorini Experience – Περισσότεροι από 6.000 επισκέπτες από 45 χώρες στη Σαντορίνη 

Η Σαντορίνη βρέθηκε στο επίκεντρο του παγκόσμιου ενδιαφέροντος από επαγγελματίες και ερασιτέχνες αθλητές, συνοδούς και επισκέπτες που ταξίδεψαν στο μαγευτικό νησί των Κυκλάδων, στις 5-7 Οκτωβρίου 2018 για τις ανάγκες του 4ου “Santorini Experience”.

Η κορυφαία διοργάνωση αθλητικού τουρισμού στην Ελλάδα, ολοκληρώθηκε με απόλυτη επιτυχία και με ρεκόρ συμμετοχών στους αγώνες τρεξίματος και κολύμβησης συγκεντρώνοντας πάνω από 6.000 επισκέπτες στη Σαντορίνη. Το 60% μάλιστα των επισκεπτών διέμεινε στην Σαντορίνη περισσότερες από 5 νύχτες.

Συμμετοχές από τις 5 ηπείρους στη Σαντορίνη!

Για ακόμα μία χρονιά οι ξένες συμμετοχές ξεπέρασαν κάθε προηγούμενο, καθώς «φιλοξενήθηκαν» στη Σαντορίνη αθλητές από συνολικά 45 κράτη και από τις 5 ηπείρους, Αμερική, Ασία, Αφρική, Ευρώπη, Ωκεανία. Ενδεικτικά καταγράφηκαν παρουσίες στους κολυμβητές και δρομείς, από Αργεντινή, Αυστραλία, Καναδά, Γαλλία, Γερμανία, Νέα Ζηλανδία, ΗΠΑ, Ρωσία, Κατάρ, Ν. Αφρική, Ηνωμένο Βασίλειο, Ιαπωνία και Κίνα.

Ονόματα παγκόσμιας κλάσης καθώς και η ελίτ της εθνικής ομάδας κολύμβησης ανοιχτής θαλάσσης έδωσαν το παρών! Ο κορυφαίος Ούγγρος κολυμβητής Ατίλα Μανιόκι, ο οποίος διαπρέπει σε αγώνες κολύμβησης ανοιχτής θαλάσσης με αρκετές επιτυχίες και είναι μέλος στο International Marathon Swimming Hall of Fame (IMSHOF) επέστρεψε για ακόμα μία χρονιά στην διοργάνωση που αποτελεί μέλος του Global Swim Series (GSS). Μαζί του για πρώτη φορά κολύμπησε επίσης, η Βρετανίδα, δις αργυρή Ολυμπιονίκης κολυμβήτρια, Jazz Carlin που κέρδισε 2 αργυρά μετάλλια στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο, το 2016 καθώς και οι δίδυμοι Έλληνες της διασποράς που αγωνίζονται με τα χρώματα της εθνικής Ολλανδίας, Γιώργος και Τίμος Σκοτάδης. Δυναμικές ήταν συνολικά οι παρουσίες στην κολύμβηση, με κορυφαίους επαγγελματίες αθλητές και την ελίτ της εθνικής ομάδας αποτελούμενη μεταξύ άλλων από τους Γιώργο Αρνιακό, Δημήτρη Νέγρη, Στελλίνα Απλαντή, Ντέγιαν Γιοβάνοβιτς, Δημήτρη Μανιό, Ειρήνη Διακουμάκου, Μαρία Φιλοπούλου, Μαρία Λιώση, Αναστασία Κυριλή, Κωνσταντίνο Κωνσταντινέσκου, Παναγιώτη Αλογάκο, Μαρία Κηρύκου, Τριανταφυλλιά Διακουμάκου, Μαριανότα Ελμαλή και Μελίνα Τροχαλάκη.

