Αναβολή λόγω καιρού

Οι καιρικές συνθήκες παίζουν τον μεγαλύτερο ρόλο σε έναν ιστιοπλοϊκό αγώνα και οι κανόνες ασφαλείας είναι αυτοί που καθορίζουν την εξέλιξή του. Με βάση το χρονοδιάγραμμα που είχε ανακοινωθεί από την διοργανώτρια αρχή, σήμερα το πρωί έπρεπε να αναχωρήσουν τα 51 σκάφη από τη Νάξο για την Κίμωλο στα πλαίσια της 2ης ημέρας του 22ου Διεθνή ιστιοπλοϊκού αγώνα «Κυκλάδες 2016» - Cyclades Regatta.. Όμως, όσοι ξυπνήσαμε σήμερα, είδαμε τα σκάφη να παραμένουν στην μαρίνα. Ο λόγος; Όχι βέβαια η χθεσινή έξοδος και η γιορτή που στήθηκε από το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Νάξου και Μικρών Κυκλάδων προς τιμή των καλεσμένων αλλά οι καιρικές συνθήκες να είναι στα επίπεδα… συναγερμού. Κι έτσι πολύ απλά η δεύτερη διαδρομή προς την Κίμωλο αναβλήθηκε για μία ημέρα… Και περιμένουμε ότι την Τετάρτη 6 Ιουλίου όλα θα κυλίσουν πιο ήρεμα και οι ιστιοπλόοι θα ανοίξουν τα πανιά τους… Να σημειώσουμε ότι στη μικρή γιορτή που στήθηκε στο Τουριστικό καταφύγιο, βραβεύτηκαν οι καλύτεροι της πρώτης διαδρομής (από Κέα σε Νάξο) και εκ μέρους της Δημοτικής Αρχής δόθηκαν τα απαραίτητα αναμνηστικά. Παράλληλα είχαμε την μίνι δεξίωση με την αρωγή του συλλόγου «Φιλοξενία» της Μαζικής Εστίασης και την έξοδο σε γνωστό κέντρο διασκέδασης (Ocean Club) όπου και τα μέλη των πληρωμάτων δοκίμασαν τις ικανότητές τους στο χορό..

Ακολουθεί το δελτίο Τύπου όπου εξηγεί τι έχει γίνει έως το βράδυ της Δευτέρας 4 Ιουλίου…

«Με βόρειο άνεμο εντάσεως 4-5 μποφόρ σήκωσαν πανιά τα 51 σκάφη για το πρώτο σκέλος του αγώνα και τα 69 ναυτικά μίλια απόστασης από την Κέα στην Νάξο.

Πρώτο σκάφος που πέρασε τη γραμμή τερματισμού ήταν το «ERYTTOS II- COSMOTE» με κυβερνήτη τον Κώστα Μάνθο και το πλήρωμά του. Τα σκάφη που έφταναν στο λιμάνι της Νάξου είχαν την δυνατότητα με τη βοήθεια του υπεύθυνου της μαρίνας, κυρίου Ασημάκη Σπυριδωνόπουλου να δέσουν στο λιμάνι, σε χώρο ο οποίος παραχωρήθηκε για αποκλειστική χρήση των αγωνιζόμενων από το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο του νησιού.

Το βράδυ της Δευτέρας, 4 Ιουλίου έγινε στην προβλήτα του λιμένα Νάξου με φόντο την Πορτάρα, η απονομή της πρώτης ιστιοδρομίας Κέα – Νάξος. Ο αντιπρόεδρος του ΝΟΤΚ, κύριος Ανδρέας Αντωνόπουλος, ευχαρίστησε τους ιστιοπλόους για τη μεγάλη συμμετοχή και έδωσε το λόγο στον έφορο ανοικτής θάλασσας, κύριο Αλέξανδρο Θεοδωρίδη, ο οποίος αναφέρθηκε στην ουσιαστική συμβολή των τοπικών φορέων στην υποδοχή των σκαφών και ευχαρίστησε τον Αντιπεριφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου, Γιάννη Μαργαρίτη, ως αθλοθέτη, το Λιμεναρχείο Νάξου, τον Πρόεδρο του Λιμενικού Ταμείου Νάξου, κύριο Νικόλαο Σέργη, τον υπεύθυνο της Μαρίνας, κύριο Ασημάκη Σπυριδωνόπουλο, τον Πρόεδρο του συλλόγου Μαζικής Εστίασης Νάξου και Μικρών Κυκλάδων «Φιλοξενία», κύριο Απόστολο Καρεκλά και το Δήμο Νάξου, τον οποίο εκπροσώπησε ο αντιδήμαρχος, κύριος Δημήτρης Λιανός.

Ακολούθησε η απονομή επάθλων στους νικητές του πρώτου σκέλους: για την κατηγορία ORCi σκάφος «ERYTTOS II- COSMOTE» με κυβερνήτη τον Κώστα Μάνθο, για την κατηγορία ORC Club σκάφος «ECHIONAS» με κυβερνήτη τον Γεώργιο Μητρόπουλο και για την κατηγορία ORC NS, σκάφος Blue Pearl με κυβερνήτη τον Ανάργυρο Αναγνώστου.

Στη συνέχεια ο έφορος ανοικτής θάλασσας του ΝΟΤΚ, κύριος Αλέξανδρος Θεοδωρίδης απένειμε τιμητική πλακέτα στον Αντιδήμαρχο Νάξου, κύριο Δημήτριο Λιανό, στον Πρόεδρο του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου, κύριο Νικόλαο Σεργή, στο Λιμεναρχείο Νάξου και στο σύλλογο Μαζικής εστίασης Νάξου και Μικρών Κυκλάδων «Φιλοξενία».

Ο Αντιδήμαρχος δώρισε σε κάθε σκάφος ένα αναμνηστικό δώρο και ακολούθησε δεξίωση με τοπικά εδέσματα που παρείχε ο σύλλογος Μαζικής εστίασης και Μικρών Κυκλάδων «Φιλοξενία».

Το βράδυ οι ιστιοπλόοι συγκεντρώθηκαν στο Ocean Club, το οποίο προσέφερε δωρεάν την πρώτη μπύρα.

Σήμερα Τρίτη, 5 Ιουλίου, ο στόλος του αγώνα θα παραμείνει στη Νάξο, καθώς η ιστιοδρομία Νάξος – Κίμωλος, αναβλήθηκε για την Τετάρτη, 6 Ιουλίου, γνώμονα την ασφάλεια των πληρωμάτων».