Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΑθλητικάΑμοργός - 4ο Amorgos Trail Challenge: Εγινε θεσμός, ο αθλητικός τουρισμός είναι...

Αμοργός – 4ο Amorgos Trail Challenge: Εγινε θεσμός, ο αθλητικός τουρισμός είναι γεγονός (Photo)

|

Το 4ο Amorgos Trail Challenge αποτελεί παρελθόν και η οργανωτική επιτροπή ενημερώνει για όσα έγιναν το διήμερο 18-19 Σεπτεμβρίου – Ραντεβού την ερχόμενη Ανοιξη… 

“…. Οι θετικές κριτικές και τα ενθαρρυντικά σχόλια όσων βρέθηκαν στην Αμοργό για τους αγώνες ορεινού τρεξίματος μας έδειξαν πως το Amorgos Trail Challenge έχει γίνει θεσμός στο νησί μας. Ο αθλητισμός και ο αθλητικός τουρισμός είναι γεγονός πλέον και το πιο σημαντικό είναι ότι με τον εθελοντισμό και την σύμπνοια μπορούμε να καταφέρουμε  τα ακατόρθωτα!  Παραμείναμε ασφαλείς, τρέξαμε στο νησί μας. Βουνό και θάλασσα έγιναν ένα ξανά, αυτή τη φορά λίγο διαφορετικά, αυτή τη φορά  τα χαμόγελα ήταν στα μάτια σας!…”

Μέρος από το δελτίο ενημέρωσης που εξέδωσε η διοργανώτρια αρχή του 4ου Amorgos Trail Challenge που πραγματοποιήθηκε 18-19 Σεπτεμβρίου στην πανέμορφη Αμοργό (Αιγιάλη – Χώρα – Μοναστήρι Παναγιάς Χοζοβιώτισσας) και έκλεψε την παράσταση. Τόσο όσον αφορά αυτούς που συμμετείχαν (300 άτομα συνολικά βρέθηκαν στο νησί) όσο και τους θεατές…  Και ανανεώνουν το ραντεβού τους για την άνοιξη του 2022… 

Αναλυτικά η ενημέρωση που φέρει την υπογραφή των Συνοδινού Ιωάννα,  Γιαννακοπούλου Δέσποινα,  Βλαβιανού Σοφία και Ρούσσος Αντώνης (μέλη της Οργανωτικής Επιτροπής) ενώ στο τέλος υπάρχουν και τα αποτελέσματα που λίγο πολύ είναι ήδη γνωστά… 

amorgos2.jpg

Αγαπητοί συμπατριώτες και φίλοι της Αμοργού,

Το 4ο «AMORGOS TRAIL CHALLENGE» πραγματοποιήθηκε στις 18 & 19 Σεπτεμβρίου 2021 με συνδιοργανωτές τον Φυσιολατρικό – ΠεριπατητικόΣύλλογο «Παλιά Στράτα», τον Δήμο Αμοργού και την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου. Για πρώτη φορά το διήμερο τελούσε υπό την Αιγίδα του ΕΟΤ.

Μια μεγάλη γιορτή ορεινού τρεξίματος, εθελοντισμού, φιλοξενίας, γαστρονομίας,πολιτισμού και παράδοσης! Αυτοί οι αγώνες τα είχαν όλα!

Τολμήσαμε και πετύχαμε να διοργανωθούν για τέταρτη φορά αγώνες στο νησί μας, με κύριο στόχο να αναδειχθεί η Αμοργός ως προορισμός αθλητικού τουρισμού εκτός υψηλής τουριστικής σαιζόν.

Τα βλέμματα όλων,την προηγούμενη εβδομάδα, ήταν στραμμένα στον τόπο μας! Στις δύσκολες συνθήκες που διανύει η χώρα μας και βασιζόμενοι στο υγειονομικό πρωτόκολλο της HARTA, καταφέραμε οι αγώνες να διεξαχθούν με ασφάλεια!

