Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΑθλητικάΑΠΑΣ τα Φανάρια: Αήττητος κατέκτησε το πρωτάθλημα και πάει μπαράζ ανόδου

ΑΠΑΣ τα Φανάρια: Αήττητος κατέκτησε το πρωτάθλημα και πάει μπαράζ ανόδου

|

Με 2-0 νίκες, ο ΑΠΑΣ τα Φανάρια κατέκτησε το πρωτάθλημα της ΕΣΚ Κυκλάδων, ρίχνοντας στο καναβάτσο τον ΑΟ Ερμούπολης – Επόμενη αναμέτρηση; Τα μπαράζ ανόδου στις 24 Ιουνίου με αντιπάλους τις τέσσερις πρωταθλήτριες ομάδες νομών (Χίου, Λέσβου, Σάμου και Δωδεκάνησων) Αιγαίου 

“Είμαστε πια πρωταθλητές, έρχονται άλλες εποχές”, τραγουδά ο Νίκος Πορτοκάλογλου με τους “Φατμέ”  και το γνωστό τραγούδι φαίνεται πως από το απόγευμα του Σαββάτου 1ης Ιουνίου έχει γίνει σύνθημα στα χείλη όλων των ανθρώπων και οπαδών του ΑΠΑΣ “Τα Φανάρια”.

Του Ιωάννη Νοταρά (sportcyclades.gr) 

Η ομάδα της ορεινής Νάξου επικράτησε του ΑΟ Ερμούπολης με σκορ 66 – 53 στο κλειστό του ΔΑΚ “Δημήτριος Περιστεράκης” στον δεύτερο τελικό του ανδρικού πρωταθλήματος της ΕΣΚΚ, έκανε το 2-0 στις νίκες ολοκλήρωσε τις υποχρεώσεις της αήττητη σε όλες τις φάσεις και πανηγύρισε τον πέμπτο τίτλο στην ιστορία της (2012, 2014, 2017, 2018, 2019) και τρίτο συνεχόμενο.

Το πρωτάθλημα Κυκλάδων που ήταν πρωταρχικός στόχος για τον ΑΠΑΣ, ο οποίος ήταν και το αδιαφιλονίκητο φαβορί για αυτό από την έναρξη της φετινής σεζόν ήρθε και πλέον οι Απεραθείτες γλυκοκοιτάζουν την άνοδο στις εθνικές κατηγορίες μέσω των αγώνων των μπαράζ, που θα διεξαχθούν από 24 έως 28 Ιουνίου.

Μελανό σημείο της αναμέτρησης, η απουσία του προέδρου της ΕΣΚΚ, του κ. Λώρη Σαλάχα που σχολιάστηκε έντονα από τους παρευρισκόμενους στο γήπεδο. Έτσι, την απονομή έκανε ο αντιπεριφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου και έπαρχος Νάξου, ο κ. Ιωάννης Μαργαρίτης, ο οποίος παρέδωσε το κύπελλο στον έναν εκ των αρχηγών των “ορεινών”, τον Νίκο Χάρο (ο Δημήτρης Χουζούρης, φυσικός αρχηγός της ομάδας αρνήθηκε να πάρει πρώτος το τρόπαιο λέγοντας ότι είναι εκτός αποστολής, οπότε ο Χάρος έχει κερδίσει αυτό το δικαίωμα) για να το πανηγυρίσει με τους συμπαίκτες του.

Τα επινίκια γιορτάστηκαν και εκτός γηπέδου. Οι πρωταθλητές Κυκλάδων γιόρτασαν το πρωτάθλημα στο κοσμικό εστιατόριο “1926” της ΕΑΣ Νάξου και υποσχέθηκαν μεγαλύτερο γλέντι με την άνοδο της ομάδας στην Γ’ εθνική στο τέλος του μήνα.

Στα του αγώνα, ανώτερος ο ΑΠΑΣ μετά τα αναγνωριστικά πρώτα πέντε λεπτά… Μετά το αρχικό 8 – 10, με 8 πόντους του πολύ καλού Λευτέρη Καραμολέγκου της Ερμούπολης, ο Παύλος Καρβούνης (σ.σ. δεν πήρε το μετάλλιο του όπως και ο Μελάς, γιατί έπρεπε να προλάβουν τα πλοίο για την Αθήνα) ανέλαβε δράση. Με τρία εύστοχα σουτ από μακριά, δύο τρίποντα και ένα δίποντο έβαλε μπροστά τους Ναξιώτες.

Η είσοδος του Νίκου Χάρου στο τελευταίο τρίλεπτο του πρώτου δεκαλέπτου βοήθησε τους Απεραθείτες, με συνεχόμενους πόντους και ασσίστ, να ξεφύγουν στο σκορ (23 – 12) και ουσιαστικά δεν ξανακοίταξαν πίσω… Το ματς από εκείνη την ώρα φαινόταν ότι πήρε το δρόμο του, καθώς δεν ξανάπεσε ποτέ κάτω από τους οκτώ πόντους που ήταν και η μικρότερη διαφορά με την λήξη του ημιχρόνου (37 – 29).