Ο ομοσπονδιακός προπονητής και τεχνικός διευθυντής του αγώνα κολύμβησης ανοιχτής θαλάσσης 1,5 μιλίου (2,4χλμ) by Vikos, Νίκος Γέμελος έθεσε σε εφαρμογή την Κυριακή 7 Οκτωβρίου το πρωί, τους κανονισμούς της FINA και τέλεσε τον αγώνα με την έγκριση της Κολυμβητικής Ομοσπονδίας Ελλάδας, τηρώντας όλους τους κανόνες ασφαλείας. Παράλληλα, η διοργάνωση φρόντισε τους ερασιτέχνες αθλητές με την προσθήκη του σωσιβίου ασφαλείας, υψηλών προδιαγραφών και ποιότητας. Οι κολυμβητές ξεκίνησαν σε δύο γκρουπ από το ηφαίστειο με τερματισμό το παλιό λιμάνι των Φηρών, έχοντας την επιβλητική θέα του νησιού μπροστά τους. Νικητής στους άντρες αναδείχτηκε ο Δημήτρης Νέγρης, με τον Γιώργο Αρνιακό να λαμβάνει την 2η θέση και τον Ντέγιαν Γιοβάνοβιτς την 3η θέση. Στις γυναίκες 1η αναδείχτηκε η Ολυμπιονίκης Jazz Carlin, με 2η την Ειρήνη Διακουμάκου και 3η την Μαρία Φιλοπούλου. Αναλυτικά μπορείτε να δείτε τα αποτελέσματα στην επίσημη σελίδα της διοργάνωσης (στην διοργάνωση υπήρξε ξεχωριστή κατηγοριοποίηση για όσους φορούσαν ολόσωμη φόρμα κολύμβησης -wetsuit κατηγορία-): https://bit.ly/2QAkYEt

Στην ασφάλεια του αγώνα συνέβαλλαν οι 50 εξειδικευμένοι συνοδοί μέσα στο νερό με την βοήθεια της Lifeguard Patrol που πέραν του προσωπικού, είχε και αρκετά ναυαγοσωστικά σκάφη, των ανθρώπων της Σαντορίνης που με δικά τους σκάφη βοήθησαν, του Εθελοντικού Διασωστικού Σώματος Θήρας, της Atlantis Dive Center και του Mediterranean Dive Club, του Ναυτικού Ομίλου Σαντορίνης και πάνω από όλα της Ένωσης Λεμβούχων Σαντορίνης που μετέφερε τους αθλητές στο ηφαίστειο και συνετέλεσε στην ομαλή διεξαγωγή της κολύμβησης ανοικτής θαλάσσης.

Μια ημέρα νωρίτερα το Σάββατο 6 Οκτωβρίου, δόθηκαν οι εκκινήσεις των διαδρομών τρεξίματος 15χλμ, 10χλμ και 5χλμ «Αριστείδης Αλαφούζος». Όλες οι διαδρομές είχαν ως αφετηρία το εργοστάσιο αφαλάτωσης στην Οία, με σημεία χωμάτινης διαδρομής και «φόντο» τις μαγευτικές εικόνες από το ηφαίστειο με θέα την Καλντέρα, καθώς και τους οικισμούς Ημεροβίγλι, Φηροστεφάνι, Οία και τερματισμό πάλι στην Οία. Οι διαδρομές έχουν σχεδιαστεί από τον πρώην μαραθωνοδρόμο, κάτοχο της πανελλήνιας επίδοσης στην κλασική διαδρομή, προπονητή τρεξίματος και διευθυντή της All About Running, Νίκο Πολιά. Το “Santorini Experience” έχει ενταχθεί στην παγκόσμια κοινότητα του World’s Marathons. Στο ακόλουθο link μπορείτε να διαβάσετε αναλυτικά τα αποτελέσματα της διοργάνωσης στους αγώνες δρόμου: https://bit.ly/2QAkYEt

Ενώ να σημειωθεί πως πολλοί ήταν εκείνοι που επέλεξαν την χαρά της άθλησης χωρίς χρονομέτρηση.