Σημαντικότατη στήριξη ήταν αυτή της ακτοπλοϊκής εταιρείας Blue Star Ferriesπου προσέφερε γενναιόδωρη έκπτωση 40% στα εισιτήρια. Επίσης, είχαμε δωρεάν μεταφορά των αθλητών μας από το «EXPRESS SKOPELITIS», τόσο από τη Νάξο όσο και από τα υπόλοιπα νησιά των μικρών Κυκλάδων. Όλοι οι επαγγελματίες διαμονής και εστίασης προσέφεραν, είτε με δωρεάν δωμάτια για τη φιλοξενία των εθελοντών και των δημοσιογράφων είτε χορηγικά, επιτρέποντας έτσι να έχουμε ένα πλουσιότατο πακέτο παροχών έναντι της  συμμετοχής.. Είναι αδύνατον σε λίγες γραμμές να απαριθμήσουμε όλους τους υποστηρικτές, χορηγούς εντός και εκτός νησιού. Σε επόμενες επικοινωνίες μας δεσμευόμαστε να αναφερθούμε σε κάθε έναν από αυτούς ονομαστικά, εκφράζοντας έτσι την απέραντη ευγνωμοσύνη μας για τη βοήθειά τους!

Μετακινήθηκαν πάνω από 300 άτομα για το γεγονός. Συνολικά έτρεξαν 70 δρομείς στο Spike, 70 δρομείς στα 7,5 χλμ και 80 δρομείς στα 19 χλμ, αριθμοί φυσικά άνω των προσδοκιών μας, μεταξύ τους και αθλητές από το εξωτερικό (συμμετοχές από 7 χώρες). Ιδιαίτερη τιμή για εμάς η συμμετοχή του κυρίου Διγενάκη στα 7,5χλμ . Ο κύριος Νίκος ΔΕΝ ΒΛΕΠΕΙ και όμως τερμάτισε μαζί με την οδηγό του!

Η κατάκτηση μιας από τις κορυφές της νησίδας Νικουριά σε διαδρομή χωρίς σηματοδότηση ήταν κάτι που έγινε για πρώτη φορά στην Ελλάδα τον Σεπτέμβρη του 2017 στην πρώτη διοργάνωση, και επαναλήφθηκε το Σάββατο18/9, με τους αθλητές να απολαμβάνουν βουτιές στα καταγάλανα νερά μας μετά τον τερματισμό.

Το ίδιο απόγευμα όλοι οι συμμετέχοντες είχαν την ευκαιρία να επισκεφθούν τη Χώρα και το Κάστρο. Παράλληλα, μια χαρούμενη εκκίνηση δόθηκε στον «Καλογερικό». Στους ρυθμούς του τρέιλ έτρεξαν στα σοκάκια της Χώρας περίπου 70 παιδιά ηλικίας 4 – 12 ετών. Το Loza Kids Race είναι γεγονός. Η χαρά παιδιών, γονιών και θεατών ήταν τεράστια, με τερματισμό στο κέντρο του χωριού, δυνατό χειροκρότημα και συμβολικό μετάλλιο και μπλουζάκι. Ευχαριστούμε τους χορηγούς ΚΛΙΜΑΤ και HEALTHY LIFE που έκαναν τις φετινές μπλούζες ξεχωριστές. Στη συνέχεια,οι αθλητές μεταφέρθηκαν στο εστιατόριο «ΑΣΚΑΣ» για την καθιερωμένη μακαρονάδα πριν τους αγώνες.

Το εναρκτήριο λάκτισμα το πρωί του Σαββάτου 19/9 για τον αγώνα των 19 χλμ δόθηκε στην είσοδο της Ιεράς Μονής Χοζοβιωτίσσης, και οι καμπάνες ήχησαν ξανά για την ευγενή άμιλλα των αθλητών. Ο γύρος των χωριών της Αιγιάλης και τα 7,5 χλμ το ίδιο πρωί ήταν στοίχημα για πολλούς ντόπιους. Έτρεξαν μαζί με έμπειρους αθλητές και πολλά από τα παιδιά μας μάλιστα τερμάτισαν με χρόνο – έκπληξη για όλους.

Η ΕΔΟΚ Αμοργού ήταν παρούσα σε όλη τη διάρκεια των αγώνων καθώς και ο καρδιολόγος μας, κύριος Τσαγκαράκης, που είχε έρθει αφιλοκερδώς από την Κρήτη για την κάλυψη των αγώνων. Ευχαριστούμε πολύ το ξενοδοχείο “Αιγιαλίς” και το ξενοδοχείο “Βίγλα” για τις μεταφορές των αθλητών και των συνοδών τους καθ΄ όλο το τριήμερο!

