Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΑθλητικάΑΜΣ Φιλωτίου: το νέο "στοίχημα" του Δερμάτη

ΑΜΣ Φιλωτίου: το νέο “στοίχημα” του Δερμάτη

|

Ο Γιώργος Δερμάτης αναλαμβάνει μία ακόμη πρόκληση στην μεγάλη του καριέρα: να δημιουργήσει κάτι που δεν έχει προηγούμενο όχι στη Νάξο αλλά στο σύνολο του Νοτίου Αιγαίου. Να διδάξει σε παιδιά τα μυστικά του βόλεϊ από τις μικρότερες δυνατές κατηγορίες (από 2011 και μεγαλύτερες χρονιές) και να στήσει ομάδα για το μέλλον. Κι αυτό θα γίνει στο Φιλώτι και τον ΑΜΣ Φιλωτίου «ο Ζευς» – Πότε ξεκινούν οι εγγραφές και ποιοι είναι οι αρμόδιοι 

Λατρεύει τις προκλήσεις και δεν το κρύβει. Με ένα βαρύ βιογραφικό θα μπορούσε να αναζητεί εύκολες λύσεις. Αλλά δεν το κάνει. Όπου βρει τα δύσκολα δίνει το παρών. Ο λόγος για τον Γιώργο Δερμάτη, ο οποίος μοιάζει να τρέφεται από την πρόκληση να φτάσει στο τέλειο, το ιδανικό. Αυτό είχε κάνει το 2011 όταν βρέθηκε στη Νάξο με σκοπό να οδηγήσει τον Πανναξιακό ΑΟΝ στην Α1 κατηγορία δημιουργώντας παράλληλα και ένα πρόγραμμα στα τμήματα υποδομών που θα έδινε στην πρώτη ομάδα χρόνο με το χρόνο νέο αίμα… Μπορεί να έφερε την ομάδα του Πανναξιακού στην Α1 κατηγορία (μαζί με τον Σούλη Τουρσούγκα) αλλά το στοίχημα με τα τμήματα υποδομής του έμεινε… Και τώρα έχει μία δεύτερη ευκαιρία σε μία άλλη ομάδα της Νάξου. Και μάλιστα σε μία πιο … παρθένα κατάσταση από τη στιγμή που ουσιαστικά στην Ορεινή Νάξο καθότι μιλάμε για το Φιλώτι οι υποδομές είναι σχεδόν ανύπαρκτες.

Ο Γιώργος Δερμάτης εδώ και έναν περίπου μήνα εργάζεται με τον δικό του τρόπο στο Φιλώτι και δη στο σχολείο του χωριού όπου και είναι ουσιαστικά η έδρα των τμημάτων υποδομής για τον Αθλητικό Μορφωτικό Σύλλογο Φιλωτίου «Ο Ζευς». Μόλις χθες έγινε γνωστή η συμφωνία ανάμεσα στις δύο πλευρές με ένα λιτό δελτίο Τύπου που αναφέρει ότι «Το Διοικητικό Συμβούλιο του  Αθλητικού Μορφωτικού Συλλόγου Φιλωτίου ¨Ο ΖΕΥΣ¨ με χαρά σας ανακοινώνει ότι ήρθε σε συμφωνία συνεργασίας με τον έμπειρο προπονητή πετοσφαίρισης κο Γεώργιο Δερμάτη. Ο κος Δερμάτης έχοντας μεγάλη πορεία και εμπειρία στην ελληνική πετοσφαίριση μας τιμά ως σωματείο και γενικότερα ως νησί με το να μεταδώσει στα παιδιά μας τις γνώσεις του στο άθλημα της πετοσφαίρισης» .

Και το πλάνο είναι έτοιμο. Ο Γιώργος Δερμάτης συγκινήθηκε από την προσέγγιση που του έγινε, άκουσε με προσοχή αυτά που του είπαν οι παράγοντες του Φιλωτίου και με δεδομένο ότι έχει άποψη και γνώμη για το τι συμβαίνει στη Νάξο σε ότι αφορά το βόλεϊ δεν είπε όχι. Είπαμε «πρόκληση». Να δημιουργήσει κάτι που δεν υπάρχει σε άλλο σημείο των Κυκλάδων. Μία ομάδα σχεδόν από το μηδέν. Με βαρύτητα στις ακαδημίες και τα τμήματα υποδομών. Ήδη στο μυαλό του έχει έτοιμες τις πρώτες κινήσεις: η βάση θα αποτελείται από τα κορίτσια της τριετίας 2003 – 2005 που θα αποτελέσουν και τις Παγκορασίδες (με πλεονέκτημα μίας επιπλέον χρονιάς σε αγωνιστικό επίπεδο) και στη συνέχεια τα κορίτσια της τριετίας 2006 – 08 και οι μικρότερες (2009 – 11) που θα είναι και οι ακαδημίες. Και στην πρώτη ομάδα; Από τη στιγμή που ο κος Δερμάτης θα αναλάβει το σύνολο της πυραμίδας των τμημάτων του Φιλωτίου, τα κορίτσια της πρώτης ομάδας θα έχουν ως στόχο την απόκτηση όσο των δυνατών περισσότερων εμπειριών που θα τους είναι χρήσιμες στο πρωτάθλημα της Ένωσης Κυκλάδων.

