ΑΠΑΣ τα Φανάρια: Νομίζετε ότι είστε καλύτεροι διαχειριστές; Ελάτε να αναλάβετε

«Αγαπητοί κύριοι, ο Αθλητισμός είναι καθήκον και υποχρέωση κάθε ευνομούμενης πολιτείας και οι σύλλογοι έρχονται να καλύψουν τα κενά που η δική μας έχει δημιουργήσει! Να αναλάβετε, λοιπόν, τις ευθύνες σας!»… Απλά πράγματα. Με τριάντα λέξεις, το Διοικητικό Συμβούλιο του ΑΠΑΣ τα Φανάρια βάζει τα πράγματα στη θέση τους… Και λέει την αλήθεια απευθυνόμενο προς το Δήμο Νάξου και Μικρών Κυκλάδων που για μία ακόμη φορά έδειξε ότι η υπόθεση «αθλητισμός» είναι απλά ένα νούμερο και τίποτα περισσότερο. Και δυστυχώς αυτό το νούμερο είναι μικρό. Και είναι μικρό γιατί όταν έχεις 200 και πλέον αθλητές, οκτώ μίνιμουμ τμήματα όλων των ηλικιών και κατηγοριών και συνεχή ταξίδια, η βοήθεια από το Δήμο θα πρέπει να είναι ουσιαστική…..

Και ο ΑΠΑΣ τα Φανάρια με ανακοίνωσή του εξηγεί πως λειτουργεί το σωματείο και εκφράζει με κόσμιο τρόπο την διαμαρτυρία του για την πενιχρή επιχορήγηση που φέτος αγγίζει μόλις τα 3.000 ευρώ.. Και βέβαια, ένα σωματείο στην νησιωτική Ελλάδα έχει και κοινωνικό χαρακτήρα – όσο κι εάν ακούγεται παράξενο – κάτι που ενδεχομένως ξεχνάει ο Δήμος….

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

Ο Απεραθίτικος Αθλητικός Σύλλογος «Τα Φανάρια» λειτουργεί στην παρούσα χρονική περίοδο τα εξής τμήματα, με τις παρακάτω συμμετοχές αθλητών (προπονήσεις γίνονται καθημερινά σε ανοιχτά γήπεδα και στο κλειστό για τους δύσπιστους, ενώ διατίθενται και λίστες με τα στοιχεία τους):

• Παιδικό τμήμα: 15 αθλητές.

• Εφηβικό Τμήμα: 15 αθλητές.

• Παμπαιδικό τμήμα: 20 αθλητές.

• Παγκορασίδες: 12 αθλήτριες.

• Κορασίδες: 12 αθλήτριες.

• Τμήμα μίνι: 15 αθλητές.

• Ακαδημίες (4 τμήματα): 70 παιδιά κάτω των δεκατριών ετών.

• Ανδρικό τμήμα: 15 αθλητές.

• Γυναικείο τμήμα: 12 αθλήτριες.

# Το κόστος αποστολών (κάποιες με διανυκτέρευση), γιατρών και διαιτησίας ξεπερνά τα 10.000€ (Ναι! Κανένας αρμόδιος φορέας δεν καλύπτει μέρος του). Το ποσό μπορεί να αποδειχθεί με παραστατικά.

# Για να προπονηθούν οι παραπάνω αθλητές/τριες απασχολούνται 2 πιστοποιημένοι προπονητές.

# Χρειάζονται, επίσης, τον ανάλογο εξοπλισμό και ρουχισμό.

# Ας αναλογιστούν -όσοι διαβάζουν- το συνολικό κόστος λειτουργίας ενός συλλόγου αυτού του μεγέθους (δεν αναφερόμαστε σε κόστη μεταγραφών κ.λπ. αλλά μόνο σε ό,τι αφορά το κοινωνικό σύνολο).

Ο Δήμος Νάξου & μικρών Κυκλάδων έκρινε ότι η παραπάνω προσπάθεια χρήζει οικονομικής ενίσχυσης 3.000€! Προφανώς οι αρμόδιοι πιστεύουν ότι τα παιδιά μας πρέπει να καταναλώνουν περισσότερο χρόνο με το κινητό τους και θεωρούν πιο ωφέλιμη την κατανάλωση χρημάτων αλλού…

Αν θεωρούν εαυτούς καταλληλότερους ημών, ας καλύψουν απευθείας τα έξοδα των αποστολών που αναγράφονται παραπάνω. Τα εισιτήρια, τις διανυκτερεύσεις, τις διαιτησίες και τους γιατρούς!

Αγαπητοί κύριοι, ο Αθλητισμός είναι καθήκον και υποχρέωση κάθε ευνομούμενης πολιτείας και οι σύλλογοι έρχονται να καλύψουν τα κενά που η δική μας έχει δημιουργήσει! Να αναλάβετε, λοιπόν, τις ευθύνες σας!

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News