Αμοργός: Με επιτυχία έκλεισε τους αγώνες το 3ο Authentic Big Blue

Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε στις 28 Σεπτεμβρίου 2019 το 3ο Authentic Big Blue. Πλήθος αθλητών από όλο τον κόσμο παρευρέθηκαν στο νησί μας σημειώνοντας εξαιρετικές αποδόσεις, εκ των οποίων αρκετές έσπασαν προηγούμενα εθνικά ρεκόρ. Νικητές της φετινής διοργάνωσης αναδείχθηκαν στην overall κατηγορία, ο Homar Leuci από την Ιταλία στους άνδρες με 330 μέτρα στο σύνολο και η Jindriska Zajakova από την Τσεχία στις γυναίκες με 220 μέτρα. Ο Ιταλός πρωταθλητής πήρε την πρώτη θέση για τρίτη συνεχή χρονιά ενώ σημείωσε και το ρεκόρ βάθους της διοργάνωσης με 103 μέτρα. Πανελλήνια ρεκόρ σημείωσαν στην κατηγορία CTWB ο Χρήστος Καρέλλος με 85 μέτρα και η Αννα Ηλιάδου στο CNF με 41 μέτρα.

Στα πλαίσια των καταδυτικών αγώνων πραγματοποιήθηκε η Εβδομάδα Γαστρονομίας Αμοργού, μία εβδομάδα αφιερωμένη στο μοναστηριακό φαγητό. Γεύματα δόθηκαν στο Μοναστήρι της Παναγίας της Χοζοβιώτισσας, στην Αγία Παρασκευή, και στον Άγιο Ιωάννη τον Χρυσόστομο. Με τις αμοργιανές παραδοσιακές γεύσεις να μονοπωλούν το ενδιαφέρον. Αξίζει να σημειωθεί ότι οι πολυποίκιλες αθλητικές και γαστρονομικές δράσεις χάρισαν στους παρευρισκόμενους μια μοναδική εμπειρία, την οποία «απογείωσε» η ομορφιά του νησιού και το απέραντο γαλάζιο της θάλασσας. Για σχεδόν μια εβδομάδα, αθλητές και επισκέπτες από όλο τον κόσμο κατέκλυσαν το νησί και επιδόθηκαν σε δραστηριότητες που τους έφεραν πιο κοντά αφενός με τη φύση και τον αθλητισμό και αφετέρου με τη γαστρονομική κουλτούρα του νησιού.

Το Authentic Big Blue που ξεκίνησε το 2017 με αφορμή την αναβίωση της θρυλικής ταινίας «Απέραντο Γαλάζιο» (Le Grand Bleu), στέφθηκε με απόλυτη επιτυχία χάρη στην πολύτιμη συμβολή των χορηγών και των επίσημων συνεργατών.  Στην τελετή λήξης που πραγματοποιήθηκε στο Καταδυτικό Κέντρο στον Όρμο Αιγιάλης παρευρέθηκαν μεταξύ άλλων, ο μεγάλος πρεσβευτής της διοργάνωσης κ. Ανδρέας Λασκαράτος, η Γραμματέας του Περιφερειακού Συμβουλίου της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου κα. Κατσάνη Ευδοκία, η Υπεύθυνη Επικοινωνίας του Επιμελητηρίου Κυκλάδων κα. Στεφανία Παπακώστα καθώς και οι εκπρόσωποι του ΕΟΤ κα. Ελένη Γαβριηλίδου, κα.Μελινα Κυριακοπούλου και κα. Χαρά Προκάκη.

Συνδιοργανωτές των καταδυτικών αγώνων ήταν η εταιρία Real Big Blue Events, ο Δήμος Αμοργού και η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου. Μεγάλος χορηγός της διοργάνωσης ήταν ο ΕΟΤ.
Ευχαριστούμε όλους όσους βοήθησαν για την πραγματοποίηση όλων των εκδηλώσεων της διοργάνωσης! 

Με φωτογραφίες από την σελίδα του Authentic Big Blue στα social media