Αυτό που ζητούν και οι δύο πλευρές (παράγοντες Φιλωτίου και Δερμάτης) είναι να μπορέσουν τα κορίτσια του Φιλωτίου σε βάθος χρόνου να μάθουν σωστά τα βασικά του βόλεϊ και σε λίγα χρόνια να γίνουν πρωταγωνίστριες. Και να διεκδικήσουν ότι καλύτερο… Η διάθεση υπάρχει…. Και το στοίχημα μπροστά τους. Στο χέρι τους είναι να τα καταφέρουν.

Ανακοινώσεις

Από εκεί και πέρα, ο ΑΜΣ Φιλωτίου ανακοίνωσε τις εγγραφές και ενημέρωση για όλα τα τμήματά του…  Αύριο Σαββάτο 3/9  μεταξύ 19:00 και 22:00 θα πραγματοποιηθούν στο Πολιτιστικό Κέντρο του Συλλόγου Φιλωτιτών στο Φιλώτι, οι εγγραφές για τα τμήματα Βόλεϊ, Χορού και Στίβου. Την Κυριακή 4/9, στο ίδιο μέρος, στις 20:00 θα υπάρξει ενημέρωση για τις ακαδημίες από τον προπονητή Γιόβαν Μιχαήλοβιτς και θα ακολουθήσουν εγγραφές.

Οι σχετικές ανακοινώσεις

Στίβος – Χορευτικό

Το Διοικητικό Συμβούλιο του  Αθλητικού Μορφωτικού Συλλόγου Φιλωτίου ¨Ο ΖΕΥΣ¨ σας ενημερώνει ότι το Σάββατο 3/9/2016 και Κυριακή 4/9/2010  και ώρα 19:00 με 22:00 στο Πολιτιστικό Κέντρο του Συλλόγου Φιλωτιτών θα γίνουν οι εγγραφές στα τμήματα Στίβου και Χορευτικού  του Συλλόγου μας .

Βόλεϊ

Το Διοικητικό Συμβούλιο του  Αθλητικού Μορφωτικού Συλλόγου Φιλωτίου ¨Ο ΖΕΥΣ¨ σας ενημερώνει ότι το Σάββατο 3/9/2016 και ώρα 20:00 στο Πολιτιστικό Κέντρο του Συλλόγου Φιλωτιτών θα γίνουν οι εγγραφές και ενημέρωση για το τμήμα πετοσφαίρισης του Συλλόγου μας .

Ποδόσφαιρο

Το Διοικητικό Συμβούλιο του  Αθλητικού Μορφωτικού Συλλόγου Φιλωτίου ¨Ο ΖΕΥΣ¨ σας ενημερώνει ότι την Κυριακή 4/9/2016 και ώρα 20:00 στο Πολιτιστικό Κέντρο του Συλλόγου Φιλωτιτών θα γίνουν οι εγγραφές και ενημέρωση για τις Ακαδημίες ποδοσφαίρου του Συλλόγου μας .

Υπεύθυνοι ενημέρωσης και εγγραφών

Ακαδημία Ποδοσφαίρου: Στέφανος Τσάφος (697 255 2791)

Ακαδημία Βόλεϊ: Νίκος Μουστάκης (697 022 6182), Στέλλα Μαϊτού (6972691673)

Ακαδημία Χορού: Αντώνης Μανιός (694 688 1108), Στέλλα Μαϊτού (6972691673)

Ακαδημία Στίβου: Στέφανος Τσάφος (697 255 2791)


Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Τελευταία νέα
Δημοφιλή

ΠΝΑι: Επιτήδειοι αποσπούν χρήματα υποδυόμενοι υπαλλήλους

Προσοχή! Επιτήδειοι αποσπούν χρήματα από πολίτες και επιχειρηματίες, υποδυόμενοι υπαλλήλους της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου

Πάσχα: Σύγχυση στην αγορά αρνιού

Αντιδράσεις για την ένταξη των αμνοεριφίων στο «καλάθι» – Ανησυχία για την επάρκεια λόγω εξαγωγών

Νάξος – ΧΥΤΑ: Υπό έλεγχο και έσβησε η φωτιά

Εσβησε η φωτιά που ξέσπασε νωρίς το πρωί της Παρασκευής στο ΧΥΤΑ της Νάξου

“Νόσος Νάξος”: Ενεργοποιείται (από Νοσοκομείο Νάξου) η διαδικασία του γονιδιακού ελέγχου

Συνάντηση την περασμένη Δευτέρα (22/04) στο Δημαρχείο Νάξου με σκοπό την ενεργοποίηση της διαδικασίας γονιδιακού ελέγχου για τη "Νόσος Νάξος"

ΑΠΑΣ Νάξου Terranaxia – Play Offs: Φινάλε στο όνειρο, ήττα στην Βούλα και αποκλεισμός