Ευχαριστούμε πολύ τον Έπαρχο κο Μαργαρίτη και την Προϊσταμένη του Τμήματος Αθλητισμού – Πολιτισμού της Περιφέρειας Ν.Αιγαίου κυρία Μάρη που παρευρέθηκαν για πρώτη φορά στον αγώνα, παρακολούθησαν από κοντά τους δρομείς  και απένειμαν τα έπαθλα στους νικητές. Η στήριξη της Περιφέρειας αλλά και του Δήμου Αμοργού είναι αδιαμφισβήτητα σημαντική. Ευχαριστούμε τον Δήμαρχο Αμοργού κύριο Καραΐσκο και την Αντιδήμαρχο κυρία Δεσποτίδη για την συνεργασία και την παρουσία τους στο 4οATC καθώς και την ΔΗΚΕΑ για την οικονομική ενίσχυση. 

Η διεξαγωγή του 4ου AMORGOS TRAIL CHALLENGE δεν θα μπορούσε να είναι τόσο επιτυχημένη χωρίς την στήριξη των Αμοργιανών και τον εθελοντισμό των νέων παιδιών.  Όλοι από την πρώτη στιγμή αγκάλιασαν αυτό γεγονός, και η θετική ενέργεια που υπήρχε μας έδωσε κουράγιο για να συνεχίσουμε.

Οι θετικές κριτικές και τα ενθαρρυντικά σχόλια όσων βρέθηκαν στην Αμοργό για τους αγώνες ορεινού τρεξίματος μας έδειξαν πως το Amorgos Trail Challenge έχει γίνει θεσμός στο νησί μας. Ο αθλητισμός και ο αθλητικός τουρισμός είναι γεγονός πλέον και το πιο σημαντικό είναι ότι με τον εθελοντισμό και την σύμπνοια μπορούμε να καταφέρουμε  τα ακατόρθωτα! Παραμείναμε ασφαλείς, τρέξαμε στο νησί μας. Βουνό και θάλασσα έγιναν ένα ξανά, αυτή τη φορά λίγο διαφορετικά, αυτή τη φορά  τα χαμόγελα ήταν στα μάτια σας!

Ευχαριστούμε όλους για τη στήριξη και ευελπιστούμε να παραμείνουμε συνταξιδιώτες σε αυτό το δρομικό ταξίδι  που μας χάρισε στιγμές συγκίνησης μα και περηφάνιας !

Σας καλούμε όλους να έρθετε στην Αμοργό ξανά την άνοιξη του 2022. Γιατί το AMORGOS TRAIL CHALLENGE δεν έρχεσαι απλά να το τρέξεις ή να τοπερπατήσεις…έρχεσαι για να το ζήσεις!

***πληροφορίες ,φωτογραφίες, χορηγοί και όλα τα νέα μας στην επίσημη ιστοσελίδα των αγώνων***

amorgos4.jpg

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ

Στον αγώνα των 19 χιλιομέτρων, διακρίθηκαν στους άνδρες οι: στην 1η θέση ο Alexander Mathisen με χρόνο 1:37:01· στη 2η ο Νίκος Ροδόπουλος (AMORGOS RUNNING TEAM), νικητής των τριών πρώτων διοργανώσεων του AmorgosTrail Challenge, με χρόνο 1:40:55· και στην 3η ο Βασίλης Κούρβελος (THE 3MULES) με χρόνο 2:07:29.

Στις γυναίκες, το βάθρο συμπληρώθηκε από τις: Αναστασία Τζάρου (ΠΕΡΑΙΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ), με χρόνο 2:25:24· Μαίρη Συλιβάνη, με χρόνο2:27:40 και Ηρώ Σίψα με χρόνο 2:34:35.

