ΑΠΑΣ τα Φανάρια: "δεν ντρεπόμαστε, θέλουμε να ξεπεράσουμε κάθε αντίπαλο"

Όχι ότι θα άφηνε χωρίς απάντηση την ανακοίνωση του Πανναξιακού ΑΟΝ… Μερικές ώρες μετά την δημοσιοποίηση της ανακοίνωσης από τον Πανναξιακό με τίτλο «Η σιωπή δεν είναι πάντα χρυσός» όπου υπάρχουν αναφοράς για αθέμιτες πρακτικές όσον αφορά την προσέγγιση αθλητών και αθλητριών από τον ΑΠΑΣ τα Φανάρια αλλά και προσωπική επίθεση στον πρόεδρο της ομάδας από την Απείρανθο, Φλώριο Κρητικό, έρχεται η απάντηση. Και είναι δυναμική. Προσεκτική μεν, αλλά σίγουρα δεν αφήνει περιθώρια…

Αποδημεί ένα ένα τα σημεία της επιστολής, ξεκαθαρίζει ότι δεν έχει χρησιμοποιήσει ποτέ αθέμιτα μέσα για να επιτύχει κάποια μεταγραφή ή απόκτηση παίκτη, αναφέρεται στην ιστορία και το ήθος του προέδρου της ομάδας που βρίσκεται στα κοινά από το 1999 και σημειώνει ότι απαντά μόνο όταν την προκαλούν…

Από εκεί και πέρα, περνάει στην επίθεση κάνοντας αναφορά για διαρροή του περιεχομένου της αλληλογραφίας με την διοίκηση του ΝΟΠΠΑΠΠΠΑ αφήνοντας να εννοηθεί ότι κάποιοι προχωρούν σε κινήσεις που ανήκουν στο παρασκήνιο και βέβαια υπενθυμίζει ότι αυτό που θέλει είναι η κορυφή…

Όμως, ρίχνει και …γέφυρες λέγοντας ότι «γνωρίζουμε ότι η άμιλλα μεταξύ των σωματείων μας, οδήγησε στις όποιες επιτυχίες! Ελπίζουμε σε ακόμη μεγαλύτερες»

Το πλήρες κείμενο της ανακοίνωσης από τον ΑΠΑΣ τα Φανάρια αναφέρει:

«Τα μέλη του Δ.Σ. του ΑΠ.Α.Σ. «Τα Φανάρια» με έκπληξη διάβασαν το πρόσφατο δελτίο τύπου του Πανναξιακού Α.Ο.Ν. το οποίο χαρακτηρίζουν επιεικώς συκοφαντικό.

Αρχικά, αναφέρεται σε κωμικοτραγικές καταστάσεις στον χώρο του μπάσκετ στο νησί. Όλοι γνωρίζουν ότι τα μόνα σωματεία που ασχολούνται με αυτό το άθλημα είναι ο Π.Α.Ο.Ν. και ο ΑΠ.Α.Σ.

Ας αποφασίσουν όσοι διάβασαν το δελτίο τύπου το που συμβαίνουν τα κωμικοτραγικά…

Επίσης, όλα τα μέλη του Δ.Σ. δηλώνουν απερίφραστα ότι ουδέποτε «έριξαν λάσπη» όπως αναφέρεται στο δελτίο τύπου σε κανένα πρόσωπο ή σύλλογο.-

Η σιωπή, αγαπητά μέλη της διοίκησης του Π.Α.Ο.Ν. είναι χρυσός και εμείς εξακολουθούμε να τη διαφυλάττουμε ως χρυσό! Γι’ αυτό και μιλάμε μόνο όποτε μας προκαλούν! Ελπίζουμε να μην χρειαστεί να μιλήσουμε μόνοι μας, γιατί έχουμε συσσωρεύσει αρκετό από το πολύτιμο μέταλλο.

Είναι γεγονός ότι θέλουμε να ξεπεράσουμε σε επιτυχίες όλα τα σωματεία που εμπλέκονται με το μπάσκετ είτε σε τοπικό επίπεδο είτε σε κυκλαδικό - δεν ντρεπόμαστε γι’ αυτό! Δηλώνουμε πάλι όμως, ότι ουδέποτε χρησιμοποιήσαμε αθέμιτα μέσα, αν και έχουμε δει άλλα σωματεία να τα χρησιμοποιούν και γνωρίζουμε την ύπαρξή τους.