Ο ΑΠΑΣ Νάξου Terranaxia πάλεψε αλλά πνίγηκε στην άμυνα του Πρωτέα Βούλας - Ηττα στον 3ο αγώνα 66-55 και με 2-1 ήττες έμεινε εκτός συνέχεια - Το σχόλιο της διοίκησης για το φετινό ταξίδι της Ναξιώτικης Ομάδας

Πανναξιακός ΑΟΚ – Play Offs: “Εδώ είναι Νάξος” και επίδειξη δύναμης κόντρα στον Ηλυσιακό

Εντυπωσιακός ο Πανναξιακός ΑΟΚ κέρδισε τον Ηλυσιακό 74-62, έφερε τη σειρά στα ίσα (1-1 νίκες) και ο τελικός για την μάχη του τελικού την προσεχή Κυριακή (28/04) στα Ιλίσια

Εκτακτο: Φωτιά σε εξέλιξη στο ΧΥΤΑ της Νάξου (photos)

Γύρω στις 6 το πρωί της Παρασκευής ξέσπασε φωτιά στο ΧΥΤΑ της Νάξου - Στο χώρο και δύναμη του Πυροσβεστικού Κλιμακίου Νάξου

Νάξος: Τοποθετήθηκαν νέες σύγχρονες προκατασκευασμένες αίθουσες σε σχολεία

Φ. Μαυρομμάτης δηλώνει ότι "Νέες σύγχρονες προκατασκευασμένες αίθουσες τοποθετήθηκαν σε σχολεία”

Νάξος – Αναβολή: Οι καιρικές συνθήκες “νίκησαν” το μπάσκετ

Αναβλήθηκε ο αγώνας Πανναξιακός ΑΟΚ - Ηλυσιακός λόγω αδυναμίας έλευσης των διαιτητών - Αύριο (όπως και ο αγώνας Πρωτέας - ΑΠΑΣ Νάξου) η αναμέτρηση την ίδια ώρα στο "Δημ. Περιστεράκης"

Νάξος – ΛΕ.ΜΟ.Ν.: Απόλυτα επιτυχημένο το σεμινάριο ασφαλούς οδήγησης (photo)

Η VOM ολοκλήρωσε με επιτυχία το σεμινάριο ασφαλούς οδήγησης στη ΛΕ.ΜΟ.Ν Νάξου (photo)

Νάξος: Ερχεται η τακτική συνεδρίαση Επιτροπής Τουριστικής προβολής και ανάπτυξης

Τακτική Συνεδρίαση Επιτροπής Τουριστικής Προβολής και Ανάπτυξης αύριο Παρασκευή - Ποια τα θέματα

Νάξος – Εμποροεπαγγελματικός Σύλλογος: Πότε ξεκινάει το Πασχαλινό ωράριο καταστημάτων

Το Πασχαλινό ωράριο λειτουργίας των εμπορικών καταστημάτων στη Νάξο ανακοίνωσε ο Εμποροεπαγγελματικός Σύλλογος του νησιού (πίνακας)

Fast Ferries – Πρωτομαγιά: Εμφάνιση στη Νάξο του “Fast Ferries Andros”

Η Fast Ferries ενημερώνει για την κίνηση των πλοίων της κατά την απεργία της Πρωτομαγιάς - ΤΙ θέλει το Fast Ferries Andros στη Νάξο;

Νάξος – ΧΥΤΑ: Υπό έλεγχο και έσβησε η φωτιά

Εσβησε η φωτιά που ξέσπασε νωρίς το πρωί της Παρασκευής στο ΧΥΤΑ της Νάξου

“Νόσος Νάξος”: Ενεργοποιείται (από Νοσοκομείο Νάξου) η διαδικασία του γονιδιακού ελέγχου

Συνάντηση την περασμένη Δευτέρα (22/04) στο Δημαρχείο Νάξου με σκοπό την ενεργοποίηση της διαδικασίας γονιδιακού ελέγχου για τη "Νόσος Νάξος"

Πανναξιακός ΑΟΚ – Play offs: Ωρα τελικού (15:00) κόντρα στον Ηλυσιακό

Ο Πανναξιακός ΑΟΚ αντιμετωπίζει σήμερα τον Ηλυσιακό για τον 2ο αγώνα των πλέι οφ... (Αφίσα)

ΛΕ.ΜΟ.Ν.: Ξεκίνησε το 3ήμερο εκπαιδευτικό σεμινάριο χωμάτινης οδήγησης

Η Λέσχη Μοτοσυκλετιστών Νάξου (ΛΕ.ΜΟ.Ν.) κάλεσε τον Βασίλη Ορφανό για ένα τριήμερο εκπαιδευτικό σεμινάριο χωμάτινης οδήγησης - Πως μπορείτε να δώσετε το παρών

Νάξος – Ολυμπιακή Φλόγα: ΟΡΓΗ ΚΑΙ ΘΛΙΨΗ για τους πολιτικούς νάνους, απρέπεια σε έναν Ναξιώτη Πρωταθλητή

Ο Στράτος Φουτάκογλου γράφει για όσα έγιναν την ημέρα της Λαμπαδηδρομίας στη Νάξο με επίκεντρο τον παραγκωνισμό του Ναξιώτη πρωταθλητή Γιάννη Ξενάκη