ΑΠΑΣ τα Φανάρια: Εφυγε ο Κακαλιάς, ανέλαβε ο Θεόδωρος Αλμπάνης

Ο ΑΠΑΣ τα Φανάρια ετοιμάζεται για τη νέα εποχή, την είσοδό του σε εθνική κατηγορία, μετά την κατάκτηση του τίτλου και την εξασφάλιση συμμετοχής του στην Γ' Εθνική κατηγορία μέσω του ειδικού πρωταθλήματος... Και η επόμενη ημέρα θα φέρει τη σφραγίδα του ομοσπονδιακού τεχνικού Θεόδωρου Αλμπάνη, ο οποίος και ανακοινώθηκε πριν από λίγα λεπτά... Η διοίκηση του ΑΠΑΣ τα Φανάρια, πριν από μερικές ημέρες, δεν προχώρησε σε ανανέωση συνεργασίας με τον Παναγιώτη Κακαλιά, ο οποίος έβαλε το χεράκι του ώστε η ομάδα να κερδίσει την άνοδο και επέλεξε κάτι διαφορετικό. Και προφανώς το βρίσκεται στο πρόσωπο, ενός τεχνικού που έχει εμπειρία από Γ' Εθνική (βλ Ιπποκράτης Κω), έχει παραστάσεις πρωταθλητισμού (Ηρακλής Θεσσαλονίκης) και αρέσκεται να δίνει ευκαιρίες σε μικρούς, καθότι από τον περασμένο Γενάρη κάθισε στο πάγκο των μικρών του ΠΑΟΚ. Οπότε; ιδανική επιλογή μοιάζει ώστε να έχει τον απόλυτο έλεγχο της ομάδας... 

Αναλυτικά η ανακοίνωση από την διοίκηση του ΑΠΑΣ τα Φανάρια έχει ως εξής: " Το Δ.Σ. του ΑΠ.Α.Σ. «Τα Φανάρια» είναι στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει την έναρξη της συνεργασίας του με τον ομοσπονδιακό προπονητή Θεόδωρο Αλμπάνη.

Ο coach Αλμπάνης έχει διατελέσει πρώτος προπονητής σε ομάδες Β’ εθνικής κατηγορίας όπως ο Ηρακλής Θεσσαλονίκης, ο Αργοναύτης Καλαμαριάς, ο Απόλλωνας Καλαμαριάς και η Γέφυρα. Σε ομάδες Γ’ εθνικής κατηγορίας όπως ο Ιπποκράτης Κω και τα εκπαιδευτήρια Μαντουλίδη.

Ως ομοσπονδιακός είναι πρώτος προπονητής στην Εθνική Ομάδα Κωφών. Ο κος Αλμπάνης θα έχει και την γενική εποπτεία των ακαδημιών του συλλόγου. Ελπίζουμε να μεταφέρει στα τμήματα υποδομής της ομάδας μας την εμπειρία του, αφού έχει υπάρξει υπεύθυνος προπονητικού προγράμματος της Ελληνικής Ακαδημίας Καλαθοσφαίρισης (GBA), υπεύθυνος ακαδημιών του Απόλλωνα Καλαμαριάς και προπονητής παίδων και εφήβων του ΠΑΟΚ. Coach σου ευχόμαστε να συνεχίσεις την επιτυχημένη πορεία σου και στην ομάδα μας!!!"

Εμείς να προσθέσουμε ότι ο Θεόδωρος Αλμπάνης γεννήθηκε στις 25 Ιουλίου του 1969 και ξεκίνησε την καριέρα του ως παίκτης από τον Ζαφειράκη Νάουσας και στη συνέχεια αγωνίστηκε σε Αναγέννηση Θεσσαλονίκης, Εκπαιδευτήρια Μαντουλίδη, Ξάνθη, Κολοσσό Ρόδου και Απόλλωνα Καλαμαριάς.  Από το 2004 ασχολείται με την προπονητική ξεκινώντας από τον Απόλλωνα Καλαμαριάς, αρχικά ως τεχνικός του εφηβικού και στη συνέχεια ως προπονητής της ανδρικής ομάδας. Στη συνέχεια της καριέρας του βρέθηκε στον Ηρακλή, αρχικά ως βοηθός των Λευτέρη Κακιούση και Γιώργου Καλαφατάκη και έπειτα ως πρώτος προπονητής. Και στη συνέχεια πήρε το δρόμο του ως πρώτος προπονητής των Αργοναύτη Καλαμαριάς, των Εκπαιδευτηρίων Μαντουλίδη, του Κεραυνού Αγίου Παύλου του Ιπποκράτη Κω και του Ελληνικού Κολεγίου, αλλά και υπεύθυνος ακαδημίας στην GBA.