Στον αγώνα των 7,5 χιλιομέτρων, νικητές στην κατηγορία των ανδρών ήταν οι: Χρήστος Κυριαζάκος (EVO GYM MYKONOS), με χρόνο 0:40:41· Ανάργυρος Ρούσσος (Σαντορίνη) με χρόνο 0:42:19· και ο Αμοργιανός Νικήτας Πλακούτσης (ORANGE MOUNTAIN TEAM), με χρόνο 0:47:10.  Η πρώτη τριάδα στην κατηγορία των γυναικών είχε ως εξής: στην πρώτη θέση η Elvira Borg, με χρόνο 0:57:49· στη δεύτερη θέση η Ιωάννα Μαρίτσα (ΜΩΡΗ ΚΟΤΑ ΤΕΑΜ) με χρόνο 1:05:37· και στην τρίτη θέση η Σταυρούλα Παναγιώτου (AMORGOS RUNNING TEAM) με χρόνο1:15:16.

Οι αντίστοιχες θέσεις στο αγώνισμα Spike, που πραγματοποιήθηκε το Σάββατο, 18 Σεπτεμβρίου, ήταν:

Άνδρες

# Alexander Mathisen,0:08:51

# ΝικήταςΠλακούτσης (ORANGE MOUNTAIN TEAM), 0:10:01

# Ανδρέας Σιταράς (ΕΟΣ ΚΑΡΠΕΝΗΣΙΟΥ/MPP), 0:10:01

Γυναίκες

# Μαίρη Συλιβάνη, 0:11:56

# Περσεφόνη Ζιώγα (OUTDOOR GAMES RUNNING TEAMS),0:11:57

# Μαρία Χριστίνα Μαργελή (SKY WOMEN RUNNING TEAM), 0:13:27

Αναλυτικά αποτελέσματα στη σελίδα https://results.chronolog.gr/

 


Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Τελευταία νέα
Δημοφιλή

Ολυμπιακή Φλόγα – Πάρος: Εκδήλωση τελετής υψηλού πολιτισμικού επιπέδου (photos)

Ευχαριστήρια επιστολή του Δημάρχου Πάρου κ. Κώστα Μπιζά, της Αντιδημάρχου Πολιτισμού κας Άννας Κάγκανη Κορτιάνου και της Εντεταλμένης Δημοτικής Συμβούλου Αθλητισμού και Νέας Γενιάς κας Φλώρας Λουκή. (photos)

Φόρτωμας: Συνάντηση εργασίας με την βουλευτή της Γαλλικής Εθνοσυνέλευσης, Μαριέττα Καραμανλή

Συνάντηση Φίλιππου Φόρτωμα με την βουλευτή της Γαλλικής Εθνοσυνέλευσης, Μαριέττα Καραμανλή

Blue Star Ferries – Πρωτομαγιά: Διαμόρφωση δρομολογίων, ανεκτέλεστο το πρωινό του “Blue Star Delos”

Πως διαμορφώνονται τα δρομολόγια σε Κυκλάδες και Δωδεκάνησα την Μ. Τετάρτη 1η Μαϊου λόγω της απεργίας της ΠΝΟ

Fast Ferries – Πρωτομαγιά: Εμφάνιση στη Νάξο του “Fast Ferries Andros”

Η Fast Ferries ενημερώνει για την κίνηση των πλοίων της κατά την απεργία της Πρωτομαγιάς - ΤΙ θέλει το Fast Ferries Andros στη Νάξο;

Νάξος – Ολυμπιακή Φλόγα: ΟΡΓΗ ΚΑΙ ΘΛΙΨΗ για τους πολιτικούς νάνους, απρέπεια σε έναν Ναξιώτη Πρωταθλητή

Ο Στράτος Φουτάκογλου γράφει για όσα έγιναν την ημέρα της Λαμπαδηδρομίας στη Νάξο με επίκεντρο τον παραγκωνισμό του Ναξιώτη πρωταθλητή Γιάννη Ξενάκη

Σαντορίνη – ΔΕΥΑΘ: Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην Περίσσα

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην περιοχή Περίσσας, λόγω νέας σύνδεσης Αποχέτευσης

Νάξος – Αεροδρόμιο: Ακυρώθηκε η απογευματινή πτήση της Olympic Air, προσγειώθηκε αυτό της Sky Express

Προσγειώθηκε με δυσκολία η απογευματινή πτήση της Sky Express - Ακυρώθηκε και η απογευματινή της Olympic Air