Σε όλο το δεύτερο ημίχρονο η διαφορά έπαιζε ανάμεσα στους 10 και τους 19 πόντους (53 – 34) η μεγαλύτερη με ένα μικρό ξέσπασμα στο τρίτο δεκάλεπτο… Το παιχνίδι πάντως …τελείωσε με τρίποντο του Μάριου Ονάσογλου περίπου δύο λεπτά πριν από τη λήξη όταν και έκοψε κάθε ελπίδα των φιλοξενούμενων να ρίξουν τη διαφορά κάτω από τους δέκα πόντους... Φιλότιμη προσπάθεια των Συριανών που δεν κατέθεσαν τα όπλα ποτέ και συνέχισαν να παλεύουν έως το τελευταίο λεπτό, παρά τις σημαντικές απουσίες που είχε ο Αντρέας Μαύρος, που όπως όλα δείχνουν ετοιμάζει την ομάδα της επόμενης χρονιάς… .

Από τους φιλοξενούμενους, ξεχώρισαν οι Λευτέρης Καραμολέγκος και ο 19χρονος Αλέξανδρος Δίπλαρος (εντυπωσιακά αθλητικά προσόντα, του μικρου αδελφού του  21χρονου Νίκου που  αγωνίζεται στον Πανιώνιο), ενώ από την ομάδα του Παναγιώτη Κακαλιά κορυφαίος με νταμπλ νταμπλ (16 πόντοι και 10 ασσίστ) ο Παύλος Καρβούνης. Από κοντά Νίκος Χάρος (13π.) και Νίκος Μυλωνάς (10π.), χωρίς να υστερήσει όμως κάποιος από τους αθλητές που αγωνίστηκαν…

Επόμενο ραντεβού για τους Απεραθείτες σε επίσημο ματς, την Τρίτη 25 Ιουνίου όπου θα αντιμετωπίσουν τον πρωταθλητή Χίου για την 2η αγωνιστική του ειδικού πρωταθλήματος. ΦΟ Βροντάδου και Όμηρος είναι στις 3-3 νίκες και όποιος πετύχει την τέταρτη νίκη θα πάρει το εισιτήριο για τους αγώνες των μπαράζ. Εκτός των Ναξιωτών, μέχρι στιγμής τη συμμετοχή τους στους αγώνες έχουν εξασφαλίσει η Α.Ε. Δικαίου (Τ.Ε. Δωδεκανήσου), Παπάδος Γέρας (Τ.Ε. Λέσβου) και Ηρακλής Ικαρίας (Τ.Ε. Σάμου).

ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ: Κων. Παπαδημητρόπουλος, Αγγ. Σαμοθράκης.

ΔΕΚΑΛΕΠΤΑ: 23-12, 37-29 (ημίχρονο), 55-38, 66-53.

ΑΠΑΣ “ΤΑ ΦΑΝΑΡΙΑ” (Παν. Κακαλιάς): Μαργαρίτης 2, Κιόσκου 2, Καλαβρός 4, Πολίτης 5 (1), Μάκαρης 6, Βουτυρόπουλος, Ονάσογλου 6 (2), Χάρος 13 (2), Μυλωνάς 10, Καρβούνης 16 (4), Κεφαλιανός, Μελάς 2.

ΑΟ ΕΡΜΟΥΠΟΛΗΣ (Ανδ. Μαύρος): Δίπλαρος 14 (1), Τομαής 8 (2), Τζώρτζης 5 (1), Γαβιώτης 4, Καραμολέγκος 17 (3), Μάνης, Σιγάλας 3 (1), Φρέρης 2, Αντωνίου.

Περισσότερες φωτογραφίες στην ιστοσελίδα naxospress.gr των social media 


Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Τελευταία νέα
Δημοφιλή

Πανναξιακό (10ο) Πρωτάθλημα Τάβλι: Πρωταθλητής ο ρούκι Βαγγέλης Παπαδόπουλος

Ο Βαγγέλης Παπαδόπουλος το είπε και το έκανε.. Με 3-1 νίκες κατέκτησε το 10ο Πανναξιακό Πρωτάθλημα Τάβλι

Γ. Λεονταρίτης: “Ζήτησε δωρεάν μετακίνηση των ερασιτεχνικών αθλητικών σωματείων”

Η Πρόταση του αντιπεριφερειάρχη Κυκλάδων, Γ. Λεονταρίτη αναφορικά με τα πλοία που επιδοτούνται από το κράτος, για τις ανάγκες των αθλητών σε όλο το Ν. Αιγαίο - Τι πρότεινε ο Γιάννης Μαργαρίτης

ΝΕ ΠΑΣΟΚ ΚΥΚΛΑΔΩΝ : ΟΧΙ στην συγκάληψη

Η πρόταση που καταθέτει η ΝΕ ΠΑΣΟΚ Κυκλάδων σχετικά με τα Τέμπη και την πρόταση δυσπιστίας

