Αμοργός: 3ο Authentic Big Blue αλλά και γαστρονομία

Το διεθνές τουρνουά ελεύθερης κατάδυσης Authentic Big Blue  (όλες οι πληροφορίες καθημερινά στην ιστοσελίδα του τουρνουά) θα φιλοξενηθεί για τρίτη συνεχή χρονιά, από αυριο Δευτέρα 23 έως το Σάββατο 28 Σεπτεμβρίου, στην Αμοργό. Αφορμή για το έναυσμά του το 2017 αποτέλεσε η ιδέα της αναβίωσης της θρυλικής ταινίας «Απέραντο Γαλάζιο» (Le grand bleu), που αγαπήθηκε από το κοινό και μεγάλο μέρος της οποίας γυρίστηκε στο κυκλαδίτικο νησί.

Το Σεπτέμβριο του 2018 διοργανώθηκε το δεύτερο και επετειακό Authentic Big Blue, αφού συμπληρώθηκαν 30 χρόνια από την κυκλοφορία της ταινίας, η κεντρική ιδέα της οποίας αποτέλεσε σημείο αναφοράς για την κοινότητα της ελεύθερης κατάδυσης παγκοσμίως.  Τη φετινή διοργάνωση του Authentic Big Blue θα τιμήσουν με την παρουσία τους 36 αθλητές από 12 χώρες. Συνδιοργανωτές του ΑΒΒ2019 είναι ο Δήμος Αμοργού και η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου. Μέγας χορηγός έχει αναλάβει ο ΕΟΤ. Μόνιμος συνεργάτης είναι το Amorgos Diving Center ενώ η διοργάνωση διεξάγεται υπό την έγκριση της Ελληνικής Ομοσπονδίας Υποβρύχιας Δραστηριότητας και Αθλητικής Αλιείας. 

Από 23 έως 28 του μήνα θα διεξάγονται καθημερινά 09.00-13.00 αγώνες με ρεπό (μάλλον) την Πέμπτη.Δυστυχώς η τοποθεσία-Νικουριά (Αγιος Παύλος) η Αγία Αννα- δεν μπορεί ακόμη να ειπωθεί αφού εξαρτάται από τον καιρό. Οποιος θέλει να παρακολουθήσει από κοντά τις προσπάθειες των δυτών (αυτό είναι εφικτό μόνο όταν οι αγώνες γίνονται στη Νικουριά) θα πρέπει να προσέρχεται στην προβλήτα του Αγίου Παύλου όπου παραδοσιακή μεγάλη ξύλινη βάρκα θα μεταφέρει τους θεατές στο σημείο διεξαγωγής του αγώνα.

Σημειώνεται πως η παραμονή στον θαλάσσιο χώρο δεν μπορεί να ξεπερνά τη μία ώρα.Ολες οι πληροφορίες αναρτώνται στη σελίδα μας στο facebook.

Σας ενημερώνουμε επίσης και για το πρόγραμμα των γαστρονομικών δράσεων.
- Παρασκευή μεσημέρι ώρα 14.00 γεύμα στο Μοναστήρι της Αγίας Παρασκευής.(ΑΥΣΤΗΡΑ ΓΙΑ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΥΣ ΚΑΙ ΕΠΙΣΗΜΟΥΣ)
Το μαγείρεμα θα κάνει ο περίφημος αρχιμάγειρας του νησιού Βαγγέλης Μενδρινός με βοήθεια από τους εθελοντές της Κάτω Μεριάς και του Μοναστηριού .
-Παρασκευή βράδυ 20.00 δείπνο στον Αγιο Ιωάννη Θολαρίων .(ΑΥΣΤΗΡΑ ΓΙΑ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΥΣ ΚΑΙ ΕΠΙΣΗΜΟΥΣ).Συντονίζει η Ιωάννα Συνοδινού και ομάδα του εστιατοριου ΑΣΚΑΣ .
-ΣΑΒΒΑΤΟ ΜΕΣΗΜΕΡΙ 13.00 γεύμα στο Μοναστήρι της Χοζοβιώτισσας.Το γεύμα αποτελεί κάλεσμα του Επιμελητηρίου Κυκλάδων ΚΑΙ ΤΟΥ AEGEAN CUISINE.
-ΣΑΒΒΑΤΟ 18.00 στο ΝΗΣΙ στην Αιγιάλη η ΛΕΣΧΗ ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑΣ ΑΜΟΡΓΟΥ θα υποδεχθεί και θα κεράσει «αμοργιανά» τους αθλητές, την ομάδα υποστήριξης του Authentic Big Blue,την οργανωτική επιτροπή,τους επισήμους,συνδιοργανωτές,χορηγούς και υποστηρικτές καθώς και τους δημοσιογράφους .
ΣΑΒΒΑΤΟ 20.00 ΤΕΛΕΤΗ ΛΗΞΗΣ ΠΟΥ θα ΦΙΛΟΞΕΝΗΘΕΙ ΣΤΟ AMORGOS DIVING CENTER (σε συνεργασία με την ομάδα του εστιατορίου ΑΣΚΑΣ .)
- ΚΥΡΙΑΚΗ 12.00 Brunch ΜΟΝΟ για τους επισήμους στα Κατάπολα στην κρεπερί ΕΛΙΧΡΥΣΟΝ και την ίδια ώρα στο ΠΕΡΑΣΜΑ ΚΑΣΤΕΛΟΠΕΤΡΑ ΜΟΝΟ για τους αθλητές ,δύτες ασφαλείας,κριτές,ΕΔΟΚ, γιατρούς,φωτογράφους και την ομάδα υποστήριξης της Διοργάνωσης.

Επίσης την Τρίτη 24/9 το εστιατόριο ΑΣΚΑΣ θα παραθέσει γεύμα στους αθλητές και όλη την ομάδα της διοργάνωσης.Παρούσα θα είναι η Πρόεδρος της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας CMAS Αννα Αρζάνοβα και εκπρόσωποι του Δήμου Αμοργού.(ΚΛΕΙΣΤΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ)

Υπεύθυνη αντιδήμαρχος πολιτισμού και τουρισμού είναι η κα Πόπη Δεσποτίδη.

Για τις εκδηλωσεις γαστρονομίας υπεύθυνη είναι η κα Ιωάννα Συνοδινού και για τη λέσχη γαστρονομίας η κα Ελένη Κουντουρούπη.

Χρυσός χορηγός της διοργάνωσης είναι η Cosmote, τα πολύτιμα καύσιμα για τη διεξαγωγή του αγώνα προσφέρει η AVIN, τη μεταφορά των συμμετεχόντων στο νησί έχει αναλάβει η Blue Star Ferries, τον αγωνιστικό εξοπλισμό η Synodinos Gargo Gear και τον ιατρικό, το Ωνάσειο Καρδιοχειρουργικό Κέντρο. Την Εβδομάδα Γαστρονομίας Αμοργού στηρίζουν τα μέλη της πρωτοβουλίας Ελλα-δικά μας. Επαθλα στους αθλητές θα προσφέρουν η εταιρεία καταδυτικού εξοπλισμού Pathos Pro Spearfishing, η IANOSWatches με το ρολόι καταδύσεων avyssos και η GrecosailYachting. Η διοργάνωση πραγματοποιείται υπό την αιγίδα του Υπουργείου Τουρισμού, του Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας, του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, του Επιμελητηρίου Κυκλάδων, του Aegean Cusine και του Π.Σ.Α.Τ.