Σε ότι αφορά στις εκδηλώσεις του νησιού για το event, ο Δημοτικός Αθλητικός Πολιτιστικός Περιβαλλοντικός Οργανισμός Σαντορίνης (Δ.Α.Π.Π.Ο.Σ.) πραγματοποίησε ανοιχτή συναυλία για το κοινό στον περιβάλλοντα χώρο του κλειστού γυμναστηρίου Δ.Α.Π.Π.Ο.Σ., το απόγευμα του Σαββάτου 6 Οκτωβρίου, με την Ελληνο-Γερμανίδα FIONA, προσφορά για τους συμμετέχοντες στο Santorini Experience. Λίγο νωρίτερα, τη συναυλία άνοιξαν το διεθνές χορευτικό σχήμα Σαντορίνης «Σταματίνα Ξιάρχου» & ο σύλλογος Ποντίων Επταμύλων Σερρών «Οι Ακρίτες».

Την Παρασκευή 5 Οκτωβρίου, στο πλαίσιο του Santorini Experience, η Samsung (ως επίσημος χορηγός τεχνολογίας) σε συνεργασία με το τοπικό κατάστημα της Κωτσόβολος πραγματοποίησε ενημερωτική εκδήλωση προς τους ξενοδόχους του νησιού με θέμα: «Η Κωτσόβολος και η Samsung σας παρουσιάζουν το Ξενοδοχείο του Μέλλοντος», στην συνεδριακή αίθουσα ΔΑΠΠΟΣ, ενημερώνοντας τους για όλες τις τελευταίες εξελίξεις και τα οφέλη της τεχνολογίας στον κλάδο τους. Η Samsung παράλληλα εμπλούτισε την εμπειρία όσων συμμετείχαν και παρακολουθήσαν τη διοργάνωση, με καινοτόμες υπηρεσίες μέσα από το οικοσύστημα των Samsung Galaxy συσκευών, όπως τα Samsung Galaxy S9 και S9+, σε συνδυασμό με την κάμερα Gear 360, το Gear VR και με μοναδικό περιεχόμενο σε 360 μοίρες.

Εύκολη πρόσβαση με την βοήθεια των χορηγών!

Οι συμμετέχοντες αθλητές ταξίδεψαν στο “Santorini Experience”, με τον επίσημο αερομεταφορέα της διοργάνωσης, τη Ryanair, που πρόσφερε τη δυνατότητα σύνδεσης της Αθήνας με τη Σαντορίνη με απευθείας πτήσεις από το εξωτερικό. Η κορυφαία ελληνική εταιρεία επιβατηγού ναυτιλίας Blue Star Ferries ως χορηγός της διοργάνωσης, διευκόλυνε την ακτοπλοϊκή σύνδεση προσφέροντας έκπτωση 50% στα ακτοπλοϊκά εισιτήρια και τα οχήματα των συμμετεχόντων βοηθώντας συνολικά Έλληνες και ξένους αθλητές, προσφέροντας παράλληλα την έκπτωση και στην σύνδεση με τις Κυκλάδες και τα Δωδεκάνησα, με αποτέλεσμα να υπάρχουν συμμετοχές από Πάρο, Νάξο, Αμοργό, Ρόδο κ.α.

Αντίστοιχα η Ford Motor Ελλάς προώθησε τον αθλητισμό και το «ευ αγωνίζεσθαι» συμμετέχοντας για 4η χρονιά στην ομάδα υποστήριξης του “Santorini Experience”. Αθλητές και διοργανωτές κινήθηκαν με την ασφάλεια και τους αποδοτικούς κινητήρες των αυτοκίνητων της Ford Motor Ελλάς AEBE, επίσημου χορηγού της διοργάνωσης.

