Αμοργός - 5ο Amorgos Trail Challenge: "Λέμε αντίο στον Απρίλιο με τρέξιμο στο απέραντο γαλάζιο"

Αμοργός

Η Αμοργός στο προσκήνιο και δη στο αθλητικό... Ο λόγος; Μα πολύ απλά γιατί το Amorgos Τrail Challenge 2022, έφτασε μια ανάσα από την πραγματοποίησή του. Θα διεξαχθεί το διήμερο 29 και 30 Απριλίου με φόντο το απέραντο γαλάζιο!

Το 5ο Amorgos Τrail Challenge, o ψυχαγωγικός αγώνας που διοργανώνεται από τον Φυσιολατρικό – Περιπατητικό Σύλλογο Αμοργού “Παλιά Στράτα”, τον Ελληνικό Οργανισμό Τουρισμού, τη Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου και βέβαα το Δήμο Αμοργού, προσκαλεί και φέτος τους εκατοντάδες φίλους της διοργάνωσης να ζήσουν μοναδικές στιγμές στο πανέμορφο νησί του Αιγαίου, εκεί όπου «το βουνό συναντά τη θάλασσα!». Οι εγγραφές ολοκληρώθηκε και .... 

Η καρδιά του ορεινού δρομικού κινήματος χτυπάει στο απέραντο γαλάζιο του Αιγαίου με την Αμοργό οικοδέσποινα του 5ου Amorgos Trail Challenge  αγαπημένου ορεινού αγώνα τρεξίματος που αποτελεί σταθμό στο καλεντάρι εκατοντάδων δρομέων από όλη την Ελλάδα

Ο Δήμαρχος Αμοργού Λευτέρης Καραΐσκοςδήλωσε: «Η Αμοργός είναι έτοιμη να υποδεχτεί αθλητές, αθλούμενους και συνοδούς σε μια γιορτή αθλητικού τουρισμού. Το Amorgos Trail Challenge αποτελεί μια σημαντική διοργάνωση για το νησί μας και ο Δήμος Αμοργού προκρίνει και αγκαλιάζει αθλητικά δρώμενα που προβάλλουν το τόπο μας και δίνουν την ευκαιρία σε μικρούς και μεγάλους να αθληθούν. Όσοι ταξιδέψουν θα έχουν την ευκαιρία να τρέξουν στα μοναδικής ομορφιάς μονοπάτια της Αμοργού, να γευτούν τη φημισμένη γαστρονομία της και να απολαύσουν την υπέροχη φιλοξενία της.»

 Οι διαδρομές του Amorgos Trail Challenge είναι:

– 19χλμ Εκκίνηση από το Μοναστήρι Χοζοβιώτισσας με τερματισμό στην παραλία της Αιγιάλης

– 7,5 χλμ Γύρος της Αιγιάλης

– σε συνδυασμό με το μοναδικό Spike ή αλλιώς κατάκτηση κορυφής της νησίδας Νικουριά.

Οι μικροί φίλοι θα τρέξουν στο Loza Kids Raceστα καλντερίμια της Χώρας.

Ποιες είναι οι διαδρομές 

Η εμπειρία-πρόκληση του Amorgos Trail ξεκινά την Παρασκευή (29/4) με την μετάβαση με καϊκάκι προς το νησάκι της Νικουριάς για το μοναδικό “Spike” και την κατάκτηση της κορυφής της!  Να σημειώσουμε εδώ, ότι δεν υπάρχει σηματοδοτημένη διαδρομή και οι αθλητές θα πρέπει μόνοι τους να βρουν τρόπο να φτάσουν στο σημείο του “checkpoint” για να μπορέσουν να τρέξουν πάλι μέχρι το σημείο του τερματισμού!

p1130458.jpg

Το Σάββατο (30/4) οι δρομείς μπορούν να δοκιμάσουν τις αντοχές τους στα μονοπάτια του μεγάλου αγώνα των 19 χιλιομέτρων. Η εκκίνηση δίνεται στο εμβληματικό σημείο στους πρόποδες του ιστορικού μοναστηριού της Παναγίας της Χοζοβιώτισσας, με τον ηγούμενο να χτυπάει τις καμπάνες και να χαιρετίζει με αυτόν τον τρόπο την προσπάθεια και το “ευ αγωνίζεσθαι” όλων των αθλητών. Η διαδρομή μέχρι την παραλία της Αιγιάλης, απολαμβάνοντας τη θέα και το απέραντο γαλάζιο του Αιγαίου, αποζημιώνει όλη την έντονη προσπάθεια.

Τα χαρακτηριστικά της διαδρομής: 850 μέτρα θετική υψομετρική με 80% παραδοσιακά μονοπάτια, 10% πλακόστρωση οικισμών, 7% χωματόδρομο, 2% άμμο και 1% άσφαλτο.

Τέλος, η μικρή διαδρομή των 7,5 χλμ. (350μ. υψομετρική διαφορά) δίνει την ευκαιρία στους δρομείς να απολαύσουν την ομορφιά των χωριών και της φύσης ολόκληρης της περιοχής, τρέχοντας μέσα από την Αιγιάλη, τη Λαγκάδα και τα Θολάρια.

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφτείτε την επίσημη ιστοσελίδα της διοργάνωσης http://amorgostrailchallenge.gr/ 

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News