ΑΠΑΣ τα Φανάρια: Αναβολή του αγώνα με την Αχαγιά 82 λόγω θετικών κρουσμάτων

Η έκρηξη στα κρούσματα του Covid-19 έχει προβληματίσει τις ομάδες, αλλά και τους προπονητές τους, με τις διακοπές να έρχονται η μία μετά την άλλη. Και μάλιστα έχουμε αναβολή και στον αγώνα του ΑΠΑΣ τα Φανάρια για την 3η αγωνιστική της Β' Εθνικής κατηγορίας. Πριν από λίγο έγινε γνωστό ότι αναβάλλεται ο εντός έδρας αγώνας με την Αχαγιά 82 που ήταν προγραμματισμένος για την προσεχή Κυριακή (25/10) λόγω κρουσμάτων στην αντίπαλη ομάδα. Και νέα ημερομηνία ορίστηκε για τις 4 Νοεμβρίου (17:00 η ώρα έναρξης) στο ΔΑΚ Νάξου..

Δεν είναι όμως και το μοναδικό παιχνίδι... Εχουν ήδη αναβληθεί οι αγώνες Δούκας - Κρόνος Αγίου Δημητρίου και Ενωση Ιλίου - Κόρινθος με τις ομάδες που αντιμετωπίζουν κρούσματα να έχουν παίκτες σε καραντίνα για τις επόμενες δεκατέσσερις ημέρες...  Τι ανέφερε σε ανακοίνωσή της η Ενωση Ιλίου; "Ανακοινώνουμε πως μετά το ταξίδι της Ανδρικής ομάδας Μπάσκετ του συλλόγου μας στην Αχαγιά για το πρωτάθλημα την Κυριακή (18/10), παρουσιάστηκε κρούσμα Covid 19 σε αθλητή μας. Η Ανδρική ομάδα απομονώθηκε αυτόματα για 14 ημέρες όπως ορίζει το πρωτόκολλο και όλη η αποστολή πραγματοποίησε τεστ".

Ενώ για τον αγώνα του Κρόνου με τον Δούκα η ΕΟΚ αναφέρει: "Η ΕΟΚ ανακοίνωσε και επίσημα την αναβολή του αγώνα Κρόνος Αγίου Δημητρίου – ΑΣΕΔ λόγω επιβεβαιωμένου κρούσματος σε αθλητή της ανδρικής ομάδας μπάσκετ του Δούκα. Μόλις έγινε γνωστό ότι παίκτης του τμήματος είναι θετικός στον κορονοϊο, οι ιθύνοντες του Συλλόγου των Εκπαιδευτηρίων ενημέρωσαν άμεσα την αρμόδια αρχή και εκείνη με τη σειρά της προχώρησε στην αναβολή της συγκεκριμένης αναμέτρησης.   Το παιχνίδι ήταν προγραμματισμένο για την προσεχή Κυριακή (25/10), στο κλειστό του Αγίου Δημητρίου και μεταφέρθηκε για τις 11 Νοεμβρίου στις 17:00».

Οπότε; Οπως διαβάζουμε στη σελίδα basketa.gr οι περισσότεροι προπονητές στις ομάδες των δυο ομίλων του Νότου ζητούν αναβολές των αγώνων τους για μερικές εβδομάδες, λαμβάνοντας υπόψη βέβαια και την κοινωνική ζωή του κάθε συμμετέχοντα σε ένα ζωντανό οργανισμό. όπως είναι οι αθλητικές ομάδες.

Ο προπονητής του ΚΑΟ Κορίνθου, Κώστας Σορώτος, αλλά και ο coach του Παπάγου, Γιώργος Διαμαντόπουλος ζητούν μέσω των προσωπικών τους σελίδων διακοπή για κάποιο διάστημα.

-Κώστας Σορώτος – Προπονητής ΚΑΟ Κορίνθου :

«Το παιχνίδι της Κυριακής με το Ίλιον αναβλήθηκε λόγω κρουσμάτων κορονοιού στην ομάδα του Ίλιου. Αφού ευχηθώ περαστικά στα παιδιά της αντίπαλης ομάδας νομίζω ότι θα πρέπει να μας προβληματίσουν τα συνεχόμενα κρούσματα σε πολλά παιδιά πολλών ομάδων. Ίσως η διακοπή για κάποιες μέρες να είναι μια λύση. Ίσως η λύση είναι να βρεθεί ένας τρόπος να βοηθηθούν τα σωματεία ούτως ώστε να έχουν τη δυνατότητα τεστ τουλάχιστον μια φορά την εβδομάδα. Η αυτοπροστασία, στα πλαίσια του δυνατού, είναι μια ακόμη μερική λύση. Το καλοκαίρι δεν ολοκληρώθηκαν τα πρωταθλήματα με μηδενικά κρούσματα σε αθλητές και τώρα συνεχίζονται με πολλά. Δεν λέω ότι είναι εύκολη η λύση αλλά σίγουρα δεν πρέπει να αφεθούν όλα στην τύχη….. Εγώ θα είμαι εκεί πάντως μέχρι τέλους……»

-Γιώργος Διαμαντόπουλος  – Προπονητής Παπάγου :

«Το πιο σωστό αυτή τη στιγμή είναι να υπάρξει μια παύση στα πρωταθλήματα για δύο βδομάδες να ηρεμήσει λίγο η κατάσταση να προπονούνται κανονικά οι ομάδες να ηρεμήσει λίγο η κατάσταση κ να ξανα αρχίσουν… Δυστυχώς είμαστε όλοι στον αέρα ανά πάσα στιγμή να έχουμε πρόβλημα κ καλά να έχουμε θέμα εμείς το πρόβλημα είναι ότι ερχόμαστε σε επαφή με γονείς κ συγγενείς..Απλά ένα χάος..»

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News