Ανδρος: Σχεδόν ένα εκατ. ευρώ για βελτιώσεις στα γήπεδα του νησιού

Η αρχή έγινε από την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου που ανακοίνωσε χρηματοδότηση ύψους 240.000 ευρώ για το στάδιο της Άνδρου "Ιωάννης Γουλανδρής" και ήρθε – όπως ήταν λογικό -  η σειρά του Δήμου Άνδρου που ανακοίνωσε επιπλέον χρηματοδότηση ύψους 700.000 ευρώ  για την ανακατασκευή των τριών γηπέδων ποδοσφαίρου του νησιού.

Συγκεκριμένα θα αντικατασταθούν το ταρτάν και οι 4 πυλώνες του Δημοτικού Σταδίου εντός του 2021. Ενώ θα ανακατασκευαστούν τόσο το γήπεδο Κορθίου στην Καπαριά όσο και το γήπεδο Υδρούσας στο Μπατσί. Τα έργα θα δημοπρατηθούν στις 18 Δεκεμβρίου 2020.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

" Στη σύναψη προγραμματικής σύμβασης με την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, ύψους 240.000€, προχωράει ο Δήμος Άνδρου. Αντικείμενο της χρηματοδότησης αποτελεί η περαιτέρω αναβάθμιση του Δημοτικού Σταδίου Άνδρου «ΙΩΑΝΝΗΣ ΓΟΥΛΑΝΔΡΗΣ».

Συγκεκριμένα προβλέπονται:

@ Απομάκρυνση του υφιστάμενου χλοοτάπητα

@ Επιπεδοποίηση και εξομάλυνση επιφάνειας

@ Αντικατάσταση του δικτύου αποστράγγισης

@ Αντικατάσταση του δικτύου άρδευσης

@ Προμήθεια και τοποθέτηση χλοοτάπητα

@ Προμήθεια και αντικατάσταση κιγκλιδωμάτων κερκίδας

Το έργο θα εκτελεστεί εντός του 2021.

Η χρηματοδότηση εγκρίθηκε με την 549/27-11-2020 απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής της ΠΝΠ.

Ευχαριστούμε την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, ιδιαίτερα τον χωρικό Αντιπεριφερειάρχη Κυκλαδων, Γεώργιο Λεονταρίτη και τον Αντιπεριφερειάρχη Βιομηχανίας Ενέργειας και Φυσικών Πόρων Π.Ε Κυκλάδων και Έπαρχο Άνδρου, Δημήτριο Λάσκαρη, για την άψογη συνεργασία και την έμπρακτη στήριξη του Νησιού μας για την ικανοποίηση ενός ακόμη αιτήματος μας.

Στις 18 Δεκεμβρίου 2020 δημοπρατούνται από τις υπηρεσίες του Δήμου μας δράσεις άνω των 700 χιλιάδων ευρώ μέσω του προγράμματος ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ, για την αναβάθμιση τόσο του Σταδίου όσο και των γηπέδων Καπαριάς και Μπατσίου.

Προχωράμε δείχνοντας την έμπρακτη στήριξη μας στην νέα γενιά και εν γένει στον κόσμο του Αθλητισμού με έργα και δράσεις, που αναβαθμίζουν τις αθλητικές υποδομές και δίνουν την δυνατότητα άθλησης σε σύγχρονο περιβάλλον".

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News