Νάξος: Εξειδικευμένοι κλαδευτές – αναρριχητές ανέλαβαν το κλάδεμα των δέντρων

Ο Δήμος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων έχει αναθέσει σε εξειδικευμένους κλαδευτές... Τι αναφέρει η κα Κεφαλά

Το Επιμελητήριο Κυκλάδων στην Ευρωπαϊκή Σύνοδο της Διεθνούς Ένωσης Εταιρειών Κρουαζιέρας (CLIA) στη Γένοβα

Κατά τη διάρκεια των συναντήσεων συζητήθηκαν θέματα που αφορούν τη βιώσιμη ανάπτυξη της κρουαζιέρας στις Κυκλάδες

Νάξος – Καρνάγιο: Γεννητούρια στη παραλία

Νέοι κάτοικοι στο καρνάγιο της Νάξου

Δεύτεροι “φτωχότεροι” καταναλωτές της Ευρώπης οι Έλληνες

Εκτός όμως από τον υψηλότερο μέσο πληθωρισμό, πρόσφατη μελέτη της Ευρωπαϊκής Επιτροπής αποδεικνύει ότι η Ελλάδα πληρώνει ακριβότερα και τον πληθωρισμό της απληστίας, σε σύγκριση με την υπόλοιπη ΕΕ.

Μύκονος – AKTES: Ενημέρωση (30/03) για την Κλιματική Αλλαγή

Ομιλία για την κλιματική αλλαγή από την Εταιρεία Μελέτης Αρχαίων Ακτογραμμών - ΑΚΤΕS .. Που και πότε

10ο Πανναξιακό Πρωτάθλημα Τάβλι: Τελικός και ο πρωτάρης Παπαδόπουλος στη πρόκληση της καριέρας του

Ο μεγάλος τελικός του 10ου Πανναξιακού Πρωταθλήματος Τάβλι ξεκινάει. Ποιος θα επικρατήσει; Ο έμπειρος Μαγκανάρης ή ο ρούκι Παπαδόπουλος;

Αλυκό: Ο Φάρος που “φωτίζει” την γαστρονομία της Νάξου

Ανοίγει την Παρασκευή 5 Απριλίου ο Φάρος του Αλυκού - Τι περιλαμβάνει το μενού

Νάξος (Αγγίδια) – Ενοριακός Ναός Αγίου Χαραλάμπους: Ψήφισμα για την εκδημία του Δημητρίου Σέργη

Το ψήφισμα του Εκκλησιαστικού Συμβουλίου του Ενοριακού Ναού Αγίου Χαραλάμπους Αγγιδίων Νάξου για το θάνατο του Δημητρίου Σέργη

Απόκριες 2024: Το “ευχαριστώ” από το Σύλλογο Γυναικών Κωμιακής (video)

Τα μέλη του Συλλόγου Γυναικών Κωμιακής με ανάρτησή τους στα social media λένε ένα μεγάλο "ευχαριστώ" σε όσους βρέθηκαν στην πανέμορφη Κωμιακή (video)

Η δράση της Μαρίας Καρυστιανού δείχνει το δρόμο για μία κοινωνία που δεν θα ανέχεται την αδικία

Ο Αλέκος Αρβανιτάς αναλύει την εβδομάδα που μας πέρασε... Από την Καρυστιανού στις Βρυξέλλες έως τον Λοβέρδο και τη Νέα Δημοκρατία - Την Ακρίβεια έως τον Γεωργιάδη και τις απαντήσεις του.. Αναρωτιέται δε εάν στην Ελλάδα γίνονται τέτοια πράγματα

Naxos Medical: Επίσκεψη από τον πλαστικό χειρουργό Νικόλαο Μουστάκη

Σάββατο 23 Μαρτίου θα πραγματοποιήσει προγραμματισμένο Ιατρείο ο Στρατιωτικός Ιατρός, Πλαστικός Επανορθωτικός και Αισθητικός Χειρουργός, Νικόλαος Μουστάκης

Νάξος: Εξειδικευμένοι κλαδευτές – αναρριχητές ανέλαβαν το κλάδεμα των δέντρων

Ο Δήμος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων έχει αναθέσει σε εξειδικευμένους κλαδευτές... Τι αναφέρει η κα Κεφαλά

Αφρική: Ο Ναξιώτης ορειβάτης που κατέκτησε το Κιλιμάντζαρο

Ο Αντώνης Μαργαρίτης πέτυχε έναν άθλο. Κατάφερε να ανέβει στην ψηλότερη κορυφή βουνού στην Αφρική - Πως περιγράφει την εμπειρία του

Επαρχείο Νάξου – Τμήμα Δημόσιας Υγείας: Περί ορθής διαχείρισης των υγρών αποβλήτων

Ενημέρωση για τη σωστή διαχείριση των υγρών αποβλήτων ενόψει τουριστικής σεζόν