Κανένα μέλος της διοίκησης του Συλλόγου μας δεν παρενόχλησε ουδέποτε κανέναν παίκτη οποιασδήποτε ηλικίας για να αλλάξει στρατόπεδο! Ναι! Σε διάφορες περιστάσεις προσεγγίσαμε αθλητές, δεν τους παρενοχλήσαμε όμως… Όποτε έγινε αυτό ήταν κατά τη διάρκεια μεταγραφικών περιόδων που είναι φυσιολογικό (ειδικά όταν ένας σύλλογος έχει στη διάθεσή του δεκάδες ανενεργά δελτία) είτε με πρωτοβουλία των ίδιων των αθλητών ή με τη συναίνεσή τους. Εδώ κρίνουμε σκόπιμο να σημειώσουμε ότι τέσσερις αθλητές του παιδικού τμήματος του Πανναξιακού έχουν περάσει από την ακαδημία μας! Μήπως έπρεπε να είμαστε εμείς αυτοί που θα φωνάζουμε; Η πόρτα μας είναι πάντοτε ανοιχτή! Και αυτή της εισόδου και η αντίστοιχη της εξόδου… Δεν χρειάζεται να αναφερθούμε σε παίχτες που «έκοψαν» το μπάσκετ για κάποιο χρονικό διάστημα, ώστε να αποδεσμευτούν και να έρθουν σε εμάς… Βέβαια όλα τα χρόνια αμφότεροι παροτρύνουμε μεταξύ αστείου και σοβαρού τους πάντες να αλλάξουν πλευρά! Αυτό όμως δεν είναι παρενόχληση! Όπως δεν θεωρήσαμε και παρενόχληση τα επαναλαμβανόμενα τηλέφωνα μέλους της διοίκησής σας σε παίχτη της ομάδας μας, ώστε να αλλάξει απόφαση!

Ο Φλώριος Κρητικός ασχολείται από το 1999 με τον αθλητισμό από διάφορα πόστα. Είστε πολύ μικρό χρονικό διάστημα σε αυτό το μετερίζι για να τον κρίνετε και ακόμα λιγότερο για να αποφανθείτε ότι φοράει και μάσκα! Γιατί αυτά που έχει προσφέρει, τον κόπο, το χρήμα και τον χρόνο δεν τα έχουν δώσει παράγοντες σωματείων πολύ μεγαλύτερου βεληνεκούς! Και μάλιστα πάντοτε με ανιδιοτέλεια!

Οι επιστολές μας στο ΝΟΠΠΑΠΠΠΑ, απευθύνονται στο συγκεκριμένο νομικό πρόσωπο. Όπως έχει αναφέρει ο πρόεδρός σας σε επικοινωνία με μέλος του Δ.Σ. του συλλόγου μας, γνώριζε το περιεχόμενο επιστολής που ζητούσε μια απόφαση για την χρήση των χώρων στο κλειστό. Σε εμάς δεν κοινοποιούνται οι επιστολές σας. Μας προκαλεί εύλογη απορία το πως πληροφορείστε εσείς το περιεχόμενο των δικών μας! Στην συγκεκριμένη επιστολή που αναφέρεστε απαντάμε σε προφορικό αίτημα, το οποίο ζητούσε πόσες ώρες θέλουμε στο κλειστό! Επειδή η φύση του ερωτήματος δεν έχρηζε σοβαρότερης απάντησης, ζητήσαμε έναν υπερβολικό υπερβολικό αριθμό ωρών για να καλύψουμε πλήρως τα 8 αγωνιστικά και τα 4 τμήματα ακαδημιών που διατηρούμε στη χώρα, όπως και σχεδόν όλα τα σωματεία που κλήθηκαν να το απαντήσουν. Δεν αναφέρετε όμως το γεγονός ότι, στη συνέχεια του εγγράφου, προτείνουμε ολοκληρωμένα και τεκμηριωμένα τον τρόπο με τον οποίο πρέπει να μοιράζονται οι ώρες, βάσει του οποίου μάλιστα πριμοδοτείται η γυναικεία ομάδα βόλεϊ με 100% και έγινε η πρώτη κατανομή για φέτος.

Σχετικά με τους τέσσερις αθλητές της ανδρικής ομάδας, γνωρίζετε και εσείς τον τρόπο με τον οποίο λειτουργήσαμε… Ενώ οι αθλητές ήταν ελεύθεροι να κάνουν οποιαδήποτε επιλογή, σας προσεγγίσαμε και προσπαθήσαμε να γίνει όλο αυτό συνεργατικά! Ενώ κάποια μέλη της διοίκησής σας ήταν θετικά για το όλο εγχείρημα, ο πρόεδρός σας δεν δέχτηκε ούτε να μας συναντήσει…

Τέλος, στην αποστροφή σας για το προσωπικό όφελος, θεωρούμε μάταιο να απαντήσουμε… Γνωρίζουν πολύ καλά οι οικογένειές μας και ο κύκλος μας, αν έχουμε επωφεληθεί από την ενασχόλησή μας με τον σύλλογο!

Ο Πανναξιακός, όπως και ο ΑΠ.Α.Σ. είναι υπεράνω και προσώπων και αθλητών και διοικήσεων… Εμείς το γνωρίζουμε καλύτερα από όλους! Παράλληλα, γνωρίζουμε ότι η άμιλλα μεταξύ των σωματείων μας, οδήγησε στις όποιες επιτυχίες! Ελπίζουμε σε ακόμη μεγαλύτερες.

Με εκτίμηση, το Δ.Σ. του ΑΠ.Α.Σ. «Τα Φανάρια» «