Το αντιο του πρωταθλητή

Οι διοικητικές εξελίξεις στον Πανναξιακό ΑΟΝ είναι στο τελικό στάδιο των ζυμώσεων μετά μάλιστα και την επιστολή της ΕΟΠΕ προς τις ομάδες της αντιλαμβανόμενη τις ιδιαίτερες συνθήκες που έχουν διαμορφωθεί στην Ελλάδα. Και στη σχετική ανακοίνωση που είδε το φως της δημοσιότητας την περασμένη Παρασκευή αφενός μετατίθεται η λήξη της μετεγγραφικής περιόδου από τις 29 Ιουλίου στις 7 Αυγούστου αφετέρου «αποφάσισε να δώσει, κατ' εξαίρεση, το δικαίωμα στις ομάδες της Α1 Εθνικής Κατηγορίας Γυναικών, της Α2 Εθνικής Κατηγορίας Ανδρών και Γυναικών που έχουν ήδη δηλώσει συμμετοχή στα πρωταθλήματα της αγωνιστικής περιόδου 2015-2016, να ανακαλέσουν έως τις 27/7/2015 τη δήλωση τους αυτή, εφόσον κρίνουν ότι λόγω των νέων συνθηκών δεν είναι δυνατή η συμμετοχή τους και να αγωνιστούν για την περίοδο 2015-2016 σε πρωτάθλημα χαμηλότερης κατηγορίας. Η αναπλήρωση των ομάδων που θα επιλέξουν να αγωνιστούν σε χαμηλότερη κατηγορία θα γίνει άμεσα και πάντα σύμφωνα με τους κανονισμούς ενώ οι κληρώσεις των εθνικών πρωταθλημάτων θα πραγματοποιηθούν το Σάββατο 01.08.2015 στην Λαμία». Τι σημαίνει αυτό; Ότι αναγκαστικά πλέον οι εξελίξεις στον Πανναξιακό ΑΟΝ σχετικά με το εάν θα γίνουν και πότε εκλογές θα πρέπει να τρέξουν έως τις 25 Ιουλίου γιατί κάποιος θα πρέπει να αποφασίσει για το μέλλον της γυναικείας ομάδας βόλεϊ. Και σίγουρα έχουμε την αίσθηση ότι με το ισχύον .νεκρό καθεστώς δεν μπορούν να ληφθούν αποφάσεις.

Αποχωρήσεις

Από εκεί και πέρα, το ενδιαφέρον μεταφέρεται στο τμήμα μπάσκετ που με βάση τις πληροφορίες έχει καταθέσει κανονικά συμμετοχή για το νέο πρωτάθλημα της Γ' Εθνικής κατηγορίας (θα αγωνιστεί στο 2ο όμιλο του Νότου) αν και η ΕΟΚ κι εδώ προχώρησε σε παράταση των δηλώσεων συμμετοχής έως τις 25 Ιουλίου. Ημερομηνία που θεωρείται ως καταληκτική με την ανακοίνωση να σημειώνει «Από την Επιτροπή Πρωταθλημάτων της ΕΟΚ, παρακαλούνται όσα σωματεία δεν έχουν δηλώσει σε ποια κατηγορία των εθνικών πρωταθλημάτων θα συμμετέχουν την αγωνιστική περίοδο 2015/16, να το πράξουν μέχρι τις 25 Ιουλίου 2015. Η συγκεκριμένη ημερομηνία είναι καταληκτική μετά και τη σχετική παράταση που δόθηκε».  Και να σημειώσουμε ότι από τον όμιλο του Νότου, τον 2ο, έχουμε την αποχώρηση των Αγίων Θεοδώρων από τη Ρόδο (τη θέση του θα πάει ο Ιπποκράτης Κω) και του Ηρόδοτου Χανίων (τη θέση του αναμένεται να πάρει η Μεσσαρά Ηρακλείου) που επικαλούνται οικονομικά προβλήματα. Οι ομάδες που θα τις αντικαταστήσουν είχαν τερματίσει στη 2η θέση των φετινών αγώνων μπαράζ ανόδου με την υποσημείωση ότι ο Ιπποκράτης Κω ήταν 2ος στο τουρνουά ανόδου όπου είχε επικρατήσει ο Πανναξιακός.

Δαμιανίδης

Και περνάμε στον Πανναξιακό και δη το τμήμα μπάσκετ όπου προσπαθεί να εμφανιστεί όσο το δυνατόν πιο ανταγωνιστικό. Παρά τα όσα ακούγονται για το τμήμα βόλεϊ γυναικών, στο μπάσκετ θεωρείται ως δεδομένη η κάθοδος στο εθνικό πρωτάθλημα και απλά αναμένουν τις εκλογικές εξελίξεις για να δρομολογήσουν τις επαφές που έχουν γίνει με παίκτες και προπονητή για τη νέα αγωνιστική περίοδο. Το πλάνο λέει ότι θα γίνει προσπάθεια απόκτησης παικτών που έχουν ρίζα με τη Νάξο ενώ θα γίνει συζήτηση και με τους . παίκτες που αγωνίστηκαν πέρυσι στην ομάδα για παραμονή στο ρόστερ. Είναι δεδομένο ότι το μπάτζετ θα είναι χαμηλό με πρωταρχικό στόχο τη παραμονή για φέτος στη κατηγορία και ανάλογα με το πώς θα κινηθεί η ομάδα την χρονιά που θα κυλίσει θα γίνει προσπάθεια για αλλαγή στόχων. Μιλήσαμε όμως για αναζήτηση προπονητή. Κι αυτό γιατί ο Δημήτρης Δαμιανίδης, ο άνθρωπος που έχει συνδέσει το όνομά του με την άνοδο στη Γ' Εθνική είχε ανακοινώσει από την αρχή της χρονιάς ότι δύσκολα θα έμενε στο Πανναξιακό. Ο λόγος; Καθαρά επαγγελματικός από τη στιγμή που δεν μπορούσε να μετατεθεί σε σχολείο της Νάξου. Και η απόφαση ανακοινώθηκα αρχικά στους παίκτες, πριν από δύο εβδομάδες μέσω της ραδιοφωνικής εκπομπής «Ταξίδι στο κόσμο των σπορ» και σήμερα έρχεται με ανοιχτή επιστολή να αποχαιρετήσει φίλους στο νησί της Νάξου και να ευχαριστήσει όλους όσους βοήθησαν ώστε να γίνει το .στοιχειωμένο όνειρο πραγματικότητα. Τι αναφέρει στην επιστολή;  

Ευχαριστώ

«Μετά από 3 χρόνια στο τιμόνι της ομάδας  μπάσκετ του Πανναξιακού ήρθε η ώρα να αποχαιρετήσω την ομάδα μας. Τρία χρόνια με χαρές  και  λύπες ,με μεγάλες στιγμές  αλλά και  πίκρες μα πάνω από  όλα τρία χρόνια με σκληρή δουλειά και αφοσίωση στην ομάδα μας,  καταφέραμε όλοι μαζί να πραγματοποιήσουμε ένα στοιχειωμένο όνειρο , την άνοδο της Ομάδας μας για πρώτη φορά στην Γ Εθνική.

Παίρνοντας την απόφαση να αποχωρήσω νιώθω την ανάγκη να ευχαριστήσω όλους όσοι συνέβαλαν στην προσπάθεια αυτή: Πρώτα πρώτα τους παίκτες του Πανναξιακού :  τα παιδιά της Νάξου που πίστεψαν και πάλεψαν για αυτόν τον στόχο με όλες τους τις δυνάμεις υπό αντίξοες συνθήκες, αλλά και στους παίκτες που ενίσχυσαν φέτος  την ομάδα μας , την έκαναν δική τους υπόθεση και συνέβαλαν καθοριστικά στην άνοδο.

Τον συνοδοιπόρο μου και συνεργάτη μου στην προσπάθεια αυτή τον Τάσο Βάβουλα , που χωρίς την πολύτιμη συμβολή του σε κάθε επίπεδο  ο στόχος αυτός δεν θα είχε επιτευχθεί. Η συνεργασία μας ήταν άψογη σε όλα τα επίπεδα!!!

Τον Πρόεδρο της Καρδιάς μας , όπως τον αποκαλούμε εμείς στην Ομάδα , τον  Γιάννη Βαλληνδρά που πήρε στις πλάτες του όλο σχεδόν το οικονομικό βάρος της Ομάδας μας . Πίστεψε σε μας και μας στήριξε οικονομικά και ηθικά. Χωρίς αυτόν δεν θα μπορούσαμε να πετύχουμε τίποτα.

Τους εφόρους μας  Βαγγελίτσα Κιουλαφή και Αποστόλη Φυρογένη  που δαπάνησαν  προσωπικό χρόνο και κόπο προσφέροντας πολύ σημαντική βοήθεια και στήριξη στην ομάδα, καθώς  και στον Νίκο Βαφεία που ήταν πάντα κοντά  μας.

Όλους τους  χορηγούς που βοήθησαν ο καθένας με τον τρόπο του  στην υλοποίηση του στόχου μας.

Τέλος ένα μεγάλο ευχαριστώ στον κόσμο του Πανναξιακού που στήριξε την  ομάδα μας  όπου κι αν έπαιξε.

Η επιτυχία μας είναι αφιερωμένη σε όλους τους παραπάνω και σε όσους ακόμη άθελα μου μπορεί αυτή τη στιγμή να ξέχασα να αναφέρω.

Σας ευχαριστώ όλους από καρδιάς . Θα είμαι πάντα ανιδιοτελώς κοντά στην ομάδα, οποτεδήποτε χρειαστεί  τη βοήθεια μου και αιώνιος οπαδός  της Πανναξιακάρας!!!

Καλή συνέχεια στη Γ Εθνική!!

Και να θυμάστε «Πρώτα σε αγνοούν, μετά σε κοροϊδεύουν, μετά σε πολεμούν, μετά τους νικάς».  

Πηγή: Εφημερίδα Κυκλαδική