ΝΕ ΣΥΡΙΖΑ Κυκλάδων: Να επιστρέψει η ουσία της Λαμπαδηδρομίας

Η ανακοίνωση που εξέδωσε η ΝΕ ΣΥΡΙΖΑ Κυκλάδων για τη παρουσία πολιτικών προσώπων στη λαμπαδηδρομία στα νησιά των Κυκλάδων

Πειραιά: Γυναίκα έπεσε στη θάλασσα λίγο πριν μπει στο “Blue Star Naxos” (video)

Γυναίκα έπεσε στη θάλασσα λίγο πριν τον απόπλου του "Blue Star Naxos" για Πάρο - Νάξο - Μικρές Κυκλάδες - Αμοργό (δείτε το video)

Νάξος – Αναβολή: Οι καιρικές συνθήκες “νίκησαν” το μπάσκετ

Αναβλήθηκε ο αγώνας Πανναξιακός ΑΟΚ - Ηλυσιακός λόγω αδυναμίας έλευσης των διαιτητών - Αύριο (όπως και ο αγώνας Πρωτέας - ΑΠΑΣ Νάξου) η αναμέτρηση την ίδια ώρα στο "Δημ. Περιστεράκης"

Νάξος – ΛΕ.ΜΟ.Ν.: Απόλυτα επιτυχημένο το σεμινάριο ασφαλούς οδήγησης (photo)

Η VOM ολοκλήρωσε με επιτυχία το σεμινάριο ασφαλούς οδήγησης στη ΛΕ.ΜΟ.Ν Νάξου (photo)

ΛΕ.ΜΟ.Ν.: Ξεκίνησε το 3ήμερο εκπαιδευτικό σεμινάριο χωμάτινης οδήγησης

Η Λέσχη Μοτοσυκλετιστών Νάξου (ΛΕ.ΜΟ.Ν.) κάλεσε τον Βασίλη Ορφανό για ένα τριήμερο εκπαιδευτικό σεμινάριο χωμάτινης οδήγησης - Πως μπορείτε να δώσετε το παρών

Νάξος: Μουσική και χορός στην υποδοχή της Ολυμπιακής Φλόγας (video)

Πως υποδέχτηκε η Νάξος την Ολυμπιακή φλόγα (video)

Ολυμπιακή Φλόγα: Βασδέκη, Σοφικίτης και Neubauer μίλησαν με τα παιδιά της Νάξου

Διαδραστική συνάντηση με τα παιδιά και βράβευση σε Βασδέκη, Σοφικίτη και Neubauer (video)

Νάξος: Ποιος θα ανάψει με την Ολυμπιακή φλόγα τον βωμό στη Πορτάρα;

Εγιναν γνωστά τα ονόματα των οκτώ λαμπαδηδρόμων, οι οποίοι θα τρέξουν στη Νάξο στα πλαίσια της έλευσης της Ολυμπιακής φλόγας;

Ολυμπιακή Φλόγα – Νάξος: Κίνηση οχημάτων από και προς το λιμάνι μέσω Περιφερειακού δρόμου

Ενημέρωση από το Λιμεναρχείο Νάξου για την κίνηση οχημάτων από και προς το λιμάνι της Νάξου - Που θα δέσει ο Σκοπελίτης

CaptainBook: Σούπερ χρηματοδότηση 2 εκατ. ευρώ από επενδυτή

Η χρηματοδότηση των 2 εκατομμυρίων ευρώ, θα συμβάλει ουσιαστικά στην επέκταση των υπηρεσιών της και εκτός των αγορών όπου έχει ήδη παρουσία, όπως η αγορά των ΗΠΑ από όπου προέρχεται το 30% των εσόδων της

ΑΠΑΣ Νάξου Terranaxia- Play Offs: Με σούπερ Χαρούνι, άλωσε τη Βούλα και βλέπει τελικό ανόδου

Εντυπωσιακός ο ΑΠΑΣ Νάξου Terranaxia κέρδισε τον Πρωτέα Βούλας (74-64) και το Σάββατο ετοιμάζεται για το παιχνίδι - τελικό... Αγωνία για τους τραυματίες παίκτες....

SeaJets: Με το SuperRunner Jet θα φτάσει έως το Κουφονήσι

Δρομολογείται σε άκρως τουριστική γραμμή το Superunner Jet από το Πάσχα και για όλη την περίοδο - Σε ποια νησιά θα το δούμε φέτος