Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΑθλητικάΑμοργός: Ολοκληρώθηκε με χαμόγελα το 5ο Amorgos Trail Challenge (Photos)

Αμοργός: Ολοκληρώθηκε με χαμόγελα το 5ο Amorgos Trail Challenge (Photos)

|

Με απόλυτη επιτυχία ολοκληρώθηκε το 5ο Amorgos Trail Challenge – Και τι δεν είχε… Μέχρι και γαστρονομία – Αποτελέσματα – Photo 

«Απ’ την χαρά μου που θα σε έβλεπα /  Πάτησα πάνω στο νερό Πάνω στη θάλασσα περπάτησα
Απ’ την χαρά μου που θα σε δω / Μετρώ τις μέρες μετρώ τις ώρες μετρώ τα βήματα / Μετρώ τις μέρες μετρώ τις ώρες μετρώ τα κύματα!
Σαράντα μέρες σαράντα κύματα / Μα δε με νοιάζει κι αν αργώ / Τώρα που ξέρω πως με περίμενες /  Τώρα που ξέρω πως θα σε δω»

Το Amorgos Trail Challenge και η 5η του έκδοση αποτελεί παρελθόν… Τα χαμόγελα δεν ήταν και λίγα. Για μία ακόμη φορά η Αμοργός κέρδισε τις εντυπώσεις… Και το χαμόγελο των συμμετεχόντων ήταν η καλύτερη απόδειξη ότι εκεί τα παιδιά που εμπλέκονται σ’ αυτό το ξεχωριστό τριήμερο κάνουν κάτι καλό… Η πιο σωστά, κάτι πολύ καλό…. 

Και η Οργανωτική Επιτροπή εξέδωσε μεταγωνιστικό δελτίο ενημέρωσης για όσα έγιναν… Για όσα δεν έγιναν; Εε ας πηγαίνατε εκεί να τα δείτε από κοντά… 

Το 5ο «AMORGOS TRAIL CHALLENGE» πραγματοποιήθηκε στις 29 & 30 Απριλίου 2022 σε συνδιοργάνωση του Φυσιολατρικού-Περιπατητικού Συλλόγου «Παλιά Στράτα» με τον Δήμο Αμοργού και την Περιφέρεια Ν.Αιγαίου.

Μια μεγάλη γιορτή ορεινού τρεξίματος, εθελοντισμού,φιλοξενίας, γαστρονομίας, πολιτισμού και παράδοσης! Αυτοί οι αγώνες τα είχαν όλα! 

Σε διάστημα 8 μηνών τολμήσαμε και πετύχαμε να διοργανωθούν πάλι αγώνες στο νησί μας, με κύριο στόχο μας να αναδειχθεί η Αμοργός, προορισμός αθλητικού τουρισμού εκτός υψηλής τουριστικής σαιζόν.

Τα βλέμματα όλων ,το προηγούμενο Σαββατοκύριακο, ήταν στραμμένα στον τόπο μας!

Μεγάλα αθλητικά και ειδησεογραφικά ΜΜΕ στήριξαν από την αρχή την προσπάθειά μας, και γνωστοί χορηγοί προϊόντων βρέθηκαν ξανά κοντά στους δρομείς.  

amorgos6.jpg

Σημαντικότατη στήριξη αυτή της ακτοπλοϊκής εταιρείας Blue Star Ferries που προσέφερε γενναιόδωρη έκπτωση στα εισιτήρια από . Επίσης, είχαμε δωρεάν μεταφορά των αθλητών μας από το «EXPRESS SKOPELITIS» τόσο από τη Νάξο όσο και από τα υπόλοιπα νησιά των μικρών Κυκλάδων. Δωρεάν για όλους τους συμμετέχοντες που επιθυμούσαν εναλλακτική διαμονή ήταν το κάμπιγκ της Αιγιάλης. Όλοι οι επαγγελματίες διαμονής και εστίασης  προσέφεραν είτε δίνοντας δωρεάν δωμάτια για τη φιλοξενία των εθελοντών της Αθήνας  και των δημοσιογράφων είτε χορηγικά, καταφέρνοντας έτσι να έχουμε πλούσιο πακέτο παροχών έναντι της  συμμετοχής.