Για ακόμα μία χρονιά η εταιρεία Βίκος ΑΕ ως επίσημος χορηγός με το φυσικό μεταλλικό νερό «Βίκος» διέδωσε το μήνυμα της αθλητικής ενέργειας, προσφέροντας την απαραίτητη ενυδάτωση και αναζωογόνηση σε όλους τους συμμετέχοντες. Το φυσικό μεταλλικό νερό «Βίκος» προσφέρει την απαραίτητη ισορροπία, ευεξία και ενέργεια που χρειάζονται οι αθλητές κατά την διάρκεια της άσκησής τους για να καταφέρουν να συνεχίσουν την προσπάθειά τους.

Η διοργάνωση καινοτόμησε με την συνεργασία της για πρώτη χρονιά με την ηγετική δύναμη στο χώρο της αθλητικής ένδυσης και αξεσουάρ στην Ισπανία, τη Luanvi. Ως επίσημος προμηθευτής αθλητικού υλικού της διοργάνωσης η Luanvi πρόσφερε το ειδικό τεχνικό μπλουζάκι της διοργάνωσης σε όλους τους συμμετέχοντες.

Η διοργάνωση έλαβε πολύ σημαντική υποστήριξη και βοήθεια από τους επίσημους χορηγούς της Alafouzos Sport, Athina Luxury Suites και Santo Maris Oia Luxury Suites & Spa.

Επίσημοι υποστηρικτές της διοργάνωσης ήταν οι Ένωση Ξενοδόχων Σαντορίνης, Meltemi Hotels & Resorts, Aqua Vista Hotels, Ένωση Λεμβούχων Σαντορίνης και Avance Rent A Car.

Για την καλύτερη εξυπηρέτηση και μεταφορά των συμμετεχόντων, των εθελοντών και όλων των συντελεστών της διοργάνωσης του “Santorini Experience” φρόντισε η DNA Travel, ο επίσημος συνεργάτης μεταφορών της διοργάνωσης.

Strategic Partner της διοργάνωσης ήταν για ακόμα μια χρονιά το National Geographic.

Ως αρωγοί την διοργάνωση βοήθησαν επίσης οι Lifeguard Patrol, Assyrtico Wine Restaurant Café, Ελληνική Εταιρεία Αξιοποίησης Ανακύκλωσης και Τμήμα Οργάνωσης και Διαχείρισης Αθλητισμού Πανεπιστημίου Πελοποννήσου.

Οι χορηγοί φιλοξενίας που υποστήριξαν την διοργάνωση από τη Σαντορίνη ήταν οι ακόλουθοι: Ένωση Ξενοδόχων Σαντορίνης, Meltemi Hotels & Resorts, Athina Luxury Suites, Santo Maris Oia Luxury Suites & Spa, Aqua Vista Hotels, Canaves Oia, Santo Houses, West East Suites, Desiterra Luxury Suites & Villas, 270 Oia’s View, Fanouris Condo, Monolithia, Casa Iphigenia, Sienna Resort, Esperas Santorini και Loizos Stylish Residencies.

Για την καλύτερη εξυπηρέτηση όλων σε θέματα δρομολογίων, ακτοπλοϊκών εισιτηρίων, ενοικιάσεων αυτοκινήτων και διαμονών φρόντισε η VitaNTravel, το επίσημο ταξιδιωτικό γραφείο της διοργάνωσης.

Το «Santorini Experience» αποτελεί συνδιοργάνωση του Δήμου Θήρας τoυ Δημοτικού Αθλητικού Πολιτιστικού Περιβαλλοντικού Οργανισμού Σαντορίνης (Δ.Α.Π.Π.Ο.Σ.) και της Active Media Group. Η διοργάνωση πραγματοποιήθηκε υπό την Αιγίδα του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού (ΕΟΤ) με την έγκριση της Κολυμβητικής Ομοσπονδίας Ελλάδας (ΚΟΕ). Περισσότερες πληροφορίες στο: www.santorini-experience.com

Επίσημος Χορηγός Τεχνολογίας: Samsung

Επίσημος Αερομεταφορέας: Ryanair

Επίσημος Προμηθευτής Αθλητικού Υλικού: Luanvi

Επίσημοι Χορηγοί: Ford Motor Ελλάς, Φυσικό Μεταλλικό Νερό «Βίκος», Blue Star Ferries, Alafouzos Sport, Athina Luxury Suites, Santo Maris Oia Luxury Suites & Spa

Επίσημοι Υποστηρικτές: Ένωση Ξενοδόχων Σαντορίνης, Meltemi Hotels & Resorts, Aqua Vista Hotels, Ένωση Λεμβούχων Σαντορίνης, Avance Rent A Car

Επίσημος Συνεργάτης Μεταφορών: DNA Travel

Strategic Partner: National Geographic

Αρωγοί: Lifeguard Patrol, Assyrtico Wine Restaurant Café, Ελληνική Εταιρεία Αξιοποίησης Ανακύκλωσης, Εθελοντικό Διασωστικό Σώμα Θήρας, Mediterranean Dive Club, Atlantis Dive Center, Ναυτικός Όμιλος Σαντορίνης, Τμήμα Οργάνωσης και Διαχείρισης Αθλητισμού Πανεπιστημίου Πελοποννήσου

Χορηγοί Φιλοξενίας: Ένωση Ξενοδόχων Σαντορίνης, Meltemi Hotels & Resorts, Athina Luxury Suites, Santo Maris Oia Luxury Suites & Spa, Aqua Vista Hotels, Canaves Oia, Santo Houses, West East Suites, Desiterra Luxury Suites & Villas, 270 Oia’s View, Fanouris Condo, Monolithia, Casa Iphigenia, Sienna Resort, Esperas Santorini, Loizos Stylish Residencies

Επίσημο ταξιδιωτικό γραφείο: VitaNTravel


Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Τελευταία νέα
Δημοφιλή

Νάξος: Εξειδικευμένοι κλαδευτές – αναρριχητές ανέλαβαν το κλάδεμα των δέντρων

Ο Δήμος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων έχει αναθέσει σε εξειδικευμένους κλαδευτές... Τι αναφέρει η κα Κεφαλά

Το Επιμελητήριο Κυκλάδων στην Ευρωπαϊκή Σύνοδο της Διεθνούς Ένωσης Εταιρειών Κρουαζιέρας (CLIA) στη Γένοβα

Κατά τη διάρκεια των συναντήσεων συζητήθηκαν θέματα που αφορούν τη βιώσιμη ανάπτυξη της κρουαζιέρας στις Κυκλάδες

Δεύτεροι “φτωχότεροι” καταναλωτές της Ευρώπης οι Έλληνες

Εκτός όμως από τον υψηλότερο μέσο πληθωρισμό, πρόσφατη μελέτη της Ευρωπαϊκής Επιτροπής αποδεικνύει ότι η Ελλάδα πληρώνει ακριβότερα και τον πληθωρισμό της απληστίας, σε σύγκριση με την υπόλοιπη ΕΕ.

Μύκονος – AKTES: Ενημέρωση (30/03) για την Κλιματική Αλλαγή

Ομιλία για την κλιματική αλλαγή από την Εταιρεία Μελέτης Αρχαίων Ακτογραμμών - ΑΚΤΕS .. Που και πότε

Express Skopelitis: Ετοιμος να επιστρέψει στη δράση

Το Express Skopelitis είναι έτοιμο. Παραμένει στον Πειραιά και ενδεχομένως αύριο να μπει στην καθημερινή του ρουτίνα

Νάξος: Αυτοκίνητο βρέθηκε σε χαντάκι

Σε χαντάκι στον επαρχιακό δρόμο Νάξου - Γαλανάδου βρέθηκε αυτοκίνητο

Μύκονος: “Καμπάνα” σε beach bar, ποιος ο λόγος;

Νέα «καμπάνα» σε beach bar για κατάληψη αιγιαλού - Βάσει της σύμβασης παραχώρησης θα έπρεπε να καταλαμβάνει μόλις 356 τ.μ.

Πολιτιστικός και Περιβαλλοντικός Σύλλογος Γυναικών Νάξου: Πρόσκληση για κατασκευή χελιδονοφωλιάς

Πότε και που ο Πολιτιστικός και Περιβαλλοντικός Σύλλογος Γυναικών Νάξου θα δημιουργήσει χελιδονοφωλιές

10ο Πανναξιακό Πρωτάθλημα Τάβλι: Τελικός και ο πρωτάρης Παπαδόπουλος στη πρόκληση της καριέρας του

Ο μεγάλος τελικός του 10ου Πανναξιακού Πρωταθλήματος Τάβλι ξεκινάει. Ποιος θα επικρατήσει; Ο έμπειρος Μαγκανάρης ή ο ρούκι Παπαδόπουλος;

Αλυκό: Ο Φάρος που “φωτίζει” την γαστρονομία της Νάξου

Ανοίγει την Παρασκευή 5 Απριλίου ο Φάρος του Αλυκού - Τι περιλαμβάνει το μενού

Νάξος (Αγγίδια) – Ενοριακός Ναός Αγίου Χαραλάμπους: Ψήφισμα για την εκδημία του Δημητρίου Σέργη

Το ψήφισμα του Εκκλησιαστικού Συμβουλίου του Ενοριακού Ναού Αγίου Χαραλάμπους Αγγιδίων Νάξου για το θάνατο του Δημητρίου Σέργη

Απόκριες 2024: Το “ευχαριστώ” από το Σύλλογο Γυναικών Κωμιακής (video)

Τα μέλη του Συλλόγου Γυναικών Κωμιακής με ανάρτησή τους στα social media λένε ένα μεγάλο "ευχαριστώ" σε όσους βρέθηκαν στην πανέμορφη Κωμιακή (video)

Η δράση της Μαρίας Καρυστιανού δείχνει το δρόμο για μία κοινωνία που δεν θα ανέχεται την αδικία

Ο Αλέκος Αρβανιτάς αναλύει την εβδομάδα που μας πέρασε... Από την Καρυστιανού στις Βρυξέλλες έως τον Λοβέρδο και τη Νέα Δημοκρατία - Την Ακρίβεια έως τον Γεωργιάδη και τις απαντήσεις του.. Αναρωτιέται δε εάν στην Ελλάδα γίνονται τέτοια πράγματα

Naxos Medical: Επίσκεψη από τον πλαστικό χειρουργό Νικόλαο Μουστάκη

Σάββατο 23 Μαρτίου θα πραγματοποιήσει προγραμματισμένο Ιατρείο ο Στρατιωτικός Ιατρός, Πλαστικός Επανορθωτικός και Αισθητικός Χειρουργός, Νικόλαος Μουστάκης

Αφρική: Ο Ναξιώτης ορειβάτης που κατέκτησε το Κιλιμάντζαρο

Ο Αντώνης Μαργαρίτης πέτυχε έναν άθλο. Κατάφερε να ανέβει στην ψηλότερη κορυφή βουνού στην Αφρική - Πως περιγράφει την εμπειρία του

Επαρχείο Νάξου – Τμήμα Δημόσιας Υγείας: Περί ορθής διαχείρισης των υγρών αποβλήτων

Ενημέρωση για τη σωστή διαχείριση των υγρών αποβλήτων ενόψει τουριστικής σεζόν

Η Νάξος αποχαιρετά την Φεβρωνία Λαμπρίδου και την συνοδεύει στο ταξίδι στην αιωνιότητα

Με την αρωγή της Θέκλας Κίζη αποχαιρετούμε την Φεβρωνία Λαμπρίδου... Στιγμές που μένουν αξέχαστες