ΑΟ Θήρας: "Προτεραιότητα όλων παραμένει η υγεία των αθλητριών"

ΑΟ Θήρας

".... Διακοπή στην αναμέτρηση του Α.Ο. Θήρας με την Α.Ε.Κ. για την 11η αγωνιστική της Volley League Γυναικών.

Η γηπεδούχος ομάδα δήλωσε έξι αθλήτριες στο φύλλο αγώνος και με το σκορ στο 2-0 στο πρώτο σετ, η κεντρική του Α.Ο. Θήρας Βασιλική Διάλλα αισθάνθηκε αδιαθεσία και αφού ο ιατρός του αγώνα που την εξέτασε έκρινε ότι δεν μπορεί να συνεχίσει και μετά την παρεύλεση των τριών λεπτών που προβλέπεται από τους κανονισμούς παιδιάς της F.I.V.B. αποφασίστηκε η οριστική διακοπή του.

Λόγω του ότι η ομάδα του Α.Ο. Θήρας δεν είχε έξι διαθέσιμες αθλήτριες για να συνεχιστεί αγώνας, χαρακτηρίστηκε «ελλιπής» και σύμφωνα με τον κανονισμό παιδιάς της F.I.V.B. (άρθρο 17.1.2.) ο αγώνας κατοχυρώθηκε στην Α.Ε.Κ. με σκορ 3-0 και σετ 25-2, 25-0, 25-0...." 

Η αναφορά της Ομοσπονδίας σχετικά με τη διακοπή του χθεσινού αγώνα ΑΟ Θήρας - ΑΕΚ που ξεκίνησε στο ΔΑΠΠΟΣ της Σαντορίνης αλλά κράτησε μόλις δύο πόντους. Ο ΑΟ Θήρας για 3η φορά μέσα σε μία εβδομάδα χάνει παιχνίδι στα χαρτιά λόγω ιατρικών λόγων. Δεν ταξίδεψε την περασμένη εβδομάδα στο Βέλγιο και έχασε τη πρόκριση από το CEV Cup και τη Κυριακή δεν κατέβηκε να αντιμετωπίσει τις Αμαζόνες στην Νέα Ερυθραία για το πρωτάθλημα της Volley League. Και τώρα είχαμε την ατυχία κόντρα στην ΑΕΚ.. 

Η διοίκηση του ΑΟ Θήρας εξέδωσε ανακοίνωση σχετικά με ότι έγινε χθες τονίζοντας ανάμεσα στα άλλα " ....Γιατί πραγματικά, δεν μπορούμε ως Α.Ο. Θήρας, παρά την παραφιλολογία που ακούγεται, να διανοηθούμε ότι: κάποια ομάδα θα έκρυβε κρούσματα κορωνοϊού και θα διακινδύνευε όχι μόνο την υγεία των αθλητριών της, αλλά και πιθανή διασπορά του ιού, προκειμένου να πάρει ένα… ροζ φύλλο αγώνος! Ουδείς επιτρέπεται να ρισκάρει με την υγεία και τη σωματική ακεραιότητα των αθλητριών, διακινδυνεύοντας όχι απλά τραυματισμούς, αλλά και σοβαρότερα θέματα υγείας...."

Αναλυτικά, η ανακοίνωση από την Ομάδα της Σαντορίνης αναφέρει: 

"Ο Α.Ο. Θήρας σήμερα, παρά τα προβλήματα που αντιμετώπιζε λόγω COVID-19, αλλά και τις συνθήκες αγωνιστικής απραξίας 11 ημερών, υπερέβαλε εαυτόν, προκειμένου να κατεβάσει την επιτρεπόμενη σύνθεση για να αγωνιστεί κανονικά σεβόμενη το όνομα και το κύρος των αθλητριών του, των αντιπάλων του, αλλά και του κοινού της Σαντορίνης που βρέθηκε στο ΔΑΠΠΟΣ.

Δυστυχώς όμως, στο 2-0 του α’ σετ μία αθλήτριά μας αισθάνθηκε αδιαθεσία με αποτέλεσμα να μην μπορεί να συνεχίσει τον αγώνα και η νίκη να κατοχυρωθεί με 0-3 (2-25, 0-25, 0-25) σετ υπέρ της ΑΕΚ.

Ο Α.Ο. Θήρας θέλει να εκφράσει προς πάσα κατεύθυνση, ότι η προτεραιότητα όλων παραμένει η υγεία των αθλητριών και των μελών της οικογένειας του συλλόγου. Κάτι που με αίσθημα ευθύνης έχει δείξει μέχρι σήμερα σε Ελλάδα και Ευρώπη, «θυσιάζοντας» μάλιστα μία διαφαινόμενη πρόκριση στις «16» κορυφαίες ομάδες του CEV Cup.

Το τελευταίο δεκαήμερο η ομάδα μας έχει επιδοθεί σε έναν πραγματικό αγώνα, μετά τα κρούσματα που παρουσιάστηκαν, ακολουθώντας πιστά τα υγειονομικά πρωτόκολλα. Καθημερινά οι αθλήτριες υποβάλλονται στις απαραίτητες εξετάσεις (αιματολογικές, καρδιολογικές, Pcr).

Από την πρώτη στιγμή που υπήρξε διάγνωση επιβεβαιωμένου κρούσματος η διοίκηση, ακολούθησε κατά γράμμα τις οδηγίες των αρμόδιων φορέων δηλώνοντας τα χωρίς καμία καθυστέρηση ή δεύτερη σκέψη.

Γιατί πραγματικά, δεν μπορούμε ως Α.Ο. Θήρας, παρά την παραφιλολογία που ακούγεται, να διανοηθούμε ότι: κάποια ομάδα θα έκρυβε κρούσματα κορωνοϊού και θα διακινδύνευε όχι μόνο την υγεία των αθλητριών της, αλλά και πιθανή διασπορά του ιού, προκειμένου να πάρει ένα… ροζ φύλλο αγώνος!

Ουδείς επιτρέπεται να ρισκάρει με την υγεία και τη σωματική ακεραιότητα των αθλητριών, διακινδυνεύοντας όχι απλά τραυματισμούς, αλλά και σοβαρότερα θέματα υγείας.

Και κάτι ακόμα… Πέραν των pcr και των τεστ covid, είναι ευθύνη όλων μας να διασφαλίσουμε περαιτέρω διαγνωστικές εξετάσεις, σε όλες ανεξαιρέτως τις αθλήτριες, προκειμένου να ελεγχθεί κατά πόσο και σε τι βαθμό επιβάρυνε ο ιός το οργανισμό τους και αν υπάρχουν περαιτέρω κίνδυνοι για την υγεία τους.

Για το λόγο αυτό η διοίκηση του Α.Ο. Θήρας εφιστά την προσοχή στους αρμόδιους φορείς του αθλήματος και στις διοικήσεις των ομάδων, προκειμένου να διασφαλίζουν τους απαραίτητους προληπτικούς ελέγχους για να προασπίσουν συνολικά την υγεία των αθλητριών τους. Παράλληλα όμως οι διοικήσεις των ομάδων θα πρέπει να έχουν και την ευθύνη της πιστής εφαρμογής του υγειονομικού πρωτοκόλλου και στους αγωνιστικούς χώρους, με αυστηρούς ελέγχους πιστοποιητικών, χρήση μάσκας και άλλων μέτρων, ώστε οι ομάδες να δίνουν τους αγώνες τους υπό ασφαλείς συνθήκες και όχι υπό τον φόβο της υγείας τους από πιθανή διασπορά του κορωνοϊού".

 

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News