Ευχαριστούμε το aegialis hotel & spa , το vigla hotel και το askas pension για τη μεταφορά των συμμετεχόντων και το evdokia’s rent a car για τη διάθεση δωρεάν οχημάτων.Μεγάλη ήταν και η βοήθεια από αθλητικές εταιρείες της Αθήνας  που προσέφεραν δώρα στους συμμετέχοντες. Τα μπουκαλάκια νερό  ήταν της εταιρείας ΡΟΥΒΑΣ και οι μπύρες «FIX άνευ»  ξεδίψασαν τους αθλητές μας κατά τη διάρκεια των αγώνων και στις εκδηλώσεις μας. Είναι αδύνατον σε λίγες γραμμές να απαριθμήσουμε όλους τους υποστηρικτές και τους χορηγούς μας. Στην επίσημη ιστοσελίδα των αγώνων όμως αναφέρονται όπως επίσης γίνεται και συνεχής μνεία στα μέσα δικτύωσης.

Μετακινήθηκαν πάνω από 500 άτομα για το γεγονός, αριθμός φυσικά άνω των προσδοκιών μας, μεταξύ των επισκεπτών και αθλητές από το εξωτερικό. 

Ο αγώνας της Παρασκευής  29/4 και η κατάκτηση μιας από τις κορυφές της νησίδας Νικουριά σε διαδρομή χωρίς σηματοδότηση ήταν κάτι που έγινε για πρώτη φορά στην Ελλάδα τον Σεπτέμβρη του 2017 στην πρώτη διοργάνωση και η βαρκάδα προς το νησί εξέπληξε ευχάριστα και πάλι τους επισκέπτες.

Το ίδιο απόγευμα όλοι οι συμμετέχοντες είχαν την ευκαιρία να επισκεφθούν τη Χώρα και το κάστρο. Αυτή τη φορά και όσο οι επισκέπτες βρίσκονταν στο περίφημο κάστρο του νησιού μια χαρούμενη εκκίνηση δόθηκε στον «Καλογερικό». Στους ρυθμούς του Amorgos trail Challenge έτρεξαν στα σοκάκια της Χώρας περίπου 80 παιδιά. Μπλουζάκια μοιράστηκαν σε όλους τους μικρούς αθλητές με χορηγούς KLIMAT και HISENSE .

Στα μανικάκια συμβολισμός κατά της παιδικής παχυσαρκίας. Το θέαμα εκπληκτικό. Η χαρά παιδιών, γονιών και θεατών τεράστια, με έναν τερματισμό στο κέντρο του χωριού και χειροκρότημα στο συμβολικό μετάλλιο. Στη συνέχεια οι αθλητές απόλαυσαν χορταστικές μακαρονάδες στο εστιατόριο ΑΣΚΑΣ στην Αιγιάλη και παραδοσιακό παστέλι από το ζαχαροπλαστείο Γλυκάνησος. 

Το εναρκτήριο…. λάκτισμα το πρωί του Σαββάτου 30/4 για τον αγώνα των 19 χλμ δόθηκε στην είσοδο της Ιεράς Μονής Χοζοβιωτίσσης και οι καμπάνες ήχησαν ξανά για την ευγενή άμιλλα των αθλητών. Ο γύρος των χωριών της Αιγιάλης και τα 7,5 χλμ το ίδιο πρωί ήταν στοίχημα για πολλούς ντόπιους. Έτρεξαν μαζί με έμπειρους αθλητές και πολλά από τα παιδιά μας μάλιστα τερμάτισαν με χρόνο έκπληξη για όλους. 

Η ΕΔΟΚ Αμοργού ήταν παρούσα σε όλη τη διάρκεια των αγώνων καθώς και ο καρδιολόγος μας κύριος Τσαγκαράκης που είχε έρθει αφιλοκερδώς από την Κρήτη για την κάλυψη των αγώνων. Ευχαριστούμε την Αντιπεριφερειάρχη Κυκλάδων Κα Κατσάνη για την παρουσία της.

amorgos7.jpg

Το βράδυ του Σαββάτου και στην τελετή απονομής οι αθλητές τιμήθηκαν για τις διακρίσεις τους  με έπαθλα και έγιναν κληρώσεις με δώρα. Τρία καζάνια πατατάτο μαγειρεύτηκαν με μεράκι και μοιράστηκαν σε 400 άτομα. Ακολούθησε κέρασμα με γλυκό από το «Τρατάρισμα».

Με βιολιά και με λαούτα και με  το κέφι στα ύψη με τους αμοργιανούς σκοπούς διασκέδασαν όλοι  μέχρι τις πρωινές ώρες. οι καλεσμένοι μας πήραν γεύση τόσο από τις νοστιμιές μας όσο και από τους χορούς μας.

Θερμές ευχαριστίες στον γνωστό σεφ και φίλο πια της διοργάνωσης Αλέξανδρο Παπανδρέου που βρέθηκε στο νησί μας για να τρέξει πραγματοποιώντας γυρίσματα της νέας του εκπομπής στον ΣΚΑΙ. 

Η διεξαγωγή του 5ου AMORGOS TRAIL CHALLENGE  δεν θα μπορούσε να είναι τόσο επιτυχημένη χωρίς την στήριξη των Αμοργιανών και τον εθελοντισμό των νέων παιδιών.  Χορηγοί στις μπλούζες των εθελοντών το evdokia’s rent a car και το healthy life! 

Όλοι από την πρώτη στιγμή,το 2017, αγκάλιασαν αυτό το  γεγονός και η θετική ενέργεια που υπήρχε μας έδωσε κουράγιο για να συνεχίσουμε.

Οι θετικές κριτικές και τα ενθαρρυντικά σχόλια όσων βρέθηκαν στην Αμοργό για τους ορεινούς αγώνες τρεξίματος μας έδειξαν πως η Αμοργός είναι πια στον αθλητικό χάρτη της χώρας μας. Ο αθλητισμός και ο αθλητικός τουρισμός είναι γεγονός πλέον στο νησί μας και το πιο σημαντικό είναι ότι με τον εθελοντισμό και την σύμπνοια μπορούμε να καταφέρουμε  τα ακατόρθωτα στον τόπο μας! 

Ευχαριστούμε όλους για τη στήριξη και ευελπιστούμε  να είμαστε συνταξιδιώτες σε αυτό το δρομικό ταξίδι  που μας χάρισε στιγμές συγκίνησης μα και περηφάνιας ! 

Δίνουμε ραντεβού για το 6ο AMORGOS TRAIL CHALLENGE  το 2023.  

Σας καλούμε όλους να έρθετε στην Αμοργό ξανά …γιατί το AMORGOS TRAIL CHALLENGE δεν έρχεσαι απλά να το τρέξεις ή να το περπατήσεις…έρχεσαι για να το ζήσεις!

Για την ιστορία:
Spike: 
1ος Γεώργιος Βεκρής 00:08:49 , 2ος Νικόλας Θεολογίτης 00:08:50 , 3ος Γιώργος Παγώνης 00:09:29
1η Ελευθερία Καραταράκη 00:12:41 , 2η Αναστασία Τζαρού 00:13:41 , 3η Μαριάννα Βλαχογιάννη 00:15:25 

7,5 χλμ.:
1ος  Νικόλας Θεολογίτης 00:42:35 , 2ος Bαγγέλης Κωβαίος 00:45:23 , 3ος Αντώνης Γαβαλάς 00:47:20
1η zaklin anderson 01:08:13 , 2η Eιρήνη Καλιακάτσου 01:09:05 , 3η Σωτηρία Βογιατζοπούλου-Δανάη Μπαρλαμπά  01:10:33 

19χλμ:
1ος  Νικόλαος Ροδόπουλος 01:35:44 , 2ος Παναγιώτης Παναγιωτόπουλος 01:39:47 , 3ος Ανάργυρος Ρούσσος 01:49:14
1η Αναστασία Τζαρού 02:16:56, 2η Ελευθερία Καραταράκη 02:38:45 , 3η Mπέσυ Κουρή 02:39:44 


Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Τελευταία νέα
Δημοφιλή

Πανναξιακό (10ο) Πρωτάθλημα Τάβλι: Πρωταθλητής ο ρούκι Βαγγέλης Παπαδόπουλος

Ο Βαγγέλης Παπαδόπουλος το είπε και το έκανε.. Με 3-1 νίκες κατέκτησε το 10ο Πανναξιακό Πρωτάθλημα Τάβλι

Γ. Λεονταρίτης: “Ζήτησε δωρεάν μετακίνηση των ερασιτεχνικών αθλητικών σωματείων”

Η Πρόταση του αντιπεριφερειάρχη Κυκλάδων, Γ. Λεονταρίτη αναφορικά με τα πλοία που επιδοτούνται από το κράτος, για τις ανάγκες των αθλητών σε όλο το Ν. Αιγαίο - Τι πρότεινε ο Γιάννης Μαργαρίτης

ΝΕ ΠΑΣΟΚ ΚΥΚΛΑΔΩΝ : ΟΧΙ στην συγκάληψη

Η πρόταση που καταθέτει η ΝΕ ΠΑΣΟΚ Κυκλάδων σχετικά με τα Τέμπη και την πρόταση δυσπιστίας

Νάξος: Εξειδικευμένοι κλαδευτές – αναρριχητές ανέλαβαν το κλάδεμα των δέντρων

Ο Δήμος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων έχει αναθέσει σε εξειδικευμένους κλαδευτές... Τι αναφέρει η κα Κεφαλά

Το Επιμελητήριο Κυκλάδων στην Ευρωπαϊκή Σύνοδο της Διεθνούς Ένωσης Εταιρειών Κρουαζιέρας (CLIA) στη Γένοβα

Κατά τη διάρκεια των συναντήσεων συζητήθηκαν θέματα που αφορούν τη βιώσιμη ανάπτυξη της κρουαζιέρας στις Κυκλάδες

Δεύτεροι “φτωχότεροι” καταναλωτές της Ευρώπης οι Έλληνες

Εκτός όμως από τον υψηλότερο μέσο πληθωρισμό, πρόσφατη μελέτη της Ευρωπαϊκής Επιτροπής αποδεικνύει ότι η Ελλάδα πληρώνει ακριβότερα και τον πληθωρισμό της απληστίας, σε σύγκριση με την υπόλοιπη ΕΕ.

Μύκονος – AKTES: Ενημέρωση (30/03) για την Κλιματική Αλλαγή

Ομιλία για την κλιματική αλλαγή από την Εταιρεία Μελέτης Αρχαίων Ακτογραμμών - ΑΚΤΕS .. Που και πότε

10ο Πανναξιακό Πρωτάθλημα Τάβλι: Τελικός και ο πρωτάρης Παπαδόπουλος στη πρόκληση της καριέρας του

Ο μεγάλος τελικός του 10ου Πανναξιακού Πρωταθλήματος Τάβλι ξεκινάει. Ποιος θα επικρατήσει; Ο έμπειρος Μαγκανάρης ή ο ρούκι Παπαδόπουλος;

Αλυκό: Ο Φάρος που “φωτίζει” την γαστρονομία της Νάξου

Ανοίγει την Παρασκευή 5 Απριλίου ο Φάρος του Αλυκού - Τι περιλαμβάνει το μενού

Νάξος (Αγγίδια) – Ενοριακός Ναός Αγίου Χαραλάμπους: Ψήφισμα για την εκδημία του Δημητρίου Σέργη

Το ψήφισμα του Εκκλησιαστικού Συμβουλίου του Ενοριακού Ναού Αγίου Χαραλάμπους Αγγιδίων Νάξου για το θάνατο του Δημητρίου Σέργη

Απόκριες 2024: Το “ευχαριστώ” από το Σύλλογο Γυναικών Κωμιακής (video)

Τα μέλη του Συλλόγου Γυναικών Κωμιακής με ανάρτησή τους στα social media λένε ένα μεγάλο "ευχαριστώ" σε όσους βρέθηκαν στην πανέμορφη Κωμιακή (video)

Η δράση της Μαρίας Καρυστιανού δείχνει το δρόμο για μία κοινωνία που δεν θα ανέχεται την αδικία

Ο Αλέκος Αρβανιτάς αναλύει την εβδομάδα που μας πέρασε... Από την Καρυστιανού στις Βρυξέλλες έως τον Λοβέρδο και τη Νέα Δημοκρατία - Την Ακρίβεια έως τον Γεωργιάδη και τις απαντήσεις του.. Αναρωτιέται δε εάν στην Ελλάδα γίνονται τέτοια πράγματα

Naxos Medical: Επίσκεψη από τον πλαστικό χειρουργό Νικόλαο Μουστάκη

Σάββατο 23 Μαρτίου θα πραγματοποιήσει προγραμματισμένο Ιατρείο ο Στρατιωτικός Ιατρός, Πλαστικός Επανορθωτικός και Αισθητικός Χειρουργός, Νικόλαος Μουστάκης

Νάξος: Εξειδικευμένοι κλαδευτές – αναρριχητές ανέλαβαν το κλάδεμα των δέντρων

Ο Δήμος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων έχει αναθέσει σε εξειδικευμένους κλαδευτές... Τι αναφέρει η κα Κεφαλά

Αφρική: Ο Ναξιώτης ορειβάτης που κατέκτησε το Κιλιμάντζαρο

Ο Αντώνης Μαργαρίτης πέτυχε έναν άθλο. Κατάφερε να ανέβει στην ψηλότερη κορυφή βουνού στην Αφρική - Πως περιγράφει την εμπειρία του

Επαρχείο Νάξου – Τμήμα Δημόσιας Υγείας: Περί ορθής διαχείρισης των υγρών αποβλήτων

Ενημέρωση για τη σωστή διαχείριση των υγρών αποβλήτων ενόψει τουριστικής σεζόν