Αμοργός - 5ο Amorgos Trail Challenge: Ξεκίνησαν οι εγγραφές

Αμοργός - 5ο Amorgos Trail Challenge

Η Αμοργός επιστρέφει και πάλι στο προσκήνιο και δη το αθλητικό... Ο λόγος; Μα πολύ απλά γιατί το Amorgos Τrail Challenge 2022, θα διεξαχθεί το διήμερο 29 και 30 Απριλίου με φόντο το απέραντο γαλάζιο!

Το 5ο Amorgos Τrail Challenge, o ψυχαγωγικός αγώνας που διοργανώνεται από τον Φυσιολατρικό – Περιπατητικό Σύλλογο Αμοργού “Παλιά Στράτα”, προσκαλεί και φέτος τους εκατοντάδες φίλους της διοργάνωσης να ζήσουν μοναδικές στιγμές στο πανέμορφο νησί του Αιγαίου, εκεί όπου «το βουνό συναντά τη θάλασσα!».

Και οι εγγραφές ξεκίνησαν. Οπως διαβάζουμε στο σχετικό δελτίο ενημέρωσης από την Οργανωτική Επιτροπή 

Είμαστε στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσουμε το άνοιγμα εγγραφών για το 5οAmorgosTrail Challenge που θα διεξαχθεί το διήμερο 29 &30 Απριλίου  2022 στο νησί μας.

Μετά τηνεπιτυχία των τεσσάρων προηγούμενων διοργανώσεων, σας καλούμε ξανά να είμαστε συνταξιδιώτες στο όμορφο δρομικό ταξίδι που ξεκινήσαμε όλοι μαζί !

Επιλέξτε τη διαδρομή που σας ταιριάζει:

  • 19 χλμ Μοναστήρι Χοζοβιώτισσας με τερματισμό στην παραλία της Αιγιάλης
  • 7,5 χλμΓύρος της Αιγιάλης

σε συνδυασμό με το μοναδικό “spike” ή αλλιώς κατάκτηση κορυφής της νησίδας Νικουριά

και απολαύστε μια διοργάνωση που γίνεται από καρδιάς!

Οι δηλώσεις συμμετοχής μέσα από την επίσημη ιστοσελίδα του αγώνα θα παραμείνουν ανοιχτές μέχρι τις 8 Απριλίου 2022 .

Για οποιαδήποτε απορία ή διευκρίνηση είμαστε πάντα στη διάθεσή σας".

Ποιες είναι οι διαδρομές 

Η εμπειρία-πρόκληση του Amorgos Trail ξεκινά την Παρασκευή (29/4) με την μετάβαση με καϊκάκι προς το νησάκι της Νικουριάς για το μοναδικό “Spike” και την κατάκτηση της κορυφής της!  Να σημειώσουμε εδώ, ότι δεν υπάρχει σηματοδοτημένη διαδρομή και οι αθλητές θα πρέπει μόνοι τους να βρουν τρόπο να φτάσουν στο σημείο του “checkpoint” για να μπορέσουν να τρέξουν πάλι μέχρι το σημείο του τερματισμού!

p1130458.jpg

Το Σάββατο (30/4) οι δρομείς μπορούν να δοκιμάσουν τις αντοχές τους στα μονοπάτια του μεγάλου αγώνα των 19 χιλιομέτρων. Η εκκίνηση δίνεται στο εμβληματικό σημείο στους πρόποδες του ιστορικού μοναστηριού της Παναγίας της Χοζοβιώτισσας, με τον ηγούμενο να χτυπάει τις καμπάνες και να χαιρετίζει με αυτόν τον τρόπο την προσπάθεια και το “ευ αγωνίζεσθαι” όλων των αθλητών. Η διαδρομή μέχρι την παραλία της Αιγιάλης, απολαμβάνοντας τη θέα και το απέραντο γαλάζιο του Αιγαίου, αποζημιώνει όλη την έντονη προσπάθεια.

Τα χαρακτηριστικά της διαδρομής: 850 μέτρα θετική υψομετρική με 80% παραδοσιακά μονοπάτια, 10% πλακόστρωση οικισμών, 7% χωματόδρομο, 2% άμμο και 1% άσφαλτο.

Τέλος, η μικρή διαδρομή των 7,5 χλμ. (350μ. υψομετρική διαφορά) δίνει την ευκαιρία στους δρομείς να απολαύσουν την ομορφιά των χωριών και της φύσης ολόκληρης της περιοχής, τρέχοντας μέσα από την Αιγιάλη, τη Λαγκάδα και τα Θολάρια.

Ραντεβού, λοιπόν, με το 5ο Amorgos Τrail Challenge στις 29 Απριλίου, για μια ξεχωριστή εμπειρία που όποιος την ζήσει θέλει να ξαναζήσει!

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφτείτε την επίσημη ιστοσελίδα της διοργάνωσης

http://amorgostrailchallenge.gr/

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News