Ανακοινώσεις επί …ανακοινώσεων

Της… ανακοίνωσης έγινε την Κυριακή 19 Απριλίου με σημείο αναφοράς την απόφαση της ΕΠΣ από το Σάββατο να ορίσει τους ημιτελικούς την Τετάρτη 22 Απριλίου μόλις τέσσερις ημέρες μετά την λήξη των αγώνων του πρώτου ομίλου και με τις ομάδες του δεύτερου ομίλου να έχουν – τυχαία (!!!!) – τρεις ή και τέσσερις επιπλέον ημέρες ξεκούρασης.  Η ΕΠΣ δυστυχώς στο τέλος της σεζόν τα έκανε …σαλάρα. Αρχικά την προηγούμενη εβδομάδα όρισε την τελευταία αγωνιστική του 2ου ομίλου με διαφορά των δύο κρίσιμων αγώνων (ΑΟ Μυκόνου – Παμμηλιακού και ΑΟ Σύρου – Ανω Μερά) με διαφορά μίας ημέρας που έδωσε πλεονέκτημα στον ΑΟ Σύρου ο οποίος θα γνώριζε το αποτέλεσμα της αναμέτρησης ΑΟ Μυκόνου – Ανω Μερά. Και το Σάββατο αποφασίζει να ορίσει ημιτελικά και τελικά σε διάστημα μίας εβδομάδας επικαλούμενη πίεση από την ΕΠΟ για να ανακοινώσει τον πρωταθλητή στις 26 Απριλίου… Και δικαίως οι ομάδες του Πανναξιακού και του Πανθηραϊκού θεωρούν εαυτούς ριγμένους… Και είχαμε ανακοινώσεις. Η πρώτη κοινή Πανναξιακού – Πανθηραϊκού από τη Νάξο μετά από συνεννόηση ανάμεσα στους παράγοντες των δύο ομάδων με αρκετή κριτική διάθεση μιλώντας για «δόλο» και «μεροληπτική στάση» εις βάρος τους προς όφελος των ομάδων της Σύρου. Στη συνέχεια ήρθε η ανακοίνωση του Πανθηραϊκού που ναι μεν συμφωνεί ως προς το γεγονός ότι έπρεπε οι αγώνες να γίνουν σε άλλες ημερομηνίες αλλά τονίζει ότι δεν προσυπογράφει τους χαρακτηρισμούς της προηγούμενης ανακοίνωσης και μιλάει για …τυχαίο γεγονός όσον αφορά τον ορισμό των ημιτελικών την Τετάρτη 22 Απριλίου. Και τέλος; Έρχεται ο ΑΟ Σύρου που με ανακοίνωσή του προκαλεί τους αντιπάλους του (κυρίως τον Πανναξιακό, καθότι εναντίον του στρέφεται ) να επιλέξει ημερομηνία και τόπο για τα μεταξύ τους παιχνίδια.

Η κοινή ανακοίνωση Πανναξιακού και ΑΟ Πανθηραϊκού

«Διαμαρτυρόμαστε έντονα για τον προσδιορισμό της ημερομηνίας των ημιτελικών αγώνων ποδοσφαίρου για την ανάδειξη του πρωταθλητή Κυκλάδων περιόδου 2014-15 την Τετάρτη 22-4-2015. Ο προσδιορισμός της ημερομηνίας αυτής έγινε μετά τον ορισμό του αγώνα Πανναξιακού Α.Ο. – Πανθηραϊκού Α.Ο. το Σάββατο 18-4-2015 και αφού προηγουμένως είχαν διεξαχθεί οι αγώνες των ομάδων της Σύρου και της Μυκόνου για την Τρίτη και Τετάρτη 14 και 15/4/2015. Το παραπάνω γεγονός καταδεικνύει δόλο σε βάρος των ομάδων μας αφού οι αντίπαλοί μας βρίσκονται σε πλεονεκτικότερη θέση από πλευράς προετοιμασίας για να διεκδικήσουν την συμμετοχή τους στον τελικό αλλά και της θέσης του πρωταθλητή αφού ο τελικός προσδιορίστηκε επίσης ετεροχρονισμένα για την Κυριακή 26/4/2015. Έχουμε γευθεί επανειλημμένα την διάκριση σε βάρος μας από την διοίκηση της ΕΠΣ Κυκλάδων και άλλων παραγόντων του Κυκλαδίτικου ποδοσφαίρου που λόγω της καταγωγής τους και του τόπου μονίμου κατοικίας τους ευνοούν απροκάλυπτα τα ποδοσφαιρικά σωματεία της Σύρου. Για τους παραπάνω λόγους ζητάμε την αλλαγή της ημερομηνίας διεξαγωγής των ημιτελικών αγώνων για το Σάββατο ή Κυριακή 25 ή 26/4/2015»

Η ανακοίνωση του ΑΟ Πανθηραϊκού(υπογράφει ο πρόεδρος του ΔΣ κ. Καμπουράκης):

«Σας γνωρίζουμε ότι η δημοσιευμένη Κοινή Ανακοίνωση - Διαμαρτυρία Πανναξιακού και Πανθηραϊκού δεν έχει συνταχθεί - δεν έχει υπογραφεί - ούτε έχει αποσταλεί σε Μ.Μ.Ε και Ε.Π.Σ. Κυκλάδων από την Διοίκηση του Σωματείου μας. Υπήρξε τηλεφωνική επικοινωνία μόνο όσο αφορά τις ημερομηνίες διεξαγωγής των αγώνων ημιτελικής και τελικής φάσης, μεταξύ των προέδρων των δύο σωματείων.Επίσης δεν συμφωνούμε με τους αναφερόμενους χαρακτηρισμούς που αφορούν παράγοντες της Ε.Π.Σ.Κ. Αναγνωρίζουμε ότι, πιθανώς από τυχαίο γεγονός, πράγματι οι ομάδες Α.Ο Σύρου και Α.Ο Μυκόνου έχουν ευνοηθεί, αφού έχουν στην διάθεσή τους τέσσερις παραπάνω ημέρες να προετοιμαστούν για την ημιτελική φάση του πρωταθλήματος, σε σχέση με την ομάδα μας και την ομάδα του Α.Ο Πανναξιακού. Ως αποτέλεσμα, τόσο η ομάδα μας όσο και ο Α.Ο Πανναξιακός αισθάνονται αδικημένοι. Ο Πανθηραϊκός Α.Ο θα συμφωνούσε, και παράλληλα προτείνει, εφόσον είναι εφικτό και με έγκριση της Ε.Π.Ο, οι αγώνες της ημιτελικής φάσης να πραγματοποιηθούν το Σάββατο 25/04/2015 και ο τελικός την Τετάρτη 29/04/2015».

Και τέλος η ανακοίνωση του ΑΟ Σύρου:

«O A.O. Σύρου ως απάντηση στην κοινή ανακοίνωση διαμαρτυρίας των σωματείων Πανθηραϊκού και Πανναξιακού τοποθετείται ως εξής: Για άλλη μια χρονιά οι κυνηγοί… φαντασμάτων και δολοπλοκιών έκαναν την εμφάνισή τους βλέποντας παντού συνομωσίες εις βάρος τους. Προφανώς και σύμφωνα με τα όσα αναφέρετε στην ανακοίνωσή σας, το πρόβλημά σας είναι ΜΟΝΟ με τα σωματεία της Σύρου. Στην προκειμένη περίπτωση μάλιστα, επειδή μόνο μια ομάδα από το νησί είναι στην τελική τετράδα θα μπορούσατε να αναφέρετε και το όνομά της. Α.Ο. Σύρου δηλαδή! Ας το λέγατε κύριοι! Δεν θα είχατε πρόβλημα με τον νόμο περί προσωπικών δεδομένων! Επειδή λοιπόν η μεμψιμοιρία ποτέ δεν ήταν χαρακτηριστικό μας, δηλώνουμε τόσο προς την ΕΠΣ Κυκλάδων όσο και προς τα υπόλοιπα σωματεία της τελικής τετράδας, ότι είμαστε διατεθειμένοι να παίξουμε όποια μέρα ή ώρα επιθυμείτε ώστε να προετοιμαστείτε καλύτερα. Αφού είστε τόσο σίγουροι ότι υπάρχει δόλος για την απόφαση να διεξαχθούν οι ημιτελικοί την Τετάρτη 22 Απριλίου (μόλις τέσσερις μέρες μετά τον τελευταίο αγώνα σας) βγάλτε εσείς το πρόγραμμα κι εμείς ακολουθούμε. Απλά ειδοποιήστε